Jewel Master
SEGA Enterprises Ltd. (nově vytvořeno)
SegaMD
29.08.1991
Jewel Master
akce > plošinovka *

Proradný král démonů Jardine the Mad a jeho Temná legie má již nadosah vítězství nad prosperujícím království Mythgard. Ze dvanácti mistrů živlů zůstali živí jen čtyři. Ti se spojili, aby vytvořili mocnou čepel, se kterou by bylo možné Jardina porazit. Jenže čepel se ztratila. A tak je vyslán Mistr šperků, aby našel nejen čepel, ale i 12 elementárních prstenů, zachránil Mythgard před invazí démonů a zabil Jardina.

Jedná se o z boku viděnou akční plošinovku, ve které bojujeme kouzly. Na začátku hry máme k dispozici 2 elementární prsteny, další můžeme najít cestou. Prsteny můžeme různě kombinovat, efekt elementárních kouzel se tak mění, prsteny opačných živlů na jedné ruce se však navzájem ruší. Máme dvě tlačítka pro útok, každé za jednu ruku, je tak možné mít zároveň navléknuté čtyři prsteny, na každé ruce dva.

Hra obsahuje pět levelů, každý má jiné prostředí (například lesní ruiny, poušť či ledové jeskyně). Mimo klasických nepřátel si užijeme také souboje s bossy.