03.10.2011 21:40 Nechcem ti kaziť radosť mladý Stalinista, ale tak ako máš ty právo napísať komentár tak, ako ty chceš, tak majú ľudia právo komentovať ho v…
Aliens versus Predator 2
- Datum vydání:
- 30.10.2001
- Vývojáři:
- Monolith Productions
Jedná se o pokračování hororové akce z pohledu první osoby (Aliens versus Predator), kde si můžeme vybrat ze tří kampaní - každá za odlišnou rasu. Zpracování každé rasy je unikátní a vybízí k různým způsobům boje. Predátor využívá technické vyspělosti, vetřelec se snaží přepadávat ze zálohy a ve velkých počtech a nakonec mariňák, který se snaží přežít za podpory těžké techniky. Všechny tři kampaně se navzájem prolínají a snaží se zaujmout prostředím a úkoly, které jsou pro danou rasu specifické.
Grafická a zvuková stránka dodává hře správnou hororovou a tísnivou atmosféru konfliktu. Ve hře je obsažen i multiplayer, který nabízí hromadu módů a map.
Nástěnka
Isair, 1 rok a 165 dní0 (0/0)
Art, 3 roky a 110 dní0 (0/0)
VideoIntro
Intro - Mariňák
Art, 3 roky a 110 dní0 (0/0)
Poslední diskuzní příspěvek
Odkaz 25.06.2008 00:51 (poslední úprava 03.01.2009 00:00)
Vím, že je často první díl považován za povedenější a atmosféričtější, ale nemůžu s tím souhlasit (ale rád ho mám i tak moc).Dvojka má totiž na poměry fps dost dobrej příběh (oproti jedničce), a kampaň za mariňáka je po stránce atmosféry něco neskutečnýho.Nikdy nezapomenu, když jsem hrál demo, a ti vetřelci se ke mně dobývali skrz dveře, aby se nakonec vyloupli ze šachty za mnou...do toho ještě ta dokonalá hudba, a koná se fakt skvělá akce.Navíc - kampaň za vetřelce má taky to svoje - už jen začátek jako facehugger a chestburster neměl chybu.A Predátor? Ten si to tak štrádoval krásnou krajinou s vodopádama, skákal mezi stromy, občas nabodnul někoho na kopí..pohodička :).
Kampaně se hezky prolínaj, Lightech odváděl svojí práci skvěle (hlavně pěkně detailníma texturama), a Monolith tehdy ještě věděl, jak udělat zajímavej level design.Škoda, že místo pořádnýho pokračování AvP dělaj pořád nějaký rádoby Strachy a Condemnedy..ty tomuhle nesahaj ani po instalační obrazovku.Fakt ne.
Odkaz 11.04.2009 17:04 (poslední úprava 03.05.2010 00:00)
Zajímavá FPS, která je originální hlavně díky rozdílnému hraní za 3 různé charaktery: Hra za nebezpečného netvora Aliena (lezení po stěnách, ukusování hlav), za Predátora (být nebezpečným lovcem, v pozdější fázi hry i být loven:)) a pěkné atmosferické a strašidelné (ala survival horor) hraní za mariňáka. Bohužel hra je docela krátká a po čase trochu stereotypní (téměř se nedá hrát vícekrát). Hlavním pilířem této hry je ovšem multi-player, který je hlavně díky velkému výběru postav (Alien, Mariňák, Predátor) tak zajímavý, není nad to neviditelny kosit houf mariňáků, nebo nenápadně ze stropu překvapit nepřítele Alienem. Jako plus bych určitě přidal i skvělou Atmosféru, při které jsem si často vzpomněl na starý dobrý film Alien:) (a nebylo to pouze tím, že tam občas pobíhali vetřelci:)). Zkrátka kvalitní hra a jedna z mých nejoblíbenějších co se multi-playeru týče.
Pro: Multi-player,Atmosféra, Hra za Aliena a Predátora (originalita) a kvalitní hororová akce za mariňáka.
Proti: délka hry, znovuhratelnost(prakticky není).
Odkaz 25.06.2008 00:55
Brilantní akční mňamka s úplně nejlepší atmosférou, kterou jsem napříč žánrem měl tu čest vidět (alespoň za člověka a za vetřelce - predátory nemám rád). Ze zbraní a boje vůbec neplyne požitek srovnatelný s Far Cry nebo F.E.A.R, ale o tomhle AvP 2 stejně nikdy nebyl. Mezi FPS velmi zásadní hra.
