Big Red Racing je závodní hrou, která nabídne šest "Pohárů", dohromady s 24 závody. Hráč si na počátku volí jednoho z pilotů/řidičů, následně dopravní prostředek, barvu a logo. O netradičnosti tohoto závodního simulátoru, svědčí fakt, že nás hra zavede i k závodění na Měsíci, Venuši a Marsu.
Hráč se tak může ujmout pilotáže vrtulníku, vodního vznášedla, či lunárního vozítka. Název každého závodu je recesí/odkazem na existující film, či slavnou "hlášku".
Hra byla původně zamýšlena pro šest herních platforem - DOS, PlayStation, Sega Saturn, 3DO, Nintendo 64, a Atari Jaguar. Nakonec však vydána pouze pro DOS. Hudební doprovod byl složen Gerardem Gourleyem.