Pro přístup k pokročilým funkcím se musíte přihlásit / zaregistrovat

World in Conflict

Komentáře

« Předchozí Následující »
Dohráno95

Call of Duty 4 jako RTS, tak bych ve zkratce mohl charakterizovat World in Conflict. Výborná válečná atmosféra stejně jako CoD4 ale několikrát lepší příběh. Příběh, vyprávěný skvělými cutscénami, je opravdu strhující. Už první mise po vylodění Sovětů má skvělou atmosféru beznaděje proti mnohonásobné přesile a co teprve cutscéna s helikoptérami nad New Yorkem, která mě naprosto dostala. Této atmosféry by nemohlo být dosaženo bez skvělé grafiky a parádního ozvučení.
Shrnutí: Rozhodně nejlepší novodobá strategie se kterou se může rovnat snad jedině Company of Heroes.

Pro: skvělá atmosféra, skvělý příběh, postavy, grafika, ozvučení, kamera, multiplayer, odpadá nudné stavění základny a soustředí se zde jen na boj

Proti: nic, co by stálo za zmínku

Celkové hodnocení komentáře: +9 (+9/0)
Dohráno90

Na březích strategií jsem naprostý nováček, proto berte tento komentář jako naprosto laický a v lecčem primitivní! Chtěl jsem totiž změnit svůj pohled na věc a po dlouhé době okusit nějaký ten "nový" žánr. Po pár kladných ohlasech měl tu čest World in Conflict (WiC)a získal si mě prakticky okamžitě - taktické uvažování, jednoduché ovládání, ... všechny podobné vlastnosti mi přišly strašně intuitivní a já ihned věděl, že tohle mě bude sakra bavit. A popravdě zabavilo na slušných 12hodin, při kterých jsem byl naštvaný, spokojený, zkrátka se všechno míchalo dohromady, ale výsledný efekt ...

WiC mě provedlo tutorialem, následně hodilo do první ostré mise, ve které jsem se zjistil, že to Amerika nemá lehké a opět musí soupěřit o svou půdu s těmi "zlými". Přiřazeny mi byly první tanky a hned jsem se pustil do boje, který spočívá povětšinou v obsazování určitých bodů a jejich následného udržení před nepřítelem, než si zbudujete bunkry a podobné defenzivní opevnění. Radost mi činilo i to, že se hra neodehrává jen na americké půdě, ale také v Evropě. Příjemné také bylo, že se tvůrci snažili o nějaké změny, při prvních několika misích jsem totiž měl k dispozici především tanky a podobná vozítka, v tom případě šla pěchota stranou. Ovšem v následujících misích jste po nějaký čas nuceni používat právě jen infiltrační pěchotu, která zajistí dané body a až poté mohou nastoupit těžké vehikly. Obdobně dobře působila obrana ostrůvků okolo Sochy Svobody, kde jste měli pod velením pouze vrtulníky. Hodně akčním dojmem působí i videa během misí, jenž nezapřou svou kvalitu a hodně povedené jsou malované nahrávací obrazovky, které opět ukazují životy vojáků, nejčastěji volající svým blízkým. A závěrečné outro zase působilo velmi uklidňujícím dojmem.

... výsledný efekt ze své první dohrané strategie mám hodně pozitivní a už se těším na něco podobného. Taktické uvažování je to, co u mě vítězí před překypující akcí!

Pro: jednoduchost, nahrávací obrazovky, široká škála vojenských prostředků, videa, mise dlouhé tak akorát :-)

Proti: v některých případech zbytečně natahované boje, zkrátka prkotina ;-)

Celkové hodnocení komentáře: +4 (+4/0)
Dohráno90

Poprvé co mě ve strategii bavil i příběh, který je podáván úžasnýma cutscénama v herním enginu. Neskutečně hardcore strategie, která zaujme spoustou rozličných úkulů, do detailů vymakanou grafikou, dokonale vyváženýma jednotkama či pamětihodnými scénami. To jak se rusáci neustále objevují v nekonečných vlnách útoku, kde bojujete s každou jednotkou až do konce sil a kde se o každý metr strhává neskutečná mela. Pro mě překvapení roku 2007.

Pro: Grafika, hratelnost, prostě skoro všechno.

Proti: Nic podstatnýho se nedá vytknout a zbytek vem čert.

Celkové hodnocení komentáře: +4 (+4/0)
Dohráno90

World in Conflict se pouští do málo využitého prostředí v období studené války, kdy vedli USA a SSSR závod ve zbrojení, a vztahy byly velmi napjaté a často pod bodem mrazu. Naštěstí nikdy nedošlo k otevřenému konfliktu ale to WiC hodlá změnit.

