@Brasikona (16.07.2026 00:14): Teda moc děkuju! Jak vidím pochvalu dokonce i na to moje psaní, tak se tetelím. Na zvucích rozhodně ještě makáme, bude to bohatší. A dokonce i to zabrblání je věc, co tu mám odloženou, tak uvidíme, jestli to nějak vymyslíme.
@Dlaha1 (24.06.2026 12:35): No, trvalo mi to, ale konečně jsem se k ní dokopala... Hodím českou verzi i sem, kdyby se snad chtěl někdo nechat zlákat mnou:
Atmosféra a celkově vizuální zpracování jsou naprosto neskutečné. Uvedení do hry mě přikovalo a nutně jsem potřebovala vědět víc. To platí i po dohrání dema (a zkompletování achievementů – trochu náročné, ale nakonec zatraceně logické a důvtipné!) Hned první sekundy mi navodily pocit, jaký jsem onehdy měla například při spuštění Return of the Obra Dinn, a hned jsem chtěla vědět víc. Grafická stylizace je perfektní a nádherně znepokojivá, hudba výborně doplňuje, ale to psaní! To psaní! Rozhovory jsou strašně dobře napsané, poutavé a za samotnými slovy ukrývají další příběh jednotlivých cestujících a světa kolem. Pokud je taková celá hra, budu nadšená ještě více.
Po druhém odehrání musím říct, že tutoriál a vysvětlení hry je provedeno dobře, ale v začátcích jsem trochu bojovala s tím, jak hrát, ale to byl spíše jen můj problém, stačilo se na chvíli zamyslet a pochopit. Hra běží dobře na Steam Decku a i na ovládání jsem si po chvíli zvykla, i když jsem nejprve trochu bojovala s kartami. Je to ale dobře vymyšlené.
Osobně bych si však dovedla představit ještě trochu větší důraz na zvuk, na některých místech bych ocenila více ruchů (ale předpokládám, že na tom se ještě zapracuje?) a popravdě by se mi líbilo, kdyby postavy alespoň trochu na úvod dialogu něco nesrozumitelně "zabrblali", pořád jsem to tam nějak podvědomě cítila, že by to tam hezky sedlo. Ale to říkám jen já, že ano, která tu ten zvuk nedělá :))
@Brasikona (23.06.2026 22:42): Budu tu obtížnost achievementů ještě muset poladit. Každopádně gratulace!
Jinak jo no, za ten závěs se taky nedostaneš. Tím jak je ta hra takový malý openworld, tak se hůř ohraničuje content do dema. Ale zároveň jsem chtěl, aby bylo vidět, kolik dalších cest v plné verzi bude.
Za recenzi budu moc vděčný :-)
Za recenzi budu moc vděčný :-)
@Dlaha1 (23.06.2026 22:31): Ach ták. Mně tam to heslo přišlo ještě s tou kartou tak jako "moc na očích", že jsem byla fakt přesvědčená, že mi něco uniká, že to má jít, i když to člověk dohrál. Ujistím se tedy ještě, týpka za závěsem taky nejde v demu více rozmluvit?
Do diskuzí nakouknu ještě víc, všimla jsem si, že to někdo řešil, ale přesvědčovala jsem sama sebe, že na to nějak přijdu, ale prostě nic, ani po dni se to nedostavilo :S
Napíšu pak k demu i recenzi, jen jsem... No, prostě jsem strašně líná, a ještě to psát na mobilu se mi už tuplem nechce :D
EDIT: Ok, už jsem přišla na tu kvalitu služeb, já se o to předtím pokoušela ke konci až :D
EDIT2: A dle diskuze mám tedy už i ten achiev za jídlo, ale zcela upřímně, nebudu lhát, na to bych asi nepřišla, to na mě bylo trochu moc :D
@Brasikona (23.06.2026 21:52): Heslo získat nejde, tam jsem trochu selhal a nedal to pořádně najevo. Takže se podceňuješ zbytečně :-D
U achievementů jsem se snažil, aby jejich popis byl trochu hint. Ale kdyžtak je už ve steam diskuzích vlákno, kde jsou další nápovědy.
@Tulareanus (22.06.2026 23:02): Hele, já ti nevím. Mám pocit, že od 15 let to se mnou jde z kopce. Pořád zbožňuju adventury, ale jejich hraní už není jako zamlada, a rok co rok je to podle mě se mnou horší a horší :D Ale třeba máš pravdu a je to vedlejší daň za dlouhé hodiny strávené školou a prací, nebo se tím budu alespoň uklidňovat :D
@Dlaha1 (23.06.2026 21:50): Dohrála, dohrála, ale na heslo jsem nepřišla a nemám nejmenší tušení, jak udělat ty dva achievy... :D
EDIT: Nebo na to heslo v rámci dema nelze přijít?
