Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Sport

@Richmond (03.06.2024 18:02): Já bych byl za pohár do Kanady rád, ale doufal jsem ve Vancouver. Bohužel se mu na začátku play-off zranila jednička a ofensivní esa se zasekla. Taky víc věřim Floridě, ale víc to přeju Edmontonu, protože Kanada. Každopádně jsem rád, že nenastalo dle mě nejhorší finále historie Stars - Rangers, dva mé nejméně oblíbené kluby. Už teď mají více SC, než bych si přál :)
@Richmond (03.06.2024 18:02): Edmonton to musí hrát na to svoje hvězdný duo, jinak je to bez šance. Ale co je zázrak, že asi po 30 letech maj brankáře, ten je tam dostal :) Každopádně víc věřim Floridě, ta má zbraně na všechno.
Co ten Edmonton bude ve finale delat? Hraje doma, ale strely na branku 10:35, na strely celkem asi 25:70. Samozrejme efektivita Dallasi bida.
@rikuhahl (03.06.2024 11:01): já měl za to, že pravý fanoušek si nevybírá, ale že se tak prostě rodí :-)

jako kdybych se narodil teď, tak je mi rozhodně Sparta sympatičtější, než byla třeba o třicet let dřív. Už jenom tím, že je to víc o fotbale a míň o zločinu a machinacích, aspoň doufám. Ačkoliv i dneska jsou schopni sparťanští fanoušci ve velkém hulákat nacistická hesla a vzývat koncentrační tábory, ale přecijenom taková síla, jako to bylo hezky zobrazeno ve filmu Proč (1987), už to není :-)
Ne že by teda druhá strana byla svatá, ale vždycky mi přišla o stupeň chytřejší :-)
@Strady (31.05.2024 10:37)
@rikuhahl (31.05.2024 10:32):  njn, to je ta nemoc, když se člověk narodí jako fanoušek něčeho (byť střídmý). To pak čumím na zápasy Slavia - Zlín, místo abych koukal na kvalitní fotbal :-) (ale jako rád koukám i na Spartu, to má pro mě šťávu, tam akorát člověk fandí komukoliv, kdo hraje proti nim a je to taky fajn...a věřím, že to tak má zase i řada sparťanů se Slavií :-) )
@rikuhahl (31.05.2024 10:32): Pšt, tomu neříkej, každý ví, že jakýkoliv zápas Slavie s kýmkoliv, nestojí ani za sestřih.

@Dan9K (31.05.2024 10:03): Promiň malé rýpnutí. :DDD
Jinak máš pravdu, že je to o sebe kontrole, několikrát jsem se přistihl, jak koukám na zápas živě a už natahuji ruku ke klávesnici na přetáčení :D
@Dan9K (31.05.2024 10:03): Tak ten příklad Slavie-Zlín, nestačilo by ti ve výsledku kouknout na sestřih? Ale to by ti možná musel někdo napovědět, že ten zápas za moc nestál a sestřih stačí a to je vlastně už sám o sobě spoiler :) Je to těžkej management :)
Jako máte pravdu, ale je to prostě o sebekontrole. Vlastně z toho, co píšete, mi vyplývá, že byste přetáčeli i live, kdybyste mohli, ale protože to nejde, tak díky tomu pak cítíte to napětí a je to super. Když máte záznam, je pokušení přetočit nudné momenty příliš velké a tím pak se ztrácí to napětí.
Je to prostě čistě o tom, co si člověk vytvoří v mozku za realitu, když si to přetáčení prostě zakážu a odolám, je to pak stejný.
Ale skutečně ty momenty v zápasech, kdy se zdánlivě nic neděje, třeba i při přerušení, podporují to napětí a očekávání, tu kontinuitu. Posunem o 10 sekund dopředu ta iluze padá, napětí klesne.
Obvykle když je nějaký zajímávější zápas, snažím se nepřetáčet a vytvořit si tu iluzi takřka dokonalou. (ale teda reklamy přetáčim pořád, to jo, ty fakt ničemu nepomáhaj :) )