Začínáme v době kdy se u amerického pobřeží objeví velké množství neznámých civilních lodí které v Seattlu vylodí sovětskou invazní armádu. Přes tuto nelogičnost, hra má skvělý příběh, vyprávěný stylovými videosekvencemi a cut-scénami které přináší filmový zážitek. Staneme se poručíkem Parkrem který zažil boje již před několika týdny v Evropě kterou vzal Sovětský svaz taky útokem. Prolínají se nám tedy zde dvě časová pásma, boje v Americe a Evropě na straně NATO a amerických sil.

Hratelnost je vyloženě akční, prostor pro taktiku a klidné plánování postupu tu není, hráč je hnán kupředu častými časovými limity které buď když je splní vynesou nějakou tu bonusovou jednotku nebo taktickou podporu navíc nebo v případě nesplnění mohou znamenat konec mise.

Jede se na klasický systém kámen-nůžky-papír, kdy těžké tanky drtí lehké a střední bojové prostředky, vrtulníky ničí těžké tanky, obrněné transportéry kosí pěchotu a pěchota se hodí do každého počasí. Jednotek hráč nebude mít zrovna nejvíce, zapomeňte na tankové roty podporované těžkým dělostřelectvem s asistencí spousty pěchoty a letky vrtulníků. Mise jsou povětšinou rozděleny tak že máte k dispozici tak 4 obrněný transportéry s 2 opravářskými vozy a to doplněno protitankovou četou.

Hlavní je zde skvělá atmosféra moderní války v jednoduším pojetí, vy jste u toho vidíte tanky jak drtí nepřítele není to jen pro efekt ale skvěle to funguje díky výborné kameře kterou máte ve své řežii.

Vynikající grafika jen podtrhuje paradní hratelnost, když uvidíte jaderný výbuch nebo skvěle vypadající ponorky, nálety, modely zbraní to je prostě slast pro oči. V porovnáním s novějšími Codename Panzers: Cold War vypadají stále skvěle a řekl bych že v mnohém je i překonávají.

Hudební doprovod nezklame, vše zní reálně a pokud máte solidní repro soustavu, ocitnete se v žáru bitvy kde dělostřelectvo zasypává město salvami, průlety bojových letounů redukují šiky nepřátel a pěchota vtipkuje na adresu Ivanů.

Ač to mohlo vyznít trochu negativně, World in Conflict mě chytl a nepustil dokud jsem ho nepokořil což mi zabralo průběžne jeden celý den, normálnímu hráči bych řekl že to nezabere více jak 10 hodin, jen je škoda že zde chybí pohled na konflikt ze strany agresora, potom 14 misí taky není nejvíc ale jinak rozhodně jedna z nejlepších RTS.

Pro: Skvělá hratelnost, filmové pojetí, atmosféra, grafické pojetí

Proti: Chybí zde pohled na konflikt ze strany Sovětů naštěstí to napravuje datadisk

Dohráno90

World in Conflict ve mně zanechal pořádnou herní stopu. Dokázal mne rozesmát, zabavit, téměř rozbrečet, dobře se na něj koukalo a (dvakrát a tučně napsáno) špatně se mi od něj odcházelo. Před všechny hráče přichází WiC s dokonalou kombinací zábavné, hutné hratelnosti a technologické vyspělosti, čiší z něj chuť švédských autorů vyrobit co možná nejlepší hru. To se jim v rámci možností samozřejmě povedlo, navíc dokázali přijít s na strategické poměry vcelku osvěžujícím, důrazně týmovým multiplayerem, který spolu se silnou atmosférou války kompenzuje kratší singlovou kampaň.

Pro: Atmosféra reálného válečného konfliktu, promakaný příběh, hratelnost nade vše, grafika jen hratelnost doplňuje, zvuková stránka, multiplayer, jednoduché na pochopení

Proti: Kampaň svou hutností člověka téměř vyčerpá, málo jednotek, grafické vychytávky josu na HW dost náročné

