Po TCP, kterou jsem hodnotil velice kladně, sem se pustil do poměrně krátkého DLC. Všude píšou, že za dvě hodiny není co dělat, což mně se teda zdaleka nepovedlo. Možná i kvůli obtížnosti jsem DLC dohrál někde mezi 3 a 4 hodinami.
Opět se samozřejmě vracíte do postavy Jacoba Leeho (Josh Duhamel), jehož příběh navazuje na události po původní hře. Zabitím hlavního bosse očividně nic moc neskončilo a v komplexu je stále dost "k řešení",
Ve hře přibyly lehčí puzzly, v průběhu dostáváme novou zbraň v podobě jakéhosi kladiva, které by mohl závidět i Thor a objevili se i noví nepřátele v podobě Biobotů, což jsou vlastně staří známí roboti, kteří jsou nyní vylepšení o Biophage virus. Příjemné zpestření. Graficky je hra opět na velmi vysoké úrovni a zvuky taktéž. Autoři do DLC přidali trošku víc hororové atmosféry.
Mezi negativa bych pak řadil Jacobovy halucinace. Některé z nich působily spíš otravným dojmem a na hratelnosti to nic moc nepřidalo. No a pak kontroverzní závěr. Čekal jsem něco trochu jiného, abych pravdu řekl. Vyústění ve mně rozhodně nezanechalo pozitivní dojmy a je to škoda.
DLC je rozhodně doplněk kvalitní a hlavně ne horší, než původní hra. Navíc přidává pár zajímavých novinek. Fanoušci si tak mohou k hlavnímu příběhu přičíst další, řekněme, 3 hodinky navíc s tímto DLC, protože je to ve finále povedené, byť krátké pokračovaní.
PS: vydržet po titulkách. Hra nabídne celkem zajímavý a vtipný easter egg :-)
PS: vydržet po titulkách. Hra nabídne celkem zajímavý a vtipný easter egg :-)
benzinkanalevo
Pro: Atmosféra, nová zbraň, finální boss, bioboti
Proti: finální rozuzlení, některé prvky z gameplaye