edit, vzorový zápas, který obvykle přetáčím, je typicky něco jako Slavia-Zlín, a ve chvíli, kdy je víceměně rozhodnuto a je to jen o výsledku, tak to přetáčím z vesela už jen na momenry, kdy se něco děje, tam už o nic nejde. Naopak např. pohárové zápasy, či vzájemné zápasy "velké trojky" se snažím vydržet :-)
@S4TW (31.05.2024 08:45): Taky máš pravdu, opravdu to není ono. Ještě když zápas stojí za prd tak se hodně přetáčí. U UFC zápasů se mi to stává často. Já jsem zvyklý za doby kdy nebyl internet, tak strýc mi nahrával zápasy NBA na videokazetu a já si je pouště s týdenním zpožděním :) něco jako teletext ráno jestli Jagr dával gól a Pittsburgh vyhrál. Jééééé to byly časy, ještě že jsou pryč :DDD

Jinak s mladými v Americe aby sledovali celé utkání mají problém už teď. Buď koukají na začátek a výsledek je jim jedno nebo koukají až od druhé poloviny. Ve španělské basketbalové lize udělali pravidlo, že po autu už nemusí dotknout rozhodčí míče a může se ihned rozehrát jako fotbal. Je to kvůli zkrácení hry :D
Ještě mě v Americe dostávají jak do Tv promítají reklamy na ledu nebo na palubovce a přitom tam nejsou. Je pravda, že to vypadá jako by tam byly, ne jako u nás. Tapeta Fortuna zkopírovaná z Windows malování :)

Edit: Jako dnes se hrálo semifinále NBA a teď nevím jestli budu mít čas se na to mrknout nebo ne. Rád bych věděl jestli se Luka dostal do finále NBA. Je neuvěřitelný, když odešel do NBA, tak vyhrál vše co mohl a tomu bylo 20 plus všechny individuální ocenění, kromě Mistrovství světa se Slovinskem.
Plus dnes večer je Real Madrid vs Barcelona semifinále v basketbale na ČT sport (za Barcelonu hraje Veselý a Satoranský)
Já třeba teď sleduji ze záznamu playoff NHL a prostě to není ono... člověk pak přetáčí vlastně i část zápasu, přijde o gól, přetočí si to zpět, absolutně to ztrácí nějaké napětí či překvapení z výsledku, vlastně si pak člověk může rovnou pustit sestřih a vyjde to dost podobně (což teď dělám, protože nestíhám ty zápasy zkoukávat)... I když si nevyspoiluji výsledek, tak to prostě není ono, protože vím, že už je to nějak rozhodnuté, přijde mi to, jako si pouštět třeba film bez zvuku :D

Ale samozřejmě reklamy, kor za mořem, jsou neskutečný peklo a jsem zvědavý, jaký bude trend u sportů v budoucnosti, protože mám takový pocit, že kor mladší generace nebudou chtít trávit 3 hodiny u jednoho zápasu :D
@Dan9K (30.05.2024 18:54): Už jsem alergický na reklamy, obzvlášť na americké (žrádlo, žrádlo a zase žrádlo, sem tam auto) proto NBA sledu převážně jen ze záznamu. Ze 2 a půl hodiny se dostanu na hodinu a nemusím ponocovat. Jen když je NBA Sundays, tak si pustím živě, jelikož ho dávají v evropském čase a s český komentátorem.
@rikuhahl (30.05.2024 19:00): není nutno není nutno

Chápu, pokud to chceš sdílet v ten moment s ostatními, a je to pro tebe priorita. Taky jsem to kdysi tak měl. Dokonce jsem to cítil i u filmů. Takový ten pocit, že to spolu s tebou sledují další statisíce lidí ve stejnou chvíli.
Už je mi to fuk.
Živé sledování má pro mě několik negativ, což jsou pro mě zejména reklamy, to, že to zabere mega času a sleduješ všechno zdržování, že jsem nucen se tím zabývat v konkrétní čas, že prošvihneš věci, když jdeš na záchod/do ledničky a že si nemůžeš pustit věci opakovaně, co stojí za to, protože ti v tu chvíli ujede ten live.

