Dig Dugova zeleninová zahrádka byla napadena zmutovanými houbami a dráčky chrlícími oheň. Dig Dugovi proto nezbývá nic jiného, než vzít lopatku a probagrovat se hluboko do země a všechny vetřelce zničit svojí pumpičkou.
Dig Dug je arkádová hra pro 1 až 2 hráče, ve které ovládáte Dig Duga - zahradníka, chránícího své políčko, které napadli dva netvoři Pooka (zmutovaná houba) a Fygar (oheň chrlící dráček). Pooka s Fygarem vás neustále nahání v podzemí i nadzemí záhonku, přičemž jedinou vaší zbraní proti nim je vzduchová pumpička. Tou vetřelce nahustíte až prasknou (nutno třikrát zapumpovat). Pokud nedokončíme nafukování (1-2x zapumpování), nafouklý netvor pomalu splaskne a bude útočit dál.
V podzemí se nachází kameny, které lze podkopat a použít na eliminaci nepřátelských netvorů. Pokud nás příšery delší dobu nemohou nalézt, změní se na duchy, kteří jsou schopni volně procházet zemí a zamíří většinou nejkratší cestou k nám. Pokud netvor narazí na námi vykopaný tunel, promění se opět do hmotné podoby, což je jediná forma, ve které je zničitelný.
S přibývajícím počtem levelů (znázorněno květinami v pravém horním rohu) přibývá počet nájezdníků a rapidně roste i jejich rychlost. Čas od času se uprostřed zahrádky objeví zelenina, za kterou po sebrání získáme bonusové body. Hra ve své době získala obrovskou popularitu, o čemž svědčí fakt, že vyšla téměř na všech (21) herních platformách (8mi bitových i 16ti bitových), i porty na konzoli Xbox 360 a Wii po více jak dvaceti letech od původního vydání.
S přibývajícím počtem levelů (znázorněno květinami v pravém horním rohu) přibývá počet nájezdníků a rapidně roste i jejich rychlost. Čas od času se uprostřed zahrádky objeví zelenina, za kterou po sebrání získáme bonusové body. Hra ve své době získala obrovskou popularitu, o čemž svědčí fakt, že vyšla téměř na všech (21) herních platformách (8bitových i 16bitových), i porty na konzoli Xbox 360 a Wii po více jak dvaceti letech od původního vydání.
Dig Dug je arkádová hra pro 1 až 2 hráče, ve které ovládáte Dig Duga - zahradníka, chránícího své políčko, které napadli dva netvoři Pooka (zmutovaná houba) a Fygar (oheň chrlící dráček). Pooka s Fygarem vás neustále nahání v podzemí i nadzemí záhonku, přičemž jedinou vaší zbraní proti nim je vzduchová pumpička. Tou vetřelce nahustíte, až prasknou (nutno třikrát zapumpovat). Pokud nedokončíme nafukování (1-2x zapumpování), nafouklý netvor pomalu splaskne a bude útočit dál.
S přibývajícím počtem levelů (znázorněno květinami v pravém horním rohu) přibývá počet nájezdníků a rapidně roste i jejich rychlost. Čas od času se uprostřed zahrádky objeví zelenina, za kterou po sebrání získáme bonusové body. Hra ve své době získala obrovskou popularitu, o čemž svědčí fakt, že vyšla téměř na všech herních platformách (8bitových i 16bitových), a dočkala se nových portů i desítky let od původního vydání.