![]() |
Hitman: Blood Money
Forma: placená hra Rozsah: plná hra Multiplayer: ne Datum vydání: 26.05.2006 Vývojáři: IO Interactive Oficiální stránky: hitman.com |
86% Hodnotilo: 81 už. |
Popis hry:
V roce 2006 vyšel čtvrtý díl populární série Hitman s podtitulem Blood Money. Zkušení IO Interactive vylepšili Glacier engine, takže hra vypadala k světu a dostalo se na pár inovací. Popravdě je to ale pořád starý dobrý Hitman. Žádné změny v konceptu nenastaly. A i když je to už čtvrtý díl, pořád se hraje stejně dobře.
Proti starším dílům je vylepšená grafika, hratelnost je dopilována k dokonalosti. 4. Hitman vyhrál i prestižní cenu MTV za nejlepší původní soundtrack.
Komentáře ke hře
pro přidání nového komentáře ke hře je třeba být přihlášen (registrace)
Stránkování komentářů: |
Řazení komentářů: |
![]() MATADOR uživatel 133 bodů |
Datum: 06.01.2010 10:51 Editováno: 0x |
Hodnocení komentáře: (0) +1 (1) |
Do čtveřice všeho dobrého (nebo se to říká jinak? :)). Blood Money je po průměrné trojce slušný návratem Hitmana do první ligy a konkurence mu jen a jen svědčí. |
|||
Ve zkratce: Pro: Hratelnost, soundtrack, konečně slušný příběh, dokonalé mise, 47 Proti: málo misí, |
![]() Walome uživatel 160 bodů |
Datum: 01.01.2010 16:25 Editováno: 1x (01.01.2010) |
Hodnocení komentáře: (0) 0 (0) |
Pořád to není ono. Pořád mi tam něco schází. Čtvrtý díl je opět stejný jako díly předchozí, jen je obohacen o nové grafické efekty (parádní grafické efekty) a o dokonalý závěr. |
|||
Ve zkratce: Pro: grafika, design některých misí, příběh, závěr, možnost koupě zlepšováků na zbraně, kamera Proti: některé mise, boj na blízko (velmi komické fackování) |
![]() Miner uživatel 163 bodů |
Datum: 24.11.2009 19:20 Editováno: 1x (24.11.2009) |
Hodnocení komentáře: (0) +2 (2) |
Po slabší trojce přichází Hitman, který má vše, co mít má. Výbornou hratelnost, nové způsoby zabíjení, novou tvář. Rozlehlost misí mi vyrazila dech, pokaždé jsem si zahrál na průzkumníka, přičemž jsem prolézal stovky místností a schovávaček, než jsem vyrazil do akce. Parádní příběh plný zvratů, ikdyž mnoho se toho dalo předvídat. Snad ani nemluvě o skvělém level-designu a originálitě misí. Ale dost chavolozpěvu, Hitman: Blood Money je pro mě výtečné vyvrcholení série, a kdo ví...možná se s holohlavým diletantem ještě setkáme. |
|||
Ve zkratce: Pro: Mise, způsoby popravy, plnění misí na mnoho způsobů, Jesper Kydovská hudba Proti: Prolínání textur a další maličkosti |
![]() Vladan 479 uživatel 123 bodů |
Datum: 21.08.2009 20:14 Editováno: 3x (26.09.2009) |
Hodnocení komentáře: (0) 0 (0) |
Má nejlepší skušenost s agentem 47 vše bylo dovedeno k dokonalosti grafika, příbě, postavy. Velmi příjemně mne překvapily možnosti zabíjení jednotlivých obětí, každá úrovenˇ mě až zaskočila svou rozsáhlostí. Tuto hru jsem si koupil poprvé na své narozeniny a byly to jedny z mých nejlepších. |
Ve zkratce: Pro: Grafika, příběh hratelnost, ... Proti: angličtina |
![]() Kubulus uživatel 885 bodů |
Datum: 11.07.2009 20:42 Editováno: 1x (11.07.2009) |
Hodnocení komentáře: (0) +3 (3) |