Jasně, že to pokušení zjistit si ten výsledek, může být velké. Mně to nevyjde nejčastějc tehdy, když jsem zrovna s kapelami, často třeba zápas sledují na mobilu po cestě a řvou všechno, to je pak bez šance no. Ve chvíli, kdy znám výsledek dopředu, tak je to samozřejmě o hovnu. Ještě se to dá, když tvůj tým vyhraje. Ale ve chvíli, kdy víš, že je to prohra, nebo že nedaj ani gól, tak holt smůla no. Aspoň jsem ušetřil čas :-)
Ale já moc obecně nemám bublinu, která by sport sledovala, většina profesionální sportem vyloženě pohrdá, takže je to většinou v klidu.
I jsem byl v minulosti kvůli bejvalce nucen to sledovat ze záznamu, protože když bych si pustil fotbal během dne, tak prakticky vždycky následovala hysterická scéna, takže jsem si to nechával na noc a zvyk jsem si na to natolik, že to teď dělám, i když nemusím.

edit: btw. finále jsem sledoval live a kdybych to sledoval ze záznamu, tak snad i lepší, protože přenos přes internet byl opožděnej asi o 15 sekund, takže mi góla i konec vyspoilerovali řvoucí lidi z ulice.
@Dan9K (30.05.2024 18:54): Sport je poslední věc v TV, kterou je nutno sledovat v čase, kdy běží. Navíc u MS by v mý bublině nebylo možný nic nevědět, když si odmyslim weby, tak mi furt zvoněj chaty od kámošů a navíc, je to MS, neni to něco, co se dá sledovat na půl oka :) Ze záznamu si občas dám formuli 1, tak jsem schopen "přežít" půl dne, aniž bych znal výsledek ;)
koukejte na všechny sporty ze záznamu jako já (v době, kdy se sporty hrajou, v podstatě nikdy nejsem ready na to to sledovat), nezjistěte si výsledek (to chce zkušenosti, na začátku to člověk nedá třeba v polovině případů), a pak můžete přeskakovat.Já už znám v podstatě reklamy jen z jedný online pitomosti, kterou nevím, proč hraju, jinde už se ke mě reklamy naštěstí nedostanou, takže vůbec netuším, kde je Pohlreich. Maximálně občas zachytím ty poslední "sponzory pořadu", když nechci prošvihnout začátek studia, nebo tak. Takže jsem během MS zaznamenal, že ten stejný týpek byl dycky v reklamě a pak hned ve studiu :-)

Navíc to má i tu výhodu, že to nezabere zdaleka tolik času. Fotbal už sleduju v podstatě čistý čas, přeskakuju všechno polehávání a koukám jen na hru.
V hokeji je to ještě výraznější, tam se většinu času nehraje.
@player (30.05.2024 13:32): No, on zas tolik peněz nemá, teda v porovnání s tím, co vydělal (hodně toho probendil v kasínech apod.). Navíc sám potvrdil, že peníze, který vydělá z reklam dává snad všechny do kladenskýho klubu, takže to nedělá “pro sebe”.

