Pro přístup k pokročilým funkcím se musíte přihlásit / zaregistrovat

Back to the Future: The Game - Episode I: It's About Time

Žánr:
adventura > 3D adventura *
Forma:
freeware (dříve placená hra)
Rozsah:
plná hra
Multiplayer:
Datum vydání:
22.12.2010
Vývojáři:
Telltale Games
Oficiální stránky:
První epizoda pětidílné herní série volně navazuje na filmovou trilogii Návrat do budoucnosti z let 1985-1990. V hlavních rolích opět účinkují Marty McFly (právě za něj budete hrát), Dr. Emmett Brown, Biff Tannen a jejich rodinní příslušníci. Navíc herec Christopher Lloyd namluvil svojí postavu Emmetta.

Necelý rok po skončení třetího dílu se představitelé města usnesli, postavit na místě doktorova domu garáže, a jelikož ho po celou dobu nikdo neviděl, rozhodli se i o rozprodání jeho majetku. Marty se veřejné dražby účastní jednak z nostalgie, ale i proto aby zachránil nejdůležitější pozůstalosti. Nicméně se naprosto neočekávaně před laboratoří objeví DeLorean (stroj času), s věrným psem Einstenem uvnitř a žádostí o pomoc. Marty neváhá a při první možné příležitosti se vydává zachránit Dr. Browna do roku 1931, doby americké prohibice.

Hra je klasickou point&click adventurou z pohledu třetí osoby se statickou kamerou. Pohyb je umožněn dvěma způsoby. Buď čistě pomocí myši, jejímž poklepáním se přesunete na dané místo nebo pomocí klávesových šipek. V obou případech zajišťuje interakci s postavami a objekty pouze myš. Proti zakysnutí umístili tvůrci do hry i několikastupňovou nápovědu.

Nástěnka

Poslední diskuzní příspěvek

Marty McFly říká - nevím nevím, 2d point'n'click adventura ve starém stylu by byla hezčí, ale musíme si vystačit s tím co je, že ? Hra jako…

Dohráno75

Pokud nejste fanoušky filmové série, dál nečtěte a raději zapomeňte, že tato hra vůbec existuje.

Humor a nostalgie. O nic jiného v této agentuře nejde. Hra je totiž, i bez přítomnosti nápovědy, velmi lehká. Předmětů v inventáři nikdy nebudete mít více, než byste spočítali na prstech jedné ruky a ani je nejde mezi sebou kombinovat, pouze používat na okolní osoby nebo situace. Najednou se hra odehrává max. ve dvou lokacích, a dokud nesplníte aktuální úkol, dál se nedostanete. Přesto tato agentura nespadá do kategorie interaktivní film, i když k němu nemá daleko. Dobové reálie roku 1931 jsou vykresleny citlivě s důrazem na detail, bohužel jich ale mnoho neprozkoumáte. Jádro tvoří známá soudní budova, na které ještě hodiny tikají, a okolím. Ze "staronových " postav zde potkáte sedmnáctiletého Emmetta Browna a Biffova otce, který zde vystupuje jako mafiánský boss, jenž má pod palcem i Martyho dědečka. Žádného trapného humoru se ale obávat nemusíte, ten je dělán stejným stylem jako v předloze a užijete si ho, v dialozích a animacích, víc než dost.

Hra má, ale i několik negativ. Kromě obtížnosti se jedná o kurzor, který má sice trefný vzhled, ale při přejetí přes interaktivní objekty těsně vedle sebe, se ani na vteřinku nezmění z aktivního na neaktivní, čímž lze lehce minout některé předměty. Také vysvětlení, jak se dostal do hry DeLorean, který byl na konci filmové trilogie zničen, vypadá jako první blbost, která tvůrce napadla. Sporným prvkem je věrnost předloze, která může nostalgicky potěšit, ale i otrávit, jelikož se často jedná o použití různých scén z filmů v bleděmodrém.

