Red Ninja: End of Honor

30.03.2005
Red Ninja: End of Honor
akce > 3rd person akce *
akce > stealth akce

Red Ninja: End of Honor (v Japonsku též známá jako Red Ninja: Kekka no Mai - v překladu též jako Red Ninja: Blood River Dance) je akční hra z pohledu třetí osoby, okořeněná o stealth prvky. Odehrává se v časech tzv. "období válčících států" v Číně, několik set let před našim letopočtem.

Hrajete za Kuranai, válečnici disponující dýkou kunai anebo řetězem fundo, pomocí něhož můžete nejen bojovat, ale také vyhoupnout se na jinak nedostupná místa. Pokud se vám povede několik úspěšných útoků za sebou bez zranění, lze si nabít ukazatel ninjutsu a aktivovat "bullet time" mód. Vzhledem k absenci brnění je Kuranai ale relativně zranitelná, a proto často přijde na tichý postup, kdy se nepřátelům úplně vyhnete anebo na ně zaútočíte zezadu.

Na hře se podílel i filmový tvůrce Shinsuke Sato. Úvodní skladbu nazpívala Yoko Ishida.

U herní kritiky i hráčů hra propadla a stala se jediným titulem studia Tranji Studios.