@Walome (30.05.2024 13:48): No mě třeba ten Pasta při MS uklidňoval, že to dobře dopadne: “Stačí jen začít” :D Ale teda bohužel jsem reklamě nemohl podlehnout, protože účet u Tipsportu už pár let mám :)
@Walome (28.05.2024 15:13):  Nejlepší je Jarda Jágr, co dělal reklamu na Vodňanský kuře. On s těma milionama si bude určitě kupovat Vodňanský kuře, když si každý den může dát dovést stejk s Agrentiny i s kaviárem.
@Walome (28.05.2024 12:20): To je copy paste příspěvek z roku 2010?! :))

Čech sice hrál za Čukotku a Rwandu, tedy to nejhorší, co lze v Anglii nalézt, ale zrovna inteligence (zvláště proti hokejkám) a schopností chytat na čáře byly jeho silné stránky, a vlastně mimo Casillase a Buffona nebyl nikdo z jeho generace lepší. Škoda toho podbíhání centrů z konce kariéry...
Ohledně Petra Čecha souhlasím i nesouhlasím s oběma stranami :-)
To zranění byl zásadní zlom. Do té doby byl skutečně mimořádný, jeho rekordy ve Spartě i Chelsea hovoří za vše. I v repre byl dobrý, i když mimořádný výkon si vybavuju hlavně ten vzpomínaný proti Ghaně.
Po zranění za mě těžil ze svého jména a setrvačnosti. Přibývalo strašidelných výkonů v repre, množily se vyložené minely i v Anglii, kdy se celkem pravidelně dostával do vysmívaných videí. A přišlo mi, že mu to bylo vždycky úplně jedno. On na sebe nikdy nebyl naštvanej a tím mě vysíral.
Čím dál tím větší slabinou taky byla hra nohama, která se v průběhu jeho kariéry stávala u brankářů stále důležitější, a i z toho pramenilo hodně jeho kiksů.
Na druhou stranu zvládl pořád hrát i po zranění na nejvyšší úrovni, což zasluhuje respekt (takový Ondra Kolář to štěstí neměl).
A cením i tu jeho inteligenci, která občas může být skryta a taky cením, že na co sáhne, v tom je dobrej, viz jeho hokejová kariéra nebo to, že je to i dobrý muzikant. V rámci fotbalistů je to ojedinělá osobnost.
@rikuhahl (28.05.2024 15:03): tam nejde o to že někdo dělá něčemu reklamu, mě vadilo to, že během jedný reklamy v tv tam byl 3x (spořka, Gilette a ještě něco).

Mně kdyby dali miliony ať propaguju téměř cokoliv tak neváhám.

Ale to je fuk, už to není o sportu :)

TEĎ EURO (za mě teda nezájem, poslední euro to byl samej VAR a defenzivní fotbal, finále byl snad nejhorší zápas jakej jsem kdy viděl (možná ještě horší než my a Řekové 2004)),
@S4TW (28.05.2024 13:14): mně přijde hodně zvláštní, že se na ČT propaguje hazard popravdě. Kdybych prohrál, tak už je žaluju!

Helmanska v Lidlu ještě dobrý, ale narazit na něj v OBI, to jsem byl překvapenej :D
tvl, o čem se tu vůbec bavíme, jestli je někdo vzor sportovce, tak je to právě Petr Čech. Taky mě trochu nevoní, když vlezu do Lidlu a on tam visí v reklamě na Helmans, ale když ti někdo rve prachy za jednu fotku a třeba zrovna Helmas má i rád, tak vlastně proč ne... Však Pasta taky propaguje celé MS hazard a nikoho to ani netriggne... Sportovně je to naprostý vzor a sympatický mi je právě i tím, jak je inteligentní, ačkoliv na první dobrou může působit tak trošku naivně, protože je to prostě hodný člověk (minimálně tak na mě extrémně působí)...
@Adieu (28.05.2024 12:45): jo tak jako samozřejmě si uvědomuju, že nějaký kvality asi měl, když do něj rvali prachy horem dolem :D ale prostě je to jedna z těch věcí, kterou mi hlava nebere. Plus ty osobní antipatie no ( i když ho samozřejmě neznám).

