06.08.2010 10:03 Jen tak? Já si nejvíce vzpomínám na tu nebojovou devátou misi s lodí duchů. Ta se mi fakt moc líbila. Ale poslední mise je jako zakončení taky skvělá.
Homeworld
- Vývojáři:
- Relic Entertainment
- Oficiální stránky:
- http://www.relic.com/games/homeworld/
Obyvatelé umírajíci planety Kharak jsou staletí zmítáni válkami. Když se však ukáže, že Kharak není jejich rodnou planetou a v poušti je objeven vrak lodi, obsahující mapu cesty na Hiigaru - jejich domov, jednotlivé klany se usmíří a začnou společně stavět ohromnou mateřskou loď, která je má na Hiigaru dopravit.
Homeworld byl jednou z prvních (první?) real-time strategií zasazených do zcela volného prostoru, ve kterém je možné pohybovat se ve všech třech dimenzích. Hra se orientuje téměř výhradně na boj vesmírných plavidel různého typu, přičemž právě skutečná trojrozměrnost a absence téměř jakýchkoli překážek má za následek zcela jiný způsob válčení, než je v běžných RTS k vidění. Mimo jiné hra nabízí na svou dobu výtečnou audiovizuální stránku a taktéž (na strategii) nečekaně kvalitní příběh.
Později následoval stand-alone datadisk Cataclysm a v roce 2003 druhý díl (Homeworld 2). Dlouhodobě se spekuluje o díle třetím.
Nástěnka
VideoIntro
Neznalým doporučeno zhlédnout přímo ve hře.
MCZ, 3 roky a 295 dní0 (0/0)
Poslední diskuzní příspěvek
Odkaz 05.08.2010 13:17
Hra, z které přímo čiší atmosféra osamocení, smutku ze strašlivé ztráty ale i neskutečné naděje, která čeká na konci dlouhé cesty. Mateřská loď se stane vaším skutečným domovem, smrt každého pilota skoro obrečíte a nepůjdete spát dokud nedoděláte alespoň ještě jednu misi....
Hra je naprosto geniální svou komplexností, kdy každá jednotka spolehlivě funguje jen na něco a pro vítězství musíte stavět až do konce hry skoro všechno. Pohyb v 3D prostoru je intuitivní ale pro lidi s horší prostorovou představivostí bude pravda trochu problémem,stejně jako chaos, který vznikne, pokud budete mít o něco větší flotilu a střetnete se s podobně velkým nepřítelem. Epičnost příběhu, který si říká o zfilmování, navíc podbarvuje skvěle namixovaná hudba, která dává vyniknout monstrozním rozměrům vesrmírného prostoru a monumentálnosti vlastní mateřské lodi....
Odkaz 15.06.2008 13:18 (poslední úprava 18.07.2008 00:00)
Srdcovní záležitost, strategie s duší. Homeworld sice není zdaleka dokonalý a je vidět spousta nevyužitého potenciálu, dojmy z něj však stále zůstávají vysoce pozitivní.
Nepamatuji tak silné vtažení do strategie, jaké jsem mohl vidět právě zde, při prvním startu mé mateřské lodi. Hratelnost pak sice v průběhu hry občas zakolísala, ovšem provedení závěrečné mise bylo tak dechberoucí, že téměř všechny mé pochyby v podstatě zmizely. K tomu výtečná hudba (včetně credits) a i dnes nádherná grafika; Homeworld jednoznačně patří mezi herní poklad.
Pro: Design hry a spousta nápadů, hudební doprovod, pohlcující úvod, závěrečná mise.
Proti: Ne zcela dopilovaný herní systém.
Odkaz 04.07.2008 21:46 (poslední úprava 13.01.2009 00:00)
Homeworld člověka svou atmosférou ihned vtáhne do děje. Nikdy nezapomenu na moment vypuštění Mothership, doprovázený fantastickou hudbou. Na nadšení, když uskutečnila svůj první hyperprostorový skok a ten děs a smutek, když byl Kharak zničen . Další mise atmosféru osamocení a hledání cesty domů jen umocňují.
I po devíti letech, kdy jsem měla Homeworld u ledu, jsem se k němu zase vrátila a konečně ho dohrála. I po devíti letech mě stále bavil. Tak je to dobrá hra.
Pro: Atmosféra, příběh, atmosféra, hudba, atmosféra, plně 3D vesmír
Proti: Někdy problémy s ovládáním
Odkaz 15.06.2008 13:05
Homeworld ve sve dobe byla absolutne famozni strategie. Samozrejme, dnes jiz jeji lesk neni takovy jako byval, ale v dobe kdy jsem ji videl poprve jsem byl ze hry nadsen. Letky malych stihacek mohli vytvaret perfektni a hlavne pouzitelne formace, vyborna byla Claw, jak vizualne, tak svoji efektivnosti. Tezeni surovin z asteroidu a pendlovani tezebnich lodi bylo vyborne vyresene. Kapitolou sama pro sebe byli obrovske krizniky, ke kterym jste se postupem casu dostali a ktere jste nasledne mohli vylepsovat... Lode s vama sli od mise k misi, postupem casu jste si svoji armadu oblibili. O to vice pro me bylo tezsi, tusim v predposledni misi, zajistit ochranu materske lode (ktera se nepohybovala). V momente kdy na ni letelo opravdu obrovske mnozstvi asteoridu jsem postavil veskere sve velke krizniky pred svoji materskou lod a nicil laserama asteoridy jak to slo. A v momente jak to neslo, stavel jsem jim do cesty nekolik misi piplane a vylepsovane krizniky, ktere pod naporem asteoridu pokladali sve vlastni zivoty za zivot vlastni materske lode... Dokonalost. Pokud si i dnes chcete zahrat vybornou vesmirnou strategii, vrele doporucuji prave Homeworld...
Pro: Audiovizualni zpracovani, pribeh, prenaseni jednotek z mise do mise, ovladani
Proti: Pouze par drobnosti, ktere hru nijak neovlivnuji....
Odkaz 15.06.2008 17:27
Homeworld je strategií,která opravdu změnila pohled na zaběhnutý stereotyp tohoto žánru.Není dokonalá \která hra je,že?\,ale má své kouzlo,které mě dokázalo držet před monitorem dost dlouho.Důležité bylo si zvyknout na možnost třetího rozměru.

Pro: Atmosféra, 3D prostor, intuitivní ovládání, rozmanitost plavidel, nutnost kombinace
Proti: Lehce chaotické při větším počtu lodí, nemožnost dávat rozkazy při pauze