Pro přístup k pokročilým funkcím se musíte přihlásit / zaregistrovat

Solitaire

Rok vydání:
1990
Vývojáři:
Microsoft
Solitaire je jednou z nejpopulárnějších karetních her a bývá také označována jako nejhranější hra všech dob a nejpoužívanější Windows aplikace. Od roku 1990 se stala součástí operačního systému Windows od Microsoftu.

Na hrací ploše je sedm sloupců karet otočených rubem nahoru a na nich jedna karta otočená lícem nahoru. Karty na sebe můžete skládat od krále po eso, ale jen tak, aby se střídala barva. Další karty si můžete brát z balíčku v levém horním rohu. Pokud se vám podaří odkrýt kartu na vrcholu sloupce, můžete ji otočit. Cílem hry je poskládat všechny karty podle znaků od esa po krále do pravého horního rohu.

Postupem času, jak se vyvíjely Windows, vyvíjely se i nové funkce v Solitaire, jako např. možnost pravým kliknutím přesunout všechny možné karty do pravého horního rohu, ukládat si rozehrané hry, měnit design karet nebo si třeba ukládat statistiky.

Nástěnka

Poslední diskuzní příspěvek

tady jsem se zasmal, u kubuluse je to obvykle na facepalm :)

Solitaire pro mne není hrou, znamená - a jistě nejen pro mě - mnohem více, než to, co se dá shrnout do pár kraťoučkých vět. Je to zdroj energie, z něhož čiší síla, jež v člověku vždy vzbudí emoce, pocit lidskosti a zabije pracovní morálku.

Solitaire je bolavý vřed v hloubi naší společnosti, je to zjištění, že každý se chce raději bavit než makat a že pokud budete mít smůlu a séf vás při flákání v práci nachytá, budete muset čelit nevyhnutelným následkům.

Konec konců jste jen pouhou obětí svého vlastního zla, jež sami pácháte.

Celkové hodnocení komentáře: +20 (+28/-8)
Dohráno80

Solitér je královská hra. Přiznám se, že na počítači jsem jej hrál naposled ve Windows 98 (nyní upřednostňuji Pinball). Ale na mobilním telefonu hraji Solitéra poctivě téměř každý den. Je to hra která neomrzí. Výhodou je, že nepotřebujete protihráče a také délka hraní, jedna partie zabaví na dlouhé minuty.

Pro: Nestárnoucí hra, nepotřebuje protihráče.

Proti: Snad jen šéfové firem můžou mít něco proti...

Celkové hodnocení komentáře: +15 (+15/0)
Dohráno85

Další z řady nesmrtelných miniher dodávaných s OS Windows a noční můra všech šéfů, protože kolik pracovního času tahle mrcha už sežrala, by se dnes někdo těžko dopočítal. Hledání min mám raději, ale s chutí občas sáhnu i po těhle kartách, jako zabiják času to je docela fajn věc. Na mobilu jedině Solitaire :)

Pro: Podávané v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množstí :)

Proti: Po čase stereotypní

Celkové hodnocení komentáře: +5 (+6/-1)