V Consortiu se protínají dvě časové osy vyprávění, v naší realitě a v realitě paralelního světa, přes které dochází k vytvoření ucelené koncepce příběhu, jenž absolvujeme.
V roce 2028, v paralitě, profesionalizace poznatků a procesů v technologiích v průběhu času dovedla lidstvo k vytvoření dalšího symbolického mezníku ve vývoji lidské společnosti, vyšší umělé inteligenci přesahující horizonty každodennosti či kritérií optimality. Na jejím vzniku se podílela společnost Worldview Industries, jejíž hlavní zájmy a cíl byla možnost cestovat za pomoci časových a prostorových anomálií (černá díra) a hyperprostorová komunikace. C.E.O. Worldview Industries Dr. David Schelter prohlásil, že tato entita, přezdívaná také "K-1" nebo "Henry", bude průchozí branou do Nového věku míru, harmonie a prosperity, s předurčeným osudem řídit mírotvůrce novějších dějin, uskupení "Consortium", které by spravovalo globální neproniknutelnou síť sestávající se s obrovského objemu dat, vše samozřejmě za dozoru K-1. Avšak jsou tu lidé, náboženská skupina "Guardian Church", která vidí K-1 jako jedno velké riziko, a to zotročení lidí skrze implantaci čipu "Motor Chip" do centrální části mozku, s nímž by si K-1 pořídil armádu loutek a s tímto "vojskem" mohl táhnout napříč časoprostory přes interdimenzionální tunel. Guardiani nezahálejí a berou iniciativu do vlastních rukou, projekt Dr. Davida Scheltera se jim podaří hacknout a následně tak vyslat výstražný vzkaz napříč časoprostory. Následující události nabraly rychlý spád. Jedno se ví jistě, zůstáváme zatím ve výhledu neutrální, netušíme, na čí straně je pravda.
V naší realitě, roku 2010, muž jménem Vidal Desertch sestavil satelit pod kódovým jménem "iDGi-1", umožňující otevřít dočasnou dimenzionální trhlinu. Každý uživatel s přístupem na internet se může přes tuto puklinu propojit s alternativní verzí Země, akorát ve "video-herním podloží" pokrouceného děním v prostoročase přítomnosti i budoucnosti. Jedním z uživatelů jsme i my, úspěšně se nalogujeme do rozhraní "iDGi-1". Přesouváme se do roku 2042, kde se už Dr. Davidu Schelterovi podařilo ideu "Consortia" zrealizovat. Trpělivost a vytrvalost dala vzniknout společenství s názvem "Consortium King", jejich největší rival "Guardian Church" samozřejmě neusnul na vavřínech a mezitím nabral na síle. Jsme přemístěni do humanoidního hostitele, Bishopa Six, do vzdušného prostoru, na palubu velkého letounu C-3800-D "ZENLIL" obývanou posádkou s rozličnými hodnostmi. V roli nového člena "Consortia", teprve se snažícího najít si názorově souznějící stranu, bude cílem vyjma sžití se s posádkou také objasnit vraždu jednoho z kolegů a odhalit zrádce ve svých vlastních řadách.
Hra stojí hlavně na dialozích s NPCčky, jež zaujímají jistý životní postoj, liší se národností či pohlavím a také na navazování sympatií/antipatií s nimi, popř. na průzkumu a na plnění side/questů. Na základě rozhodnutí, v nichž učiněných se svět vyvine. Neminou nás konfrontace, ty lze vyřešit jak nenásilným způsobem (větvení dialogu, paralyzér) tak i klasickým "rambo" stylem. Nošený nabíjecí exoskelet skýtá kromě bojového brnění a zbraní také oporu pro batoh s nákladem (granáty, munice). Tu a tam se zúčastníme minihry.
Na vše nahlížíme pohledem první osoby. Vývojáři se převážně inspirovali scifi tituly, Deus Exu či Mass Effectu.
V roce 2028, v paralitě, profesionalizace poznatků a procesů v technologiích v průběhu času dovedla lidstvo k vytvoření dalšího symbolického mezníku ve vývoji lidské společnosti, vyšší umělé inteligenci přesahující horizonty každodennosti či kritérií optimality. Na jejím vzniku se podílela společnost Worldview Industries, jejíž hlavní zájmy a cíl byla možnost cestovat za pomoci časových a prostorových anomálií (černá díra) a hyperprostorová komunikace. C.E.O. Worldview Industries Dr. David Schelter prohlásil, že tato entita, přezdívaná také "K-1" nebo "Henry", bude průchozí branou do Nového věku míru, harmonie a prosperity, s předurčeným osudem řídit mírotvůrce novějších dějin, uskupení "Consortium", které by spravovalo globální neproniknutelnou síť sestávající s obrovského objemu dat, vše samozřejmě za dozoru K-1. Avšak jsou tu lidé, náboženská skupina "Guardian Church", která vidí K-1 jako jedno velké riziko, a to zotročení lidí skrze implantaci čipu "Motor Chip" do centrální části mozku, s nímž by si K-1 pořídil armádu loutek a s tímto "vojskem" mohl táhnout napříč časoprostory přes interdimenzionální tunel. Guardiani nezahálejí a berou iniciativu do vlastních rukou, projekt Dr. Davida Scheltera se jim podaří hacknout a následně tak vyslat výstražný vzkaz napříč časoprostory. Následující události nabraly rychlý spád. Jedno se ví jistě, zůstáváme zatím ve výhledu neutrální, netušíme, na čí straně je pravda.
