V sedmém dílu série o profesoru Laytonovi přebírá otěže jeho dcera Katrielle. Ta v Londýně zakládá soukromou detektivní kancelář. Společně se svým asistentem Ernestem a mluvícím psem Sherlem chtějí vyšetřovat zločiny svých klientů a zároveň pátrat po stopách zmizelého profesora.
Ač došlo ke změně protagonisty, jádro hratelnosti se nezměnilo. Opět se jedná o kombinaci adventury s velkým množstvím hádanek. Hra je tentokrát strukturována do několika epizod s uzavřenými příběhy, zatímco se vine linie o zmizelém otci. Splněné případy je možné zpětně opět navštívit, aby hráč mohl splnit hádanky, které minul, popřípadě našel zbývající mince na nákup nápověd. I zde se nachází několik miniher - vaření jídla pro sousedy či průchod bludiště se Sherlem.