Tak nevím jestli je to u Falcom studia normální, ale reedice hry co se aktuálně prodává i na Steamu z roku 2018 je asi ten nejodfláklejší remaster, pokud se tak tomu dá vůbec říkat, co jsem kdy viděl. Že hra běhá maximálně pod DX9 a extra nízké rozlišení hry nelze změnit je ještě detail. Gamepad se mi podařilo zprovoznit teprve poté co jsem ho vynuceně přepnul do režimu Direct Input. Nastavení hry je plné obskurních nastavení grafiky a zvuku typických pro hry z dob Win98. Nejvíc mě pobavil první pokus o spuštění hry, snad poprvé po víc než dvaceti letech vidím chybovou hlášku Windows 11 o chybějícím kodeku Indeo - pro mladší a neznalé to byl/je (s trochou snahy se dá nacpat i do Windows 11) prehistorický kodek od Intelu, který se používal v dobách windows 95/98 před masivním rozšířením DivX, běžně se v něm dělali videa do tehdejších her. Skoro to vypadá jakoby jen přeložili původní hru z 2001 do angličtiny a nechali to bejt. :D (A za to chtějí 15€?)
Koupil jsem v balíčku za pár drobných i s druhým dílem, ten překvapivě funguje líp přestože na steamu vyšel rok před tímhle dílem, dokonce nechce Indeo a dovolil mi vybrati si i rozlišení.