Starověká a antická témata už Herkules asi vypotřeboval, takže se tu objevilo téma neposlušných strojů a umělé inteligence :) Ale udatný rek si poradí s každou nesnází.
Přišlo mi, že většina levelů byla ještě víc zaházená věcmi, překážkami a bordelem než dřív, takže pak naskákala nějaká ta minuta navíc, než jak si člověk pamatuje. Nepotěší, když se písek přesýpacích hodin pomalu dostavá na hranici, za níž už nelze splnit úroveň na 3 hvězdy. Někde to opravdu bylo dost přísné a musel jsem párkrát opakovat a volit ten nejlepší a nejrychlejší postup, ač jsem předtím chtěl postupovat třeba nejdřív na druhou stranu plochy. Takových 10-15 opakování jsem musel absolvovat, dřív jich bylo maximálně 5. Na druhou stranu je tu snad po 5 dílech pár novinek. Jedna nová melodie a jeden nový bonus, který přidá ihned 3 ks jídla, dřeva i zlata, někde někdy nejde jedna ze surovin získat jinak. Malinko to mění občas stereotypní hraní, což je fajn.
Moderní téma boje se stroji a AI je naplněno někdy po půlce hry a zbytek už jsou levely bez většího vztahu k těm robotům. Vývojáři mají asi už opravdu plné kapsy vyrobených levelů a tak je pak do svých her vypouštějí, když potřebují zaplácnout nějakou proluku. Není to ideální řešení, ale ruku na srdce, ten příběh není na sérii to nejdůležitější.
Hratelnost je pořád velmi podobná, ale při správném dávkování je to pořád celkem zábava.
rikuhahl
Pro: 2 novinky, vzpoura robotů a AI, Herkules zvládne vše
Proti: některé úrovně mají šibeniční limit, ke konci už jsou levely bez návaznosti na příběh