Revelations: The Demon Slayer

3DS
25.04.2012
Revelations: The Demon Slayer
RPG > nezařazeno *

Megami Tensei Gaiden: Last Bible je fantasy spin-offem série Megami Tensei (Megaten), který později dostal několik dalších dílů pro handheldy či mobilní telefony. Jak již název napovídá, děj hry se inspiruje biblickou tematikou, nicméně západní vydání hru přejmenovalo na Revelations: The Demon Slayer a jde tak o jeden ze dvou titulů série, kde vydavatel zvolil změnu názvu. Tou druhou je Revelations: Persona. Oficiální anglické vydání se však konalo pouze na americkém trhu pro konzoli Game Boy/Color.

Příběh nás zavede na dalekou planetu v jednom neznámém solárním systému, kde se lidé naučí využívat energii zvanou Gaia. Tou dříve disponovali pouze bohové, nicméně dnes chrání zdejší lidskou rasu od zla a udržuje na planetě řád i za pomocí magických orbů, rozmístěných ve zdejších městech. Jenže mír netrvá věčně a mladý učeň je vyslán bojovat s temnými silami a vyšetřovat náhlé útoky monster. Nebude na to však sám a v boji mu mohou pomoci překvapiví spojenci, tedy samotná monstra, proti kterým bojuje.

Jako v jiných dílech série, i zde se soubojový systém točí kolem vyjednávání s monstry a jejich fúzi, díky které můžete tvořit ještě silnější jedince tak, aby vám pomohli v boji. K dispozici jsou však mimo hlavní postavu i další dva lidští bojovníci s unikátními schopnostmi. Souboje samozřejmě probíhají náhodně a v tahové formě, neb jde o typické JRPG s otevřeným světem, kde převážně jdete přímočaře za hlavní dějovou linkou. Lidské bojovníky jde samozřejmě vybavit různými zbraněmi a zbrojí, kterou lze buď koupit nebo najít v truhlách různě po světě.