V naší realitě, roku 2010, muž jménem Vidal Desertch sestavil satelit pod kódovým jménem "iDGi-1", umožňující otevřít dočasnou dimenzionální trhlinu. Každý uživatel s přístupem na internet se může přes tuto puklinu propojit s alternativní verzí Země, akorát ve "video-herním podloží" pokrouceného děním v prostoročase přítomnosti i budoucnosti. Jedním z uživatelů jsme i my, úspěšně se nalogujeme do rozhraní "iDGi-1". Přesouváme se do roku 2042, kde se už Dr. Davidu Schelterovi podařilo ideu "Consortia" zrealizovat. Trpělivost a vytrvalost dala vzniknout společenství s názvem "Consortium King", jejich největší rival "Guardian Church" samozřejmě neusnul na vavřínech a mezitím nabral na síle. Jsme přemístěni do humanoidního hostitele, Bishopa Six, do vzdušného prostoru, na palubu velkého letounu C-3800-D "ZENLIL" obývanou posádkou s rozličnými hodnostmi. V roli nového člena "Consortia", teprve se snažícího najít si názorově souznějící stranu, bude cílem, vyjma sžití se s posádkou, také objasnit vraždu jednoho z kolegů a odhalit zrádce ve svých vlastních řadách.
Hra stojí hlavně na dialozích s NPC, jež zaujímají jistý životní postoj, liší se národností či pohlavím a také na navazování sympatií/antipatií s nimi, popř. na průzkumu a na plnění side/questů. Na základě rozhodnutí, v nich učiněných, se svět vyvine. Neminou nás konfrontace, ty lze vyřešit jak nenásilným způsobem (větvení dialogu, paralyzér), tak i klasickým "rambo" stylem. Nošený nabíjecí exoskelet skýtá, kromě bojového brnění a zbraní, také oporu pro batoh s nákladem (granáty, munice). Tu a tam se zúčastníme minihry.
Na vše nahlížíme pohledem první osoby. Vývojáři se převážně inspirovali scifi tituly Deus Ex či Mass Effect.
V roce 2028, v paralitě, profesionalizace poznatků a procesů v technologiích v průběhu času dovedla lidstvo k vytvoření dalšího symbolického mezníku ve vývoji lidské společnosti, vyšší umělé inteligenci přesahující horizonty každodennosti či kritérií optimality. Na jejím vzniku se podílela společnost Worldview Industries, jejíž hlavní zájmy a cíl byla možnost cestovat za pomoci časových a prostorových anomálií (černá díra) a hyperprostorová komunikace. C.E.O. Worldview Industries Dr. David Schelter prohlásil, že tato entita, přezdívaná též jako "K-1" nebo "Henry", bude průchozí branou do Nového věku míru, harmonie a prosperity, s předurčeným osudem řídit mírotvůrce novějších dějin, uskupení "Consortium", které by spravovalo globální neproniknutelnou síť sestávající z obrovského objemu dat, vše samozřejmě za dozoru K-1. Avšak jsou tu lidé, náboženská skupina "Guardian Church", která vidí K-1 jako jedno velké riziko, a to zotročení lidí skrze implantaci čipu "Motor Chip" do centrální části mozku, s nímž by si K-1 pořídil armádu loutek a s tímto "vojskem" mohl táhnout napříč časoprostory přes interdimenzionální tunel. Guardiani nezahálejí a berou iniciativu do vlastních rukou, projekt Dr. Davida Scheltera se jim podaří hacknout a následně tak vyslat výstražný vzkaz napříč časoprostory. Následující události nabraly rychlý spád. Jedno se ví jistě, zůstáváme zatím ve výhledu neutrální, netušíme, na čí straně je pravda.
Hra stojí hlavně na dialozích s NPC, jež zaujímají jistý životní postoj, liší se národností či pohlavím a taktéž na navazování sympatií/antipatií s nimi, popř. na průzkumu a na plnění side/questů. Na základě rozhodnutí, v nich učiněných, se svět vyvine. Neminou nás konfrontace, ty lze vyřešit jak nenásilným způsobem (větvení dialogu, paralyzér), tak i klasickým "rambo" stylem. Nošený nabíjecí exoskelet skýtá, kromě bojového brnění a zbraní, také oporu pro batoh s nákladem (granáty, munice). Tu a tam se zúčastníme minihry.