Heartland Heartland
adventura > 2D adventura

freeware freeware
samostatná hra samostatná hra
ne ne

LimpingFish vypráví nevšední příběh, jenž se odehrává mezi čtyřmi stěnami pokoje číslo 14B. Ústřední hrdina David Lawson, novinář specializující se na spiknutí, obdržel pozvánku od jistého R. J. Coombse, konspiračního teoretika, jemuž tak trochu šplouchá na maják. Ten tvrdí, že získal důkazy svědčící o existenci obskurního projektu postaveném na velmi nehumánních metodách. Ačkoliv to David zprvu považuje za velice hloupý vtip, nakonec na naléhání svolí ke schůzce v mužově bytě. Šok první - dveře jsou otevřené. Šok druhý - nikde nikdo, jen my.

Co se tu přihodilo? Odpovědi se skrývají v zaprášeném harampádí Coombsovy cimry. Úkolem je klikat na předměty ve správném pořadí tak, aby se děj posunul kupředu.

V listopadu téhož roku pak vyšla vylepšená verze hry nazvaná Heartland Deluxe, která přinesla modernější vzhled i intuitivnější uživatelské rozhraní (save systém, inventář). Přibyl i nový balík textů a možnost rozhlížení se s kamerou plně doleva a plně doprava. Děj je nyní navíc prokládaný ilustracemi hrubé skici a cutscénami, jež jsou vhodně využity jak k vyprávění, tak k navození atmosféry.