Každý z nás niekedy počul, videl alebo čítal rozprávku. Niekto ich má rád a niekto nie, to čo však rozprávky spája sú archetypy nezdolných najmladších synov, zlých kúzelníkov/drakov, mladých a krásnych princezien a hlúpych Janov/Honzov, ktorí ich zachraňujú. Vývojárka Deirdra Kiai narúša svojou adventúrou tieto archetypy a ukazuje ich v humornom svetle, štylizované do veľmi jednoduchej komixovo ladenej grafiky. Hráč sa v koži zabijáka s papierovým vreckom na hlave preklikáva príbehom, v ktorom mu Lord Hrozivý prikáže zabiť kráľovnu Všetkého. Ako sa Phlegmwad zachová záleží na samotnom hráčovi. Hra je zameraná z väčšiny len na vetvené dialógy, ktoré posúvajú dej viacerými smermi. Z toho vyplýva, že hra napriek svojej krátkosti obsahuje niekoľko odlišných koncov.