Far Gate Far Gate Far Gate

Far Gate Far Gate Far Gate
strategie > real-time strategie *

placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ano ano ano

Nedaleko od naší sluneční soustavy byla objevena další údajně obyvatelná planeta. Jak však kolonisté zjistili, obyvatelná není ani trochu. Žijí zde dvě mimozemské rasy a těm se návštěva pozemšťanů vůbec nelíbí. Rozhodnou se lidskou rasu vymazat z galaxie. A aby toho nebylo málo, vypuknou na Zemi nepokoje mezi jednotlivými frakcemi.

Far Gate je plně 3D strategie odehrávající se ve vesmíru. Ke srovnání se nabízí o něco mladší hra Homeworld. Kromě klasické stavby vesmírné základny a bojů v kompletně trojrozměrném prostoru překvapí zejména mimozemské rasy. První z nich tvoří svou armádu a základu z organických materiálů a ti druzí naopak spoléhají na krystalické struktury, přičemž díky tomu disponují obě mimozemské frakce kompletně rozdílnými jednotkami a stavbami. Do toho nesmíme ale zapomenout ani na lidstvo a jejich prstencové základny.

Far Gate je plně 3D strategie odehrávající se ve vesmíru. Ke srovnání se nabízí o něco mladší hra Homeworld. Kromě klasické stavby vesmírné základny a bojů v kompletně trojrozměrném prostoru překvapí zejména mimozemské rasy. První z nich tvoří svou armádu a základnu z organických materiálů a ti druzí naopak spoléhají na krystalické struktury, přičemž díky tomu disponují obě mimozemské frakce kompletně rozdílnými jednotkami a stavbami. Do toho nesmíme ale zapomenout ani na lidstvo a jejich prstencové základny.