Hitman je zpět! Na návrat holohlavého zabijáka s čárovým kódem na hlavě jsem si s kapkou nervozity brousil zuby a očekával znovuvzkříšení staré městské legendy. K mé spokojenosti dopadl ještě mnohem lépe, než jsem čekal. Nový díl přišel s mnoha menšími i většími změnami, to, v čem ale exceluje, je kupodivu příběh. Ten je ze všech dílů nejlepší a je vyprávěn formou "tajného" interwia mezi bývalým náčelníkem FBI a mladým ambiciózním novinářem. Přes ty nejlepší (varibialita, lokace, hudba), i po ty slabší (grafika, sytém ukládání), až po ty vyloženě špatné (AI)vlastnosti jsou Krvavé peníze důstojným pokračováním, jež by stačilo vypilovat a trochu zaoblit a měli bysme tu prakticky bezchybnou záležitost. Takhle je Hitman famózním, ale přeci jen ne zcela dokonalým dílem, který jsem smlsnul jako další díl jedné velké čokolády. A závěr samotný je jednou velkou třešničkou na dortu... |
![]() Pivo uživatel 519 bodů |
Datum: 04.05.2009 12:22 Editováno: 3x (23.08.2009) |
Hru hodnotil: 50% (Φ -36%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (4) -2 (2) |
Blood money mě celkem bavilo z několika důvodů. Především ve hře bylo opravdu hodně zapracováno na způsobech jak splnit úkoly a zbavit se cíle. Hra měla navíc na výběr, zda chcete postupovat jako Silent assasin nebo jít na věc Rambo stylem. Spousta lidí říká, že Rambo styl je o ničem a není to Hitman. Já s nima souhlasím, ale jsem rád, že i tahle možnost tu je. Pokud však budete hrát tímto stylem, měli byste uplatit policii nebo počítat s tím, že na vás budou řvát: This is the bald killer! Na vyběr je více obtížností, příčemž na ten nejvyšší se opravdu nedá hrát Rambo stylem, což většina skalních uznavačů bald killera preferuje. Pokud hrajete celou hru správně za silent assasina, tak na konci by vás jako vždy mělo čekat zpestření, které si jako hráči rambo stylu tolik nevychutnáte :-) |
![]() Marles uživatel 884 bodů |
Datum: 15.04.2009 19:46 Editováno: 1x (15.04.2009) |
Hru hodnotil: 95% (Φ +9%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (0) +6 (6) |
47 v nejlepší formě. IO Interactive se podařilo skloubit unikátknost jednotlivých misí, kde nechybí ani vinný sklep v Jižní Americe nebo výlet na staré lodi, s perfektné provedenou hratelností. A ty možnosti k zlikvidování cíle jsou nevídané - // Spoiler: zobrazit //. Ačkoliv některé novinky jako upgradování zbrání nebo známost mezi lidmi, kterou snižujete uplácením svědků nepřínáší do tohoto konceptu nic nového, stále se čtvrtý Hitman hraje stejně dobře jako jeho předchůdci. Úžasně také působí technické zpracování. Výborný soundtrack od matadora Jespera Kyda, skvělá grafika nebo zpracování jednotlivých filmečků se sem jednoznačně započítávají. |
|||
Ve zkratce: Pro: hratelnost, level design, soundtrack Proti: zavrženíhodné chyby |
![]() Pooky uživatel 1525 bodů |
Datum: 09.04.2009 17:22 Editováno: 0x |
Hodnocení komentáře: (0) +2 (2) |
Jste volně vrženy do určité lokace s úkolem někoho zabít a nebo se něčeho zmocnit. Jak se k cíly dostanete je už, ale jen na vás - můžete se např. za někoho převléct a infiltrovat se do určité skupiny, kde se vaše oběť nachází, nebo přichystat pro kolemjdoucí nějaké "divadlo" ve formě zběsilé přestřelky, nebo zabít cíl tím, že ho otrávíte, nebo... Je toho ostatně hodně a vyjmenovat všechny způsoby a možnosti je nad moje síly. Po hratelnosti a obsahové stránce se to tu oproti minulým dílům značně rozrostlo. Máte naprostou volnost jak, co, kde udělat. A arzenál zbraní tu taky nedělá jménu Hitmen ostudu. Navrch docela povedená grafika už v docela dosluhujícím enginu. A konec hry? // Spoiler: zobrazit // |
|||
Ve zkratce: Pro: Grafika, uživatelské rozhraní, hratelnost, různorodost, zbraně, každičká mise Proti: To co Ge.org - údržbář s čárovým kódem určitě není podezřelý =) |
![]() Garret uživatel 681 bodů |
