Cruis'n World je pokračováním hry Cruis'n USA, který nás tentokrát vezme po celém světě. Navštívíme například Egypt, Rusko, Čínu, Keňu, Anglii či Německo.
Hra je koncipována jako čistá závodní arkáda. K dispozici budete mít řadu vozidel, která budete moci upravovat po stylistické, ale i jízdní stránce. Ve hře jsou dostupné samostatné závody i turnaje. Možné je hrát hru ve dvou hráčích. Oproti verzi pro Arcade, ve které jste mohli přejíždět zvířata, která se rozprskla na kusy po obrazovce, jsou ve verzi pro Nintendo 64 zvířata dostatečně rychlá, aby před vaším vozem včas utekla.