A možná je na kopačku chytrej, to je klidně taky možný :)
@Walome (28.05.2024 12:20): Hele hloupostí.... nechci se nechávat zbytečně triggerovat, :D ale zrovna Petr Čech patřil k vůbec nejinteligentnějším sportovcům, kterého respektovaly i vrcholové managementy. Dle Pelty a jeho jistého aforismu to byl jediný inteligentní český fotbalista. :D Ostatně že v té hlavě něco má bylo slyšet skrze jeho uvážlivé a spisovné vyjadřování. A že to dovedl zpeněžit snad dobře pro něj, aspoň si nevybavuji, že by dělal jako Jágr reklamu na Vodňanské kuře nebo pokuřoval žluté žížalky autoritářům v Číně.

Každopádně mi taky přijde jako takové novinkové.cz klišé, že v Chelsea vynikal kvůli obraně. Sice v té repre udělal několik zásadních chyb, jako v průběhu kariéry někdy někde každý silně vytěžovaný gólman, ale zapomíná se, co vše i v té repre zachránil, například proti Ghaně na MS 2006 bysme bez něj mohli také dostat výprask tak 0:6, vychytal tam i únik 2 nebo 3 sami na gólmana. :D A jak známo, chytat v top klubu, kde na tebe jde několik střel za zápas, ale ty je musíš chytit, nijak jednodušší než rozchytaný perlit skutečně není. Rovněž ten argument podle mě vyvrací jeho přestup do arsenalského průchoďáku, kde i ke sklonku kariéry podával konzistentní výkony.
@Strady (28.05.2024 12:13): jo to je fakt žes měl loni nebo předloni nějaký výhrady, to si i pamatuju :D

Tak mě Čech hrozně rozčiloval tou svojí hloupostí a tím že dělal reklamu úplně na všechno. Teď jak byl s tím Jágrem, to jsem si zase připomněl, jakej to je jantar. Jeho adoraci jsem nikdy nepochopil. To že si pak udělal trademark z rozkopnutý hlavy, to už byla jenom taková třešnička.
@Strady (27.05.2024 17:11): za mě byl jeden z top golmanů, ale to je jedno, Walome psal, že nebyl ani dobrý :D a takový ten (ne)argument dobrou obranou? málokterý top brankář nemá před sebou dobrou obranu, ono se to většinou dost prolíná s tím, když hraješ v top klubu... Neuer má taky většinu kariéry před sebou top obranu...
@rikuhahl (27.05.2024 21:09): Je to tak, ale na druhou stranu, až se někdy rusáci vrátí, teprve zjistí, jak jim bolestně ujel vlak v přímé konfrontaci s elitou. Škoda že NHL dala přednost svým zájmům a neterminovala jim většinově kontrakty - kdyby přišli o tento kontakt se současným vrcholovým hokejem, to by byla konečně atomovka na jejich sportovní budoucnost, jakou by skutečně zasloužili.

@Jumas (27.05.2024 19:51): Jako není to samozřejmě zcela determinující, ale zrovna ten příklad bronzu proti USA není úplně dobrej, protože USA hrálo to play-off snad jen na 5 beků a ke konci dokonce kriticky jen na 4, jestli mě pamět neklame, a ti tedy už byli v té poslední třetině proti nám řádně zatavení.
@player (27.05.2024 20:55): Rusko bohužel vyloučeno nebylo, "jenom" ho na turnaje nepouští z důvodů bezpečnosti. Ale máš pravdu v tom, že to je výsměch. První rok bych to ještě možná pochopil, ale teď už bych jim každý rok odečítal body. Ono začínat pak (až skončí válka a Rusko se bude moct vracet do civilizace) v nejnižší divizi a třeba 8 let se škrábat nahoru by byl daleko účinější trest než kdejaké sankce.
To je zajímavé že Rusko ač bylo vyloučeno tak v žebříčku IIHF (který se používá například při kvalifikaci na olympiádu) poskočilo z 3. na 2. místo. To je dost nespravedlivé. Mělo by být nehraješ (nebo si byl vyloučen) dostaneš 0. Nebo alespoň ten počet bodů kolik dostává poslední tým. Jinak ČR poskočilo na krásné 4 místo což mě velmi těší.

