No Rest for Lex je třetím a posledním dílem klasické point and click adventurní série o Lexovi. Hrátky s časoprostorem daly Lexovi zabrat, a tak už by si rád konečně odpočinul, zvláště teď, když našel svou spřízněnou duši Ginu. Jenže reality se stále překrývají a za Lexem neustále chodí návštěvníci s dotazy a nenechají mu chvíli klidu. Lexovi a Gině nakonec nezbyde, než se vydat na cestu a zachránit svět. Narušená realita se neopraví sama.
I v posledním díle musí Lex vyřešit řadu hádanek a puzzlů, nechybí ani další tradiční propriety point and click adventur, jako je hledání a kombinování předmětů a rozhovory s řadou postav, včetně navrátilců z předchozích dílů. Poprvé v sérii hrajeme za dvě postavy, mimo Lexe si zahrajeme i za jeho přítelkyni Ginu. I třetí díl je vtipnou hrou s černým humorem a popkulturními narážkami.