@M.a.t.t. (28.12.2023 17:56): Myslím, že originál jedničky byl skutečně v tomhle extrémně zmatečný a v remaku to bylo opravené, takže ta volba je více očividná. Ona hlavní změna je, že v jedničce vlastně nebyli nepřátelé. Pokud si se přiblížil k příšeře, byl tu jumpscare, ale vlastně to přispívali dobrému konci, což je děsně neintuitivní. Remake dělá příšeru aktivně zlovolnou, takže tuto věc odstranili.
Ale to nechci kecat, protože si originál pamatuje jen trochu. Ale dvojka je v tom podle mě dost přímočará. V každé kapitole máš blízko konci volbu, a musí se rozhodnout, jestli poslechneš režiséra nebo ne. V první kapitole, jestli zastřelíš muže nebo ženu. V druhé kapitole, jestli ukradneš psovi maso nebo ne. V třetí kapitole, jestli zastřelíš sestru na molu nebo ostatní piráty. A ve čtvrté, jestli se poddáš vlnám nebo budeš proti nim bojovat.