Word Zapper
At2600
1982
Word Zapper
akce > arkáda *

Word Zapper je netradiční arkáda pro Atari 2600 od James Wickstead Design Associates. Na začátku kola vidíme v dolní části obrazovky náhodné slovo. To po chvilce zmizí. V horní části se pohybují písmena a naším úkolem je slovo znovu sestavit tak, že postupně střílíme do písmen z naší vesmírné lodi. Na vyluštění slova máme 99 vteřin.

Aby to nebylo tak jednoduché, z obou stran obrazovky létají asteroidy, které loď ohrožují. Typy asteroidů jsou čtyři a mají i své pojmenování. Asteroidy Bonker a Zonker srazí v případě nárazu loď na stranu, Scroller na pět vteřin zamíchá písmena a Doomsday loď zničí a ukončí hru. Asteroidy můžeme sestřelovat lasery, každý pátý zničený asteroid přidá hráči tzv. "freebie", čili "volňáska", kterého můžeme použít místo jakéhokoliv písmena. Je s ním však také nutné ukončit slovo, aby hráč dostal další.

Hra nabízí velké množství nastavení, od rychlosti asteroidů, jejich hustoty, posouvání písmen až po namixování písmen v horní části. Pokud hráč dokáže vyluštit tři slova, ve hře vítězí. Naopak pokud jej zasáhne Doomsday asteroid nebo dojde čas, prohrává.