https://www.iihf.com/en/worldranking
@Adieu (27.05.2024 18:49): Tak jasně, že je to dřívější semifinále výhoda, ale někdy se i ty týmy z druhého zápasu dokáží vybičovat. Před dvěma lety to s námi taky vypadalo kdovíjak, a nakonec poslední třetina v zápasu o bronz 6:1 pro nás. A s tou obranou máš pravdu. Sice jsem sepsul Kempného za zbytečné fauly, ale bránil dobře a nejen on. Pár chybek tam bylo, ale od čtvrtfinále to fakt byla radost sledovat. V podstatě půl zápasu bránit stav 0:1 s USA chce nějaký um, aby to vyšlo.
@Adieu (27.05.2024 18:49): nojono. Podle me mel proste tu nejlepsi moznou obranu. Jakmile ji nemel, chytal zoufale.

@rikuhahl (27.05.2024 19:09): jo byl jsem primo u autobusu kdyz prijeli a vylezli na strechu, takze parada. Pak uz jsem sel domu. Krasny. Jen teda misto toho aby lidi tleskali tak nataceli, TO ZA NAGANA NEBYLO.

Jinak chci vsem podekovat za zdejsi diskuzi po celou dobu MS. Civilni ale zaroven vtipna.

@Adieu (27.05.2024 18:49): presne! Ten kameraman byl moc. Prezident mel aspon dost slusnosti na to aby mel proslo jen minutu :) btw dneska kdyz prisel na podium primator Svoboda tak Boucek slavnostne zarval jeho jmeno a Staromak ani nedutal. To bylo krasny.
@Walome (27.05.2024 15:23): To jsi mě pobavil, před tím úrazem hlavy byl Petr Čech dost možná nejlepší gólman historie, co dokázal vyškrábnout, bylo neskutečný, spojoval kočičí reflexy s atleticismem a inteligencí a byl dle mě skoro tak rozdílovej hráč v týmových sportech jako byl Hašek v hokeji. Po tom úrazu už měl trochu problémy s odhadem, kdy pak chyboval především při centrech, ale pořád mu to stačilo.

Jinak těch pět hodin navíc pro regeneraci Švédů a Čechů se ukázalo zas a opět jako zásadní výhoda, Švédi Kanadu ve třetí třetině zcela přebruslili a naši také nebyli v žádném souboji pozdě - nějak od poloviny utkání jsem si byl jist, že vyhrajeme. Nejvíce mě na tom mistráku překvapilo, jak dobře s vhodným systémem dokáže šlapat i česká obrana. Od toho utkání s Kanadou, kde to celé ještě tak doutnalo a hořelo, jsme dokázali skoro bezchybně pokrývat prostory mezi kruhy a vytlačovat hru do rohů, jako to naší reprezentaci dlouhé roky dělaly top týmy. A jakmile Švédi začali chodit víc do branky, přidávali naši adekvátně na důrazu a důsledně je odtlačovali.

Teda a ten kameraman včera, to byla ostuda, čekal jsem, že půjde hráčům i měřit pindíky, jak byl vlezlej. Červenka se ho snažil vykopnout, ale asi protože se tam přisral i prezident, tak se zase vrátil. Nechápu, proč nemohou hráčům nechat trochu soukromí to bezprostředně oslavit bez dohledu všetečných kamer, holt asi dneska musí být footage úplně ze všeho.
Se mi libilo "mozna je tu bomba a budeme muset vyklidit Staromak, ALE TED POJDME SLAVIT!"
:D

tvl Michal David doprdele
@Strady (27.05.2024 17:11): Kempný i Gudas byl rozdíl myslím 2 minuty (Gudas 16 mám pocit proti 14). Oba ale výborní, Gudas skvělá rozehrávka a klidný na puku, Kempný zase spolu s Kämpfem na +9.

