Tom Clancy's Politika nás přenáší do alternativní historie Ruska roku 1998, do roku, kdy zemřel prezident Boris Jelcin. Země se náhle ocitá na prahu občanské války, kdy mezi sebou bojují o moc různé vládní frakce a mezi nimi chtějí svůj podíl na moci a ovládnutí země získat i některé nevládní, nacionalistické a mafiánské organizace.
Hra je konverzí původně deskové hry podle předlohy spisovatele Toma Clancyho. Hráč si zvolí jednu z frakcí, se kterou se snaží převážit misky vah na svoji stranu a neomezeně vládnout obrovskému Rusku. Tentokrát však není prostředkem pro dosažení moci armáda, nýbrž peníze, politický vliv, intriky, zrada a diplomacie. Vše se odehrává nad obrovskou mapou Ruska a postupným ovládnutím jednotlivých regionů lze dosáhnout absolutního vítězství. Hra nabízí kampaň pro jednoho hráče a multiplayer až pro 8 hráčů.