Pokud budete chtít vyzkoušet všechny možnosti, což doporučuji, zabere vám hra cca 3 hodiny. To vypadá jako velmi málo, ale berte na vědomí, že v první polovině roku 2011, vyjdou další 4 epizody.

Pro: Humor, věrnost předloze, dabing

Proti: Nízká obtížnost, nedostatek invence

Celkové hodnocení komentáře: +14 (+17/-3)
Dohráno75

Ač nehraji adventury absolutně vůbec a vyhýbám se jim jako čert kříže (poslední byla Lula 3D :D ), byla pro mne naprostá povinnost si zahrát tuto první epizodu. Proč? Jelikož jsem velký fanoušek skvělé filmové předlohy. Velmi mi bylo líto toho, že kvůli zdravotnímu stavu M.J.Foxe se nenatočí 4tý film. Hra spadla z čistého nebe a svým způsobem mohla zalepit onu bolístku smutku. Ke hře jsem nepřistupoval zrovna 2x nadšeně(hlavně kvůli žánru), ale překonal jsem předsudky a pustil se do hry. Byl velký boj hru vůbec spustita také s češtinou:(, ale nakonec se podařilo(tímto ještě jednou děkuji Marlesovi).

Tak trochu jsem při hraní zavzpomínal na Poldu, ale hlavně jsem myslel na Návrat do budoucnosti, protože je opravdu zase s NÁMI! :) Atmosféra dýchá z každé místnosti. Jsou tu všichni i Einý! :) Jsem rád, že se o5 drží zajetého konceptu - rodina McFlyů proti Tannenovcům. Hráči je dána možnost procházet hlavní částí Hill Valey a poklábosit se známými i novými postavami. Jak jsem psal, adventury nehraji, nevím jak přísný bych měl být a co sledovat, ale já se skvěle bavil a zavzpomínal na každou narážku:). Vše tu funguje, i hratelnostně, nepotřebuji tu žádné složitosti, příběh mi vynahrazuje vše potřebné. Grafika je ucházejíci, ale chvíli jsem si zvykal. Taky jsem si zvykal na hlas Martyho, který mi moc nesedl. Ale máme tu pravého Emmeta, so...:P. Velmi jsem se bavil všemožným vtípkům, ale stará Edna byla naprosto nejlepší! :D Ve finiši je závěr brilantní a napínavý a taky vtipný. Hru jsem spustil po 12té, takže odhaduji něco k 2.5h, což na první část je solidní. Hrál jsem nepřetržitě od vytáčení Biffem(vpodstatě otcem) přes opětovné ohrožování časoprostorového kontinua až do konce. Hra mne chytla, nepustila, zaujala(ač je to adventura) a bylo to fajn. Pro fanoušky rozhodně povinnost, pro neznalce důvod, proč se podívat na excelentní trilogii :), už se těším na další dobrodružství Martyho a Doca! Už aby tu bylo všech 5 epizod a mohli jsme to dohrát v celku.

Ještě bych zmínil příjemný překlad i s "ingame" textama, jen tak dál s dalšími 4mi částmi.

Pro: je to BttF, Doc, stará Edna, atmosféra, příběh zatím vypadá slibně, možnost využití nápovědy(užitečné nakopnutí :), konec a dokončování experimentu při hádce

Proti: technické problémy(asi jen můj problém), Martyho hlas

Celkové hodnocení komentáře: +7 (+7/0)

I když neznám seriál back to the future i tak sem se u ry dost pobavil hlavně kvůli dobrým vtipným dialogům kterýma hra překypuje.I když neznáte seriál pochopíte děj ale trochu obtížneji.Hra je kevšemu spíš interaktivní seriál než adventura žadné kombinování predmetu a žádné puzzly.Ale i tak je toto výbornej start pro novou serii a na další díl se dost těším.

Pro: humor,cestování časem,příběh

Proti: žádně puzzly,spíš interaktivní fylm

Celkové hodnocení komentáře: -4 (+2/-6)