Wing Commander II: Special Operations 1
14.12.1991
Wing Commander II: Special Operations 1
simulátor > vesmírný simulátor *

rozšíření

Príbeh prvého datadisku k druhému dielu legendárneho vesmírneho simulátora Wing Commander sa odohráva krátko po udalostiach z WC2. Po zničení veliteľstva Kilrathiov v sektore Enigma sa Konfederácii darí získavať čoraz väčšiu kontrolu nad sektorom. Náš hlavný hrdina na tom má nemalý podiel a navyše sa mu podarilo očistiť svoje meno dolapením pravého zradcu, zodpovedného za zničenie TCS Tiger's Claw pred 10 rokmi. Za jeho zásluhy je mu udelená hodnosť plukovníka a vrátený status bojového pilota so službou na TCS Concordia. Krátko nato však dostáva ponuku na dočasné preloženie k špeciálnej operačnej divízii, jednotke určenej na plnenie veľmi náročných, podľa niektorých až nesplniteľných misií. Situácia v Enigme je totiž veľmi nepriaznivá - niekoľko kilrathijských kolónií sa rozhodlo rebelovať a pridať sa na stranu Konfederácie, čo je pre Impérium neprijateľné a plánuje proti vzbure tvrdú odplatu. Spolu s parťákom Hobbesom je náš hrdina pridelený asistovať na vesmírnej stanici Olympus v rebelskom systéme Ghorah Khar s neľahkou úlohou - pomôcť rebelom uspieť v boji. Situácia sa navyše komplikuje, keď začnú kolovať zvesti o vesmírnych pirátoch, pochádzajúcich z radov vzbúrených konfederačných pilotov.

Príbehová kampaň datadisku celkovo ponúka až 20 misií s dvoma možnými zakončeniami, ako sme u starších dielov hernej série Wing Commander zvyknutí. Ich náročnosť je o niečo vyššia než v pôvodnej hre. Grafická stránka ostala nezmenená, no na oboch bojujúcich stranách pribudla jedna nová loď - konfederačný experimentálny bombardér Crossbow a kilrathijský ťažký stíhač Gothri.