Datum: 05.02.2009 02:28 Editováno: 0x |
Hodnocení komentáře: (0) +5 (5) |
Jednoznačně nejlepší ze všech dílů. Spousta vylepšení, parádní level-design a technické zpracování na vysoké úrovni. Zakončení je libové! Nejlepší moment ze hry - // Spoiler: zobrazit // |
![]() GE.org uživatel 30 bodů |
Datum: 04.12.2008 08:08 Editováno: 0x |
Hru hodnotil: 95% (Φ +9%) Dohrál: ne |
Hodnocení komentáře: (0) +3 (3) |
Hitman se konečně ukázal v pravém světle. V podstatě tu není zas tak mnoho nových věcí, takže ti, co zabíjeli už dříve, nebudou překvapeni, a ti, co ještě ne, nebudou ochuzeni. Úplně každá mise je originální a lze najít spoustu možností řešení problému. Mě osobně se Blood Money líbilo z celé série nejvíc: autoři udělali pár kroků dopředu v grafickém zpracování a na vyšší úroveň poskočil i příběh. Na opravdu kvalitní soundtrack jsme si již zvykli. Objevily se i některé zpestřující fíčurky typu manipulace s penězi (další motivace k jemnějšímu plnění misí), známost mezi lidmi, kterou lze snižovat úplatky, nebo novinové články, na které jsem se vždycky těšil. Co říct víc... |
|||
Ve zkratce: Pro: Variabilita, grafika, příběh Proti: Ne moc lidí chodí po světě s čárovým kódem na hlavě, takže je divné, že si ho nikdo nevšimne... |
![]() Satan uživatel 859 bodů |
Datum: 03.12.2008 15:48 Editováno: 1x (03.12.2008) |
Hodnocení komentáře: (0) +4 (4) |
Plešatý antagonista vraždí počtvrté a tentokrát záludněji, než kdy dříve. Systém náhodných smrtí je velice příjemným zpestřením a ač se v každém případě jedná o až očividné vybízení (cíl zakopne pod obrovským lustrem obložený C4kou), některé nápady jsou skvěle promyšlené (výměna pistolí). Od trojky značný posun v grafice i v interakci s okolním prostředím a hlavně v příběhu, který příjemně graduje a je zakončen kulervoucím epilogem. Cest je nyní více a přestože jsou stále hodně nalajnované, nabízejí spolu s rozvinutým arzenálem a možnostmi poměrně širokou paletu dobrání se k cíli. Dalším svěžím vánkem je volba uplatit svědky, popř. naprosto změnit identitu nebo zobrazení split-screenu při důležité události. Hlavní je, že zůstal Jesper Kyd a humor, tolik specifický pro tuto sérii. Stále však ve mně dřímá pocit, že Hitman ještě zdaleka nevyužil svého potenciálu a upřímně doufám, že delší pauza před pátým dílem bude jen důsledkem nově ztvárněného herního konceptu, který se na nějaké předem dané události nebude ohlížet a jen si spokojeně žít ve svém vlastním světě, dokud nedorazí ten málomluvný bastard s čárovým kódem na zátylku. |
|||
Ve zkratce: Pro: Operace s penězi, důraz na příběh, náhodné vraždy, pestrost misí, hudba, závěr Proti: Někdy až moc naskriptované, zvuky zbraní |
![]() watson uživatel 167 bodů |
Datum: 30.08.2008 19:44 Editováno: 0x |
Hodnocení komentáře: (0) +1 (1) |
Po dvojce je Blood Money můj nejoblíbenější díl. Hrál jsem ho sice na Xboxu a ne na PC, ale v tom není rozdíl. Spousta vynikajících nápadů v misích, nelinearita je zde snad úplně nejvíce zastoupena a tradičně kvalitní soundtrack Jespera Kyda hraní jenom zpříjemňuje. |
|||
Ve zkratce: Pro: Nelinearita, soundtrack, grafika Proti: Občas hodně nepřehledná situace |
![]() Bursoft uživatel 1206 bodů |
Datum: 14.08.2008 23:54 Editováno: 0x |
Hru hodnotil: 80% (Φ -6%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (0) +1 (1) |
