Gravewatch je hororová adventura, v níž se ujmete Daniela, nešťastného vdovce, který se kvůli financování nákladné léčby své dcery uchýlil k vykrádání hrobů. Našel si novou přítelkyni Sáru, s níž se zasnoubil a zasvětil ji do své nekalé činnosti. Jednoho dne se však vše zvrtne a z běžné rutiny se stane boj o přežití. Někdo nebo něco tam venku nenechá Daniela se Sárou jen tak odejít s lupem a nahání je po hřbitově a přilehlých staveních seč může.
Ani jeden z dvojice nemá žádnou zbraň, a tak podobně, jako v sérii Outlast, je možné před nepřáteli pouze utíkat nebo se jim schovávat. Střídavě budete ovládat oba hlavní protagonisty, a to jak při společných činnostech, tak i ve chvílích, kdy dojde k jejich rozdělení. Hra nabízí čtyři různé obtížnosti a při zdolání té nejvyšší se odemkne hardcore mód, v němž je k dispozici pouze jeden život.