Alien Legacy Alien Legacy Alien Legacy
Alien Legacy Alien Legacy Alien Legacy
strategie > tahová strategie *

placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne

Alien Legacy je tahová strategie podobná např. Master of Orion.

V roce 2043 byla v naší sluneční soustavě objevena mimozemská sonda ze systému Alpha Centauri. Pokusy o navázání mírového kontaktu selhaly a na Zemi se nesla sprška nepřátelských raket. A přestože je pozemní obranné systémy všechny až na jednu sestřelily, ta jedna dopadlá raketa napáchala obrovské škody. Následující léta výzkumu tak patřily novým technologiím a zbraňovým systémům, abychom byly v budoucnu schopni se mimozemským invazím bránit.

V roce 2119 se na Zemi dokončí výstavba obrovských kolonizačních lodí a vypustí se do vesmíru. Jedna z lodí, konkrétně Calypso, je vyslána do systému Beta Caeli, což je nejvzdálenější systém, kam zatím lidstvo svou loď poslalo. V roce 2135 je loď Tantalus poslána do stejného systému, aby zvýšila šance na úspěšnou kolonizaci. A protože je Tantalus vybaven daleko lepšími motory, má dorazit na místo určení o 21 let dříve před Calypsem.

Hra začíná ve chvíli, kdy Calypso dorazí do cíle. Hráč představuje kapitána lodi Calypso, který se právě probudil ze stáze a musí osídlit planetu. Po Tantalu však nejsou žádné stopy. 5000 kolonistů spoléhá na vaše rozkazy.

Ve hře budete budovat nové základny a vesmírné stanice, zkoumat a objevovat nové planety, hospodařit se surovinami, nebo zkoumat nové technologie.
Alien Legacy je tahová strategie podobná např. Master of Orion.

V roce 2043 byla v naší sluneční soustavě objevena mimozemská sonda ze systému Alpha Centauri. Pokusy o navázání mírového kontaktu selhaly a na Zemi se snesla sprška nepřátelských raket. A přestože je pozemní obranné systémy všechny až na jednu sestřelily, ta jedna dopadlá raketa napáchala obrovské škody. Následující léta výzkumu tak patřila novým technologiím a zbraňovým systémům, abychom byli v budoucnu schopni se mimozemským invazím bránit.