EDIT: Nebo na to heslo v rámci dema nelze přijít?
@Brasikona (22.06.2026 22:51): Moc díky! Je pravda, že kladu na hráče docela nároky. Jestli jsi ale demo dohrála, jsi v pohodě :D Nicméně mám na roadmapě ještě featuru, která by mohlo pomoct, když se člověk trochu ztratí.
@Brasikona (22.06.2026 22:51): A nie si na to ešte primladá? :) Ale imho to chce tréning. Prípadne ak tráviš premýšľaním v škole/práci celý deň, tak chápem, že nemusí byť už energia premýšľať ešte aj večer. Ale niekedy je to fajn, premýšľať o niečom inom, než to, čo sú povinnosti.
Wow. Atmosféra je neskutečná. Jedna věc je koukat na obrázky a sem tam videa, druhá si to opravdu zahrát. Hned první sekundy mi navodily pocit, jaký jsem měla při spuštění Obra Dinn, a hned jsem chtěla vědět víc. Hudební podkres se mi taky trefil do vkusu, navíc to skvěle pasuje.
Má to jeden takový malý háček, respektive tím háčkem jsem já – čím jsem starší, tím mám jaksi větší problém přemýšlet při hraní her, začínám na ně být prostě moc hloupá, takže se obávám, že toho už moc nenahraju :')
@Brasikona (15.06.2026 22:37): Zvládne. Nejede to bohužel ještě plynule 60 FPS jak bych chtěl, ale mezi 30-60 se to pohybuje. Chtěl jsem, aby to na něm bylo hratelné.
@Dlaha1 (15.06.2026 21:35): Zvládne mi to Deck? Jinak se k tomu teď asi nedostanu, obávám se.
Hodí se tu snad zmínit, že právě vyšlo demo. Budu rádi, když okoštujete :-)
@Dlaha1 (05.01.2026 11:59): Už to mám nějakou dobu ve wishlistu; je prima, že je mezi námi další vývojář.
@SilentWolf (05.01.2026 12:33): To je pěkná pochvala a nejsi první, kdo to říká, díky :-) Jo, Inscryption tam minimálně po vizuální stránce nezapřu. A trochu mě inspirovalo i Buckshot Roulette.
Wow, vypadá to hezky. Inspirace u Inscryption byla? Ujišťoval jsem se zda to není hra od nich. :D
Mohlo by vás zajímat tohle shrnutí posledních dvou let vývoje a výhled do blízké budoucnosti:
https://steamcommunity.com/games/3327120 ... l/524236943144257956
Snažil jsem se tam shrnout jak projekt začal, a o kolik se za tu dobu změnil. A jak moc mě reakce na něj nepřestávají překvapovat.
https://steamcommunity.com/games/3327120 ... l/524236943144257956
@Dlaha1 (16.07.2025 16:53): Jasně, už to chápu. To zní každopádně skvěle. Díky moc za větší insight.
@jones1240 (14.07.2025 23:19): Cením si, že se ti to líbí, opravdu :-) Ta karetní mechanika se samotná už moc nepromění (i když nějaká evoluce ještě bude), spíš se s těmi přibývajícími kartami začne otevírat tolik možností, že by to běžné adventurní mechaniky nedokázaly podchytit.
Nemusí se to zdát, ale tím "otočením" způsobu interakce získáš jako hráč mnohem větší svobodu a jsi tam víc za sebe. A mě to nutí psát tu hru hodně jinak, víc jako sandbox než klasickou adventuru. Nemůžu se dočkat, až se to celé propojí.
@Dlaha1 (14.07.2025 22:23): Jasně, tomu rozumím. Takže hádám že se s tím pak bude nějak více zapeklitěji pracovat? Moc se těším!
Aspoň minimálně v tom demu, je to používání karet vizuálně super :D
Aspoň minimálně v tom demu, je to používání karet vizuálně super :D
@jones1240 (13.07.2025 11:24): Díky za vyzkoušení :-) To je dobrý postřeh, je pravda, že chvíli trvá než ta karetní mechanika ukáže svůj potenciál a začnou se vynořovat další kombinace. V tom krátkém demu se to nestihne moc předvést, a upřímně pořád ještě přemýšlím, jak velký kus dát do Steamového dema.
Na Game Accesu se mi demo velmi líbilo, akorát to využívání karet mi přišlo takový do počtu, jen jako zbytečný gimmick. Snad se to využije lépe v plné verzi.