A Quiet Place: The Road Ahead
17.10.2024
A Quiet Place: The Road Ahead
akce > 1st person akce *
akce > stealth akce

Příběhová hororová adventura se survival prvky, která se odehrává ve světě Tichého místa, známého ze stejnojmenných filmů. V něm na naši planetu Zemi dorazili bytosti z vesmíru, které začali lovit lidi jakou svou kořist a během chvíle dokázali přivést lidskou civilizaci na pokraj zkázy. Orientují se pouze podle svého silně citlivého sluchu, a tak stávajícím přeživším nezbývá nic jiného, než zůstat co nejvíce potichu. Nejlépe úplně.

V hlavní roli se zde objeví mladá žena Alex, která se společně se svým přítelem snaží přežít v nemilosrdném světě, zatímco hledají bezpečné útočiště pro sebe a zbytek své rodiny. Alex navíc trpí astmatem, což jí v její situaci moc nepřidává, když sebemenší vydaná hláska může znamenat smrt.

Hra velice sází na zvukovou složku, která zasahuje do hratelnosti, protože jakýkoliv vás pohyb udělá menší či větší zvuk. Čím hlasitější a déle trvající zvuk uděláte, jako třeba při otevírání vrzajících dveří, tím větší je šance, že si k sobě přivoláte nevítanou společnost oněch nebezpečných bytostí, které vás budou chtít ulovit. Svoji šanci na přežití zvýšíte, když řádně využijete svého okolí a přítomných nástrojů, abyste přelstili nepřítele a bezpečně proklouzli kolem. Pomůže taky, když si třeba zemi posypete pískem, který utlumí zvuk vaší chůze. Každý povrch navíc vyvolává odlišný zvuk a tak se někdy neobejdete bez velmi pomalého našlapování. Koneckonců obecně bez stealth postupu zde dlouho nepřežijete.
Oficiální stránky hry (https://aquietplace.game/)