V Nuclear Blaze se hráč ujme role hasiče, který se v rámci svých povinností dostane do tajného vojenského komplexu, kde se musí vypořádat nejen s ohněm, ale i s místními tajemstvími. K tomu má k dispozici příruční hasící zařízení a několik dalších předmětů.
Hra je přímočará a vyznačuje se kratší herní dobou, v průběhu hraní však zásobuje hráče novými herními mechanikami. Obsahuje celkem 20 misí s plejádou ukrytých míst. Krom možnosti nastavení vlastní úrovně obtížnosti lze po dohrání začít novou hru v těžším módu Hold My Beer. I díky přítomnému dětskému módu je hra vhodná i pro mladší hráče.
Původní verze vznikla v rámci game jamu Ludum Dare za 48 hodin a setkala se s pozitivním přijetím. Po úpravách se Nuclear Blaze prodává jako komerční indie hra.
Hra je přímočará a vyznačuje se kratší herní dobou, v průběhu hraní však zásobuje hráče novými herními mechanikami. Obsahuje celkem 20 misí s plejádou ukrytých míst. Krom možnosti nastavení vlastní úrovně obtížnosti lze po dohrání začít novou hru v těžším módu Hold My Beer. Díky přítomnému dětskému módu je hra vhodná i pro mladší hráče.