Na tomhle turnaji hráli všichni geniálně 8-)
@Strady (27.05.2024 12:40): Voras tomu asi rozumí víc, než ty. V Brně bylo celkem 10 hráčů z NHL (Gudas, Palát, Kubalík, Zohorna, Nosek, Rutta, Vrána (dobře, ten už není v NHL) a všichni brankáři), sedm jich bylo v konečný nominaci, Dostál chytal dva zápasy a dali jsme dva góly :)

Ke Gudymu napíšu jenom tohle. Jeho hru moc nemusím a bál jsem se, že bude hodně vylučovaný, takže kvůli němu těsné zápasy prohrajem. Nakonec mě příjemně překvapil, vylučovaný byl, ale ne až tak, jak jsem čekal (myslím, že Kempný ho nakonec překonal) a přínosem pro tým rozhodně byl. Naopak mi právě přišel jeden z nejslabších článků Kempný, který byl vylučován mnohdy za úplně zbytečné fauly a podobně, jako Spartu, nás to mohlo stát medaile. Celkově však dle mě byli rozhodčí daleko tolerantnější, než na předchozích šampionátech a hru tolik neovlivňovali.
@Walome (27.05.2024 15:23): tak samozřejmě, pokud brankář s nejvíce čistými konty v historii PL a čtvrtý v počtu zákroků není pro tebe dobrý brankář, tak to je potom těžce nasazené měřítko :D
Já teda Gudase znám jen z MS a nedělá na mě bůhvíjakej dojem. V 90´ dobrý, ale dneska se hraje jinak. Samozřejmě možná odvádí tunu práce, kterou já nevidím (pravděpodobně ano, jinak by nebyl kde je). Ale Stradyho chápu. Prdelní útoky a chytání pod krkem je legranda, ale já radši kombinace a zásahy v obraně :)
@Strady (27.05.2024 14:39): To jsme se asi dívali na jiný hokej. Za mě teda Gudas skvělá jistota vzadu, téměř nic nekazil a skvěle se dostával pokud kůži soupeřům. Mě teda velice pozitivně překvapil.
@rikuhahl (27.05.2024 13:38): Souhlasím, že Kubalík dřel a dřel, i když sám věděl, že to není on. Možná tohle mu pomůže dál do budoucnosti, není umění vyhrát když ti to jde, umění je vyhrát když ti to nejde. Což on dokázal a patří mu respekt. Takhle má vypadat sportovec! Borec

@S4TW (27.05.2024 14:27): Ano ano, na Tkachukovi odvedl dobrou práci. Je perfektní mít nějakého magora, který položí život za druhé. Jen jsem měl za to, že je víc hokejoví. To pan Guma Jirka Šlágr byl na to hokejově líp.
Proměnit jeho vyloučení mluvilo by se jinak ale to jen kdyby, aby proč by, jebat. Sláva mu, je to Mistr Světa Kurňa!!!!
Mě příjemně překvapilo už jenom to, že hráče ta domácí atmosféra nesvázala a naopak je všechny neskutečně nabudila a snad i to je hlavním důvodem, proč většina hráčů podala své osobní maximum.
@Strady (27.05.2024 12:40): Já bych si docela i tipnul, že Gudas je přesně ten hráč, co udělá hrozně moc pro tým ve směru atmosféry, morálky, sebevědomí, prostě to nabudit a nakopnout... jasný, pár zbytečných vyloučení tam měl, otázka, kolik svojí agresivitou přinesl v tom směru, že měli ostatní respekt...
@Strady (27.05.2024 12:40): No a teď se nabízí ta otázka, co by se stalo, kdyby jel Vrána :) Letos na to asi fakt neměl a s jeho historií, by ten tým asi úplně nestmeloval, takže nakonec dobře, že nejel ;) Ale ten Kubalda to prostě prolomil a za to jsem fakt rád ;)

