Bulb Boy Bulb Boy Bulb Boy Bulb Boy Bulb Boy
PS5XboxX/S
kompatibilní
Bulb Boy Bulb Boy Bulb Boy Bulb Boy Bulb Boy
adventura > 2D adventura *

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne ne ne

Příběhové jádro této hororové hříčky nás přenese do strach nahánějících míst, v nichž jsou věci přetvářeny do surreálních monstrózních podob balancujících na hranici "žertovné" morbidity. V roztomilém vzhledu se rozbíhá příběh nezbedného klučiny Bulb Boye, jenž má hlavu formovanou do fluorescenční žárovičky. Navenek obyčejné hyperaktivní dítko s naivním dětským pohledem na svět, avšak uvnitř poseroutka, v noci se lekající tajemných zvuků z předsíně a vrhaných stínů. Momentálně svůj čas tráví u dědečka v hájence. Starci prckova přítomnost velmi svědčí a občas se i s ním prohání po bytě jako mladík a vyvádí skopičiny.

Jednoho večera však dědula při "babysittingu" tvrdě usíná. Polevení v pozornosti ihned využívá démonická entita a chajdu i jeho si okamžitě uzpůsobuje svému "vkusu". Toto organizované, proradné a ďábelské plémě je třeba do posledního atomu převálcovat, vymýtit a zničit. Bulb Boy tedy musí z nejhlubšího nitra vytáhnout dřímající odvahu a sílu, aby se mohl pustit do tohoto nebezpečného boje sám. Ve snaze lépe porozumět nezvanému hostu přijímá nový způsob nazírání na život.

Bulb Boy protkává klasické adventure-logické puzzly s akcí se survival prvky. Z uvedených skutečností vyplývá nutnost příležitostně zahučet do úkrytu (např. odpadkový koš, skříň). Smrt totiž číhá kdekoliv.