Dohráno90

Včera jsem dohrál WiC a musím pět na tuto hru jen chválu.Začnu grafikou:radost pohledět,opravdový skvost,no a ten výbuch atomovky.....to je maso.Hra vám na začátku hraní nabídne benchmark,jak na tom jste s HW,u atomovky to dostává nejvíc zabrat.Zvuk:jedna báseň,uvěřitelné a reálné prostorové zvuky-nejlepší jsou helikoptéry...Mise:nápadité,systém zabírání waypointů,stále se něco děje,hra vás nenechá ani na chvilku vydechnout.Hra velice náročná-máte minimum jednotek,takže název "strategie",tu opravdu nabývá svého pravého významu.V průměru si můžete nechat poslat tak 2 tamky,2 helikoptáry,jedno AA vozidlo,jednu těžkou artilerii.tím to hasne-jinak nemáte zdroje.Takže plýtvání znamená vždy smrt a věřte že ustupovat z tak těžce získaných pozic mě trhalo žíly.Ještě k tomu vás velitel buzeruje rádiem,že zdroje nejsou bezedné,tak ať sakra hejbnete zadkem a získáte pozice zpět.A tady se dostáváme k příběhu..Excelentní-tak bych nazval ztvárnění dané situace.Situace je klišé-Rusko napadne USA.Ale jak je to tu podáno řekl bych uměleckým stylem,to je neuvěřitelné.Situace jak letí vojáci v helikoptéře a začne přitom hrát hudba,mě málem rozbrečela....Taktéž konec hry a závěrečné titulky jsou perfektní...Opravdu to byl zase zážiteček,jsem rád že v dnešní době vznikají takto perfektně zpracované hry...Jediná výtka,jsou příliš časté cut scény..Mohlo by jich být opravdu míň,otravovalo měto při hraní.Doporučuji všem HC stratégům,perfektní záležitost...

Pro: Příběh,příběh a zase příběh,grafika,fyzika,detailnost úplně všeho,perfektní kamera,rozmanitost misí,umělecké ztvárnění.

Proti: Cut scény,malinko náročnější na HW

Dohráno85

Asi nejlepší novodobá strategie.Sice je to z velké části akční hra úplně tu odpadá stavění základny, ale to (ne)překvapivě vůbec nevadí.Hra samotná je totiž extrémně zábavná, a kampaň je něco neskutečnýho!

Pro: Hratelnost, optimalizace, grafika, atomovky : )

Proti: Kampaň jen za Američany, ale to spraví datadisk

Celkové hodnocení komentáře: +1 (+2/-1)
Dohráno85

Predchádzajúca stratégia od Massive Entertainment, Ground Control II, ma neskutočne chytila, a tak som sa na World in Conflict neskutočne tešil. Ground Control mal zaujímavý a v celku dobre podaný príbeh a výbornú hrateľnosť, a World in Conflict si tieto dobré vlastnosti zachoval a trochu ich vylepšil.

Odpadnutie budovateľskej časti sa zachovalo, je to super pre zrýchlenie hry, a hlavne to funguje. Hrateľnosť je vďaka tomu svižná a vyrovnaná, ale najmä v multiplayeri je veľmi dôležité dobré poskladanie tímu a súhra, inak to skončí veľmi zle a veľmi rýchlo. Zasadenie do obdobia studenej vojny, ktorá sa zmenila na vojnu skutočnú je zaujímavé a neokukané. Jednotiek síce nie je kvantum, ale v spojení s rôznymi špeciálnymi schopnosťami a využívaním terénu je to v konečnom výsledku dobré a hra nie je príliš prekomplikovaná, ale zároveň ponúka široké možnosti hrania.

Na multiplayer ale veľmi nie som, a zaujímala ma skorej kampaň pre jedného hráča. A nebol som sklamaný. V celku vierohodný a dobre spracovaný scenár, zaujímavo podaný s dobrým dávkovaním emócií a prehnaného amerického patriotizmu, spojené s rôznymi náplňami misií, ktorých obsah sa strieda na základe odvíjajúceho sa príbehu, a pri ich plnení má človek pocit, že naozaj je koliesko vo vojnovej mašinérií a jeho činy majú skutočný dopad na vývoj vojny, aj keď to tak v hre nie je. Môžete maximálne ovplyvniť priebeh jednotlivých misií a to splnením/nesplnením vedľajších úloh. Dopad na misiu môže byť niekedy naozaj značný, a tak odporúčam si tieto mini úlohy plniť.

Celkovo ide o veľmi podarenú stratégiu, ktorá je zvládnutá od hrateľnosti až po technickú stránku, sprevádzaná hlavne na stratégiu nezvyčajne dobrou singleplayerovou kampaňou.

Pro: singleplayer, technicka stranka, hratelnost

Proti: mierne zlozitejsi multiplayer

Celkové hodnocení komentáře: 0 (0/0)
Dohráno90

Vyborna RTS, ktera prinesla velke oziveni do tohoto zanru. Skvele jak po graficke, tak i po hratelnostni strance. MP nema konkurenci, co se RTS tyce :-)

Pro: vyborny MP, Cold War, Grafika + efekty

Proti: chybi kampan za Maticku Rus

Celkové hodnocení komentáře: -6 (0/-6)