Blood Money je dospělá verze všech předchozích dílů. To co bylo dřív špatně, je tady odstraněno a to, co bylo dobré, je tady ještě lepší. Mise jsou parádní, různorodé a znovu stylové // Spoiler: zobrazit //. Velmi dobré mi přišlo zakomponování přestřelek do misí tak, aby vám to nezkazilo hodnocení. Novinky jako upgrady zbraní nebo ,,hledanost" v novinách jsou podle mě zbytečný, ale nevadí ve hře. Systém náhodných zabití je dementní (opravdu si nemyslím, že je nenápadný lustr, kterej se utrhne zrovna ve chvíli, kdy pod ním běží důležitej člověk :-D). Na druhou stranu tu máme pár hodně vychytaných vražd // Spoiler: zobrazit //. Už to není to, co to bývalo, ale je to pořád dobré. Jesper Kyd vykouzlil naprosto úchvatnou hudbu, grafika je také nádherná (nádherné plastická) a hratelnost je na špičce. 80% |
|||
Ve zkratce: Pro: Stylové vraždy, hudba, prostě Hitman :-D Proti: Náhodné smrti, zbytečné novinky |
![]() Tolister uživatel 156 bodů |
Datum: 19.07.2008 18:35 Editováno: 3x (15.03.2009) |
Hru hodnotil: 85% (Φ -1%) Dohrál: ne |
Hodnocení komentáře: (0) 0 (0) |
Hru jsem nedohrál. Ale ty mise co jsem hrál byly bezvadné. Je skvělé, že mise se dá dohrát různými způsoby, taky prostředí je dost detailně dělané. A skvělá je taky hudba. |
|||
Ve zkratce: Pro: Detailnost prostředí, hudba, Hitmenovi zbraně a různé způsoby jak misi splnit. Proti: Maličkosti. |
![]() Paul uživatel 931 bodů |
Datum: 13.06.2008 14:22 Editováno: 0x |
Hru hodnotil: 100% (Φ +14%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (0) +3 (3) |
Celá série Hitman je to nejstylovější, co se dá na herní scéně najít.Ani Sam Fisher, ani Garret, ani nikdo jinej není tak stylovej jako 47.Kromě toho má tahle hra taky geniální design misí (nesrovnatelně lepší než např. přehypovanej Assassin's Creed), nádhernej soundtrack made by Jesper Kyd, a na svojí dobu skvělou grafiku (a i dneska velice pěknou).Přimíchat do toho skvělej příběh a černej humor, a co nám chybí?Jo, ještě nejlepší závěr co jsem kdy ve hře viděl.Miluju tuhle sérii.10/10 |
Ve zkratce: Pro: STYL, variabilita, design všeho, hudba, 47 Proti: N/A |
![]() Tomano uživatel 451 bodů |
Datum: 12.06.2008 22:12 Editováno: 0x |
Hodnocení komentáře: (0) +3 (3) |
Moje nejsilnější vzpomínka na hru je ta, že jsem poprskal monitor smíchy, když jsem viděl 47 se svým kameným obličejem v karnevalském převleku kuřete. Druhé místo vyhrává vražda svědka v domě, toporně střeženém FBI, v převleku klauna. :) Chválím různorodost misí, protože ne pokaždé je hlavním cílem někoho zabít (dobře, tak je), ale někdy i vyzvednout osobu, získat mikrofilm,... I když je ve hře spousta zbraní, díky chytrému pozorování okolí je většinou ani nebudete muset použít. Samozřejmě pokud neuspějete a máte po ruce nějaký solidní kvér, tak nějakou killing spree asi rozpoutáte. Je to dobré proti stresu. :) A dokonce je to jedna z mála her, u které si nevzpomenu na nějakou závažnější chybu. |
|||
Ve zkratce: Pro: charisma 47, možnosti jak splnit misi, různorodé prostředí, černý humor Proti: nic vážného |
![]() ještěr uživatel 380 bodů |
Datum: 11.06.2008 22:15 Editováno: 0x |
Hru hodnotil: 80% (Φ -6%) Dohrál: ne |
Hodnocení komentáře: (1) +1 (2) |
No, nedohrál jsem to (o chlup), ale vzpomínky mám vesměs velmi dobrý. Asi hlavně díky na jedničku zpracovaným prostředím většiny misí (teď se mi vybavuje hlavně opera a lechtivý klubík někde v Alpách), třem prdelím možností a v neposlední řadě díky samotnému holohlavému páprdovi s teploušáckým tetováním (myslím, že) na temeni. |
Stránkování komentářů: |
Řazení komentářů: |