The Great Escape The Great Escape The Great Escape The Great Escape
X360
kompatibilní
The Great Escape The Great Escape The Great Escape The Great Escape
akce > stealth akce

placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne ne

Hra vychází ze stejnojmenného filmu z roku 1963 (u nás běžel pod názvem Velký útěk). Hra tedy prakticky kopíruje filmové situace a přidává některé vlastní, které ilustrují příběhy hlavních hrdinů.

Příběh se točí okolo amerických válečných zajatců (POW's), které za druhé světové války Němci vězní v zajateckých táborech. Vaším úkolem je (v roli různých zajatců) utéci z tohoto tábora. To obnáší vyzvídání tajných informací, převleky, obstarání falešných pasů, civilního oblečení a v neposlední řadě i obstarávání věcí potřebných k vykopání tunelu a hladkému útěku. Druhá část hry sleduje osudy hlavních hrdinů na cestě skrz nacistické Německo do Holandska. Každý se vydává svou vlastní cestou a hratelnost se (díky této skutečnosti) často mění.