Indiana Jones and the Great Circle Indiana Jones and the Great Circle Indiana Jones and the Great Circle
Prozatím neoznámeno
09.12.2024
09.12.2024
PS5
17.04.2025
akce > akční adventura

placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne

Nejslavnější archeolog se vrací v novém herním počinu od tvůrců MachineGames a producenta Todda Howarda. Dějově zasazený do roku 1937, mezi filmy Dobyvatelé ztracené archy a Poslední křížová výprava. Hlavní hrdina je vymodelovaný podle podobizny Harrisona Forda, hlas mu ale propůjčil slavný dabér Troy Baker.

V této akční adventuře z pohledu první osoby budou hráči v kůži Indiana Jonese pátrat po tajemství pradávné moci spojené s Velkým kruhem, které se chtějí zmocnit nepřátelské síly, v tomto případně tedy nacisté, vedení německým psychologem Emmerichem Vossem, který se velice zajímá o lidskou mysl a její manipulaci. Dr. Jones ale na toto dobrodružství nebude sám, pomáhat mu bude investigativní reportérka Gina Lombardi.

Navštívíme mnoho lokací, od Marshallovy univerzity (Indyho pracoviště), přes Vatikán, pyramidy v Egyptě až po potopené chrámy v Thajsku a další. V těchto kulisách nás čeká lineární zážitek, který se čas od času prostřídá s otevřenějšími lokacemi, ve kterých nebudou chybět hádanky typické pro Indiana Jonese. Chybět nebude ani jeho ikonický bič, který poslouží jako pomůcka při průzkumu prostředí, stejně tak jako zbraň proti nepřátelům, za pomocí které je můžeme odzbrojit nebo dokonce napadnout. Střelné zbraně jsou také samozřejmostí, včetně osvědčených pěstních soubojů.