ALIEN dopadl ve srovnání s první hrou i filmovým univerzem na první pohled kontroverzně, není příliš bystrý ani pohyblivý (alespoň ne v klasické rovnici "ohrabaný alien vs. neobrabaný člověk"). Při prvním hraní to v pravověrném fanouškovi tam někde vzadu zůstává, nadáváte, ale při druhém už si na to beztak ani nevzpomenete. Škoda, že kampaň za vetřelce nebyla delší (i tak to ale bohatě stačí na celé CoD 4 :)). Alien také díky své značné "cáklosti" disponuje asi nejzajímavější náplní misí (vývin, aliení planeta...).
MARINE je myslím obdařen nejdelší kampaní a zcela určitě taky nejděsivější, hlavně v prvních levelech, kdy ještě nejste dostatečně otrlí. Dovedu si představit, že po téhle stránce byla hra v době vydání velký šok...
Přesvědčte mě, že za PREDATORa je hra také skvělá, a půjdu na 100%.
Přesvědčte mě, že za PREDATORa je hra také skvělá, a půjdu na 100%.
Odkaz 03.07.2008 15:03
Vynikající práce od mistrů strachu Monolithu. Kampaň správně dlouhá, rozmanitá za všechny tři rasy a multiplayer dodává hře další rozměr. Zamrzí možná hranatá grafika a možnost autosavu, ale hrát za mariňáka v dešti, s otevřenými dveřmi, okny a pivem, to skvěle vyvažuje. Jak rád bych uvítal trojku...
Pro: Atmosféra, rozmanitá kampaň, hudba, multiplayer
Proti: Grafika, autosave
Odkaz 10.04.2010 17:54
Asi můj nejoblíbenější díl AvP. Množství filmečků Vám uvede skvělý příběh z pohledu tří postav. Čeká Vás atmosféra, kterou lze krájet, dechberoucí hudební doprovod, grafická stránka hry a a skvělé herní možnosti. Pravě na tomto AvP jsem asi nejvíc vyrostl. Když si vzpomenu na dobu před sedmi lety, kdy náš počítač nestačil a proto jsme chodili s bratrem pět kilometrů. Jen abysme se těšili z této hry. Každá další lokace, každá další minuta odhalila něco nového a teprve po dohrání všech tří kampaní šlo pochopit celý konflikt. Když vzpomenu na strach, když jste jako vetřelec utíkali vojákůmn, temnými zakoutími (co teprve, když hledáte jako larva hostitele), nebo i za obávaného predatora, když procházíte úzkými tunely, oko zaslzy a srdce se hne. Co teprve, když jste se vydali zachránit svou kolegyni do vetřelci zamořené oblasti, jen s pulsní puškou a brokovnicí.
AvP2 v mnohých aspektech překonává i jedničku. Asi trochu zaostáva v atmosféře ale o to je lepší příběh. A kdyžpak vidíte jak se osudy všech třech postav prolnou - za vetřelece zakousnete hlídajícího vědce, za marináka vypustíte predatora a jako
predator už jen utečete.
Tato hra zkrátka nabízí dokonalý zážitek. I když dnes co do grafiky a herních mechanismů pokulhává, stále je to to skvělá hra.
Každá kampaň však jednou končí ale né celá hra. Dalším kladem hry je vynikající multiplayer - kde se můžete prohánět po známych lokací z filmů či hry a prozkoumat hratelnost za všechny postavy ať UŽ PREDALIENA ČI TĚŽCE VYZBROJENÉHO PREDÁTORA.
Zkrátka 95%
predator už jen utečete.
Zkrátka 95%
Pro: příběh, hudba, rozsáhlost, herní¨mechanismy, atmosféra a multiplayer
Proti: Nic snad jen to, že v dnešní době to už není ono, na začátku tohoto století to byla bomba.

Pro: A.T.M.O.S.F.É.R.A, level design, příběh, Harrison vypadá jak Arnie : ).
Proti: Nikdy nevzniklo pokračování na Doom3 enginu, které jsem si přál tak dlouho.