Pro přístup k pokročilým funkcím se musíte přihlásit / zaregistrovat

The Elder Scrolls IV: Oblivion - Shivering Isles

30.03.2007
Vývojáři:
Bethesda Softworks
Oficiální stránky:
První a zároveň jediné velké rozšíření pro The Elder Scrolls IV: Oblivion .

Uprostřed jezera v Nibben Bay se najednou objeví tajemný portál. Do žurnálu se vám přidá quest, pojednávající právě o tomto portálu a o tom, že byste ho měli prozkoumat. Když tam doplavete, objevíte portál spolu s jedním strážným a jednou evidentně poblázněnou khajiitkou. Z portálu se ozývá tajemný hlas zvoucí smrtelné hrdiny aby vstoupili. Strážný vám poví, že kdokoli tam vstoupil, ten se buď vrátil s popletenou hlavou anebo vůbec. Říše jménem Shivering Isles si idylicky žije vlastním tempem. Začíná se však bortit - je pod útokem tajemných rytířů řádu a král si právě vás vybere jako šampiona, který mu má pomoci s jeho vladařskými problémy.

Kromě této hlavní linie se samozřejmě můžete ponořit do nevyčerpatelných zdrojů vedlejších questů. Kromě toho se zde nachází nové květiny pro alchymisty, nová brnění atp.

Nástěnka

Poslední diskuzní příspěvek

Info pro ty kteří očekávají češtinu: aktuálně (k 30.11.09) - první verze INSTALÁTORU češtiny byla před pár dny dokončena - instalace ovšem…

Dohráno80

Celá hra je založena na dvou rozhodnutí buď pro mania nebo dementia žádná prostřední možnost není. Bavil sem se dobře, bohužel sem byl zklamaný na konci kdy jste sice silně odměněni, ale podle mne nedostatečně. Čekal sem například, že lidé na vás budou reagovat podle toho co jste.

Pro: nové neviděné věci

Proti: konec

Celkové hodnocení komentáře: +8 (+8/0)
Dohráno75

Shivering Isles mě velice mile překvapil. S klidným srdcem totiž můžu říci, že je mnohem lepší jak původní Oblivion. Nová lokace je menší, plnější a hlavně neskutečně krásná. Samotné questy jsou již na standartní úrovni, ale i zde byly některé fakticky humorné jednohubky. Díky místu zasazení si totiž tvůrci mohli dovolit jakoukoli magořinu a klidně by mohli zajít i dál. Vadilo mi opět opakující se procházení dungeonů, které jsou však naštěstí tentokrát mnohem zajímavější a variabilnější. Nevyváženost hry jsem radši ignoroval a nechal se unášen neobvyklým příběhem, který chytne a lehce začne nudit až v samotném závěru, který mi přišel, podobně jako u Oblivionu, dosti nepovedený. Pokud bych to shrnul: pro fandy Oblivionu povinnost a pro ostatní zajímavá zkušenost, kterou se vyplatí zkusit i přesto, že se vám původní hra zas tolik nelíbila…

Pro: šílené prostředí, šílený příběh, opět moc pěkně lokace, některé zajímavé questy a tentokrát i hlavní linie

Proti: to, co bylo špatné na původním Oblivionu

Celkové hodnocení komentáře: +6 (+6/0)
Dohráno90

Tak tomuhle říkám datadisk. Naprosto skvělé a originální pojetí dvou odlišných kultur s šíleným vládcem v čele. Graficky opět úchvatné, hratelnost na výši a příběhově rovněž. Tento datadisk se zkrátka povedl na jedničku.

Pro: Grafika, dva odlišné světy, hratelnost.

Proti: Nic.

Celkové hodnocení komentáře: +5 (+5/0)
Dohráno60

Ne, nebavilo me to. Rozhodne ne tolik, jak jsem nateseny z cerstveho dohrani Oblivionu a dle nadsenych reakci kritiku ocekaval. Shivering Isles je divna hra, coz je samozrejme z moji strany plus, neb si v uchylnych chujovinach typu Bad Mojo, Pathologic nebo The Void odjakziva libuju. Vytecny prvni dojem z prostredi, ktere dava vsudypritomnymi prerostlymi houbickami lehce zavzpominat na klasicky Morrowind, rychle vystridalo vystrizliveni. Obsahove to je totiz bida. Ostrov je malicky a velice, velice prazdny (a to prosim i ve srovnani s Oblivionem). Kdyz pominu jedine plnohodnotne mesto, narazite v okolních "osadach" zpravidla na dva nebo tri neprilis hovorne NPC pandulaky. No kde to jsme?

Bohuzel ani o questech se neda tvrdit, ze by me dostaly do kolen. Prines to, zabij tamto. Ano, urcite se sem tam objevily i hodne povedene kousky (tyrani hrdinu kuprikladu:), ale naproti tomu jsem mel chvilemi neodbytny pocit, ze to kluci z Bethesdy vzdali uz uplne a ani se tu snahu umele natahnout herni dobu nesnazili nijak zakryt (sbirani exemplaru od vsech rostlin na ostrove jako subquest...). Skoda, dohral jsem, ale ke konci jsem se uz musel pekelne nutit, kdyz uz jsem za to dal nekolik stovek.

Pro: design prostredi, zajimave rozdeleni ostrova na Mania vs Dementia

Proti: malo NPC, casto suche questy, kratke

Celkové hodnocení komentáře: +5 (+6/-1)
Dohráno95

Nečakaná legrace. Ta mánie(ty barvy), ta deprese(to psycho).Ten hrad a blázen co ho vede:). Pěkné řešení některých questů několika způsoby ve stilu mánie či deprese.

Celkové hodnocení komentáře: 0 (+3/-3)