Der Weg des magischen Lichtes Der Weg des magischen Lichtes
adventura > 2D adventura

freeware freeware
samostatná hra samostatná hra
ne ne

Na dvoře mocného krále rozlehlé fantastické říše žije kouzelník Cristan. Vládce sousedního království pořádá rytířský turnaj a princ naší země touží se jej zúčastnit a okouzlit tak princeznu Kiru. Cesta do sousední země však vede přes temný a neprostupný les a mág Cristan má nejprve princi "proklestit" cestu lesem a rozžehnout magickým světlem louče stojící na okraji cesty. Při svém putování se setká s vílou Leandrou, která se mu stane průvodkyní a pomocnicí...

Logická hra s adventurními prvky nominovaná na Fanadventuru roku 2012 volenou hlasy uživatelů webu Adveture-treff.de. V případě této hry přejímáte roli magické světelné koule kouzelníka Cristana a plníte úlohy jednotlivých levelů, tedy spíše obrazovek, abyste postoupili ve hře dále. Úkoly mají vždy spojitost se světlem a rozsvícením různých typů loučí či lamp.

Cesta magického světla byla vytvořena s použitím enginu Point and Click DK a je doplněna hlasem průvodce. Ten komentářem před zahájením každé úrovně postupně doplňuje příběhovou linku. Ideové pokračování sledující nyní princeznu Kiru nese název Die Tore des magischen Lichtes.