Momodora vypráví příběh děvčátka jménem Isodora, které se vydalo do jeskynního bludiště v chrámu poblíž její vesnice, aby našla kouzelný předmět, kterým by mohla přivést svoji mrtvou matku zpět k životu.
Hra je vytvořena v programu "Game Maker" a vyznačuje se hezkou pixelovou grafikou a dobrou hudbou, jinak se jedná o klasickou lineární 2D hopsačku s prvky "metroidvanie", tedy získávání nových zbraní (jako jsou například samopal, revolver nebo bazuka) a předmětů (například bumerang nebo štít), které hrdince pomáhají v boji proti nepřátelům a řešení různých hádanek.
Momodora vypráví příběh děvčátka jménem Isodora, které se vydalo do jeskynního bludiště v chrámu poblíž její vesnice, aby našlo kouzelný předmět, kterým by mohlo přivést svoji mrtvou matku zpět k životu.