Když jsem viděl nominaci, tak mě tam strašili Lenc a Kousal, ale ty se nakonec na soupisku nedostali. Ale kdo ví, třeba by taky týmu pomohli, v tom “tavícím kotli” se zlepšoval fakt každej, i ten, do kterýho by člověk neřek, že je to vůbec možný ;)
Za mě pár poznatků, největší podíl má Dostál, brankář na svém místě klid a zeď jako Vokoun. Za druhé, hra obránců, kromě Gudase to byl spíš strašák (potřebujeme druhého Šlegra ale trochu víc techniky než síly), Kempný to byl úplně jiný hráč než ve Spartě (Proč takhle nehraje za Spartu?!? Proč!!!), Krejčík nejlepší Sparťan a potvrdil to i na MS, Špaček celý táta = paráda, Kundrátek klobouk dolu na pána. Tady bych viděl nejlepší posun za celé roky.
No a ve předu Palát a Kampf dříči až do morku kosti, osvěžení rychlosti a techniky v podobě Nečase, no a Pastafidli aaaaaaaaaaaa NAZDAR!

Podle Voráčka za to můžou přípravné zápasy v Brně, kde sice nehrál ani jeden hráč z NHL, nebyl Brankář Dostál, kde jsme nedali ani jeden gól ale co on je hokejka, asi tomu rozumí víc než já.
@Walome (27.05.2024 10:42): No hlavně teď nám chyběli tak 3 hráči do ideálu (Hertl, Hronek…). Za 2 roky “dorostou” Jiráček, Svozil a některý další, ale třeba Červenka už bude starej (nebo nebude?). Takže jsme měli teď na MS tak 90% olympijskýho týmu. Švýcaři na tom byli teď podobně. Ale všechny ostatní silný týmy byly tak do 50%, zámořský ještě míň. Jakákoliv medaile na OH by pro nás byla zlatá :)

Rusáci tam snad aha d nebudou to by museli skončit válku do konce tohohle roku, běžej kvalifikace atd. a těžko pak můžeš vyhodit někoho, kdo by se kvalifikoval.
@Le0nidas (27.05.2024 10:39): není se čeho bát, máme (a budeme mít) jiné hráče :)

Olympiáda... no uvidíme. Tam už možná budou zase Rusáci (nebo budeme mít jiný starosti) a ono olympiáda je fajn, ale turnaj stolení byl jenom jeden.
Za mě dokonalý mistrovství. I pro mě. Měl jsem čas a klid na koukání, poprvé v životě jsem byl ve fanzóně (a hrozně si to včera užil), na Pastu jsem měl skoro vsazeno, ale přišlo mi to až moc jako pohádka... a vono mu to vyšlo :) Jarda ve studiu, Jarda v publiku, Voráček za mikrákem, Francouz parádní... všichni, co přijeli pozdě se prosadili. Prostě nádhera. To je fakt jak kdybysme si to psali sami.

A perfektní obrana. To jsem snad nikdy neviděl abychom takhle bránili. A Dostál neuvěřitelnej. Jsem zvědavej jestli mu to pomůže v kariéře, ale 3 nuly by mohly.

A na zlato jsem měl vsazeno od samého začátku, takže jsem vyhrál celých 180,- z 25,- :D

Jen teda je mi líto Voženílka. Perfektní playoff, a mistrák (stejně jako loni) nic. Uvidíme, jestli dostane šanci i příští rok.

@Le0nidas (27.05.2024 09:04): to bude jak Svoboda :) jeden gól a čau.
@rikuhahl (27.05.2024 09:14): se ŠŠŠčotkou jsem se fotil na zápase s VB. Byl neskutečně milý, povídal si tam s každým fanouškem, co tam do něj něco hustil, s každým se vyfotil, podal si ruku a působil hrozně vděčně, za ten zájem. Takže já osobně mu to hrozně přeji, navíc je to i motivace pro příště, že se vyplatí (ne)být v týmu až dokonce a nikdy nevíš, co ti to vlastně přinese.
@Strady (26.05.2024 23:50): Nevadí, kvůli cenám se to nedělá. Byl to fajn doplněk MS ;)

@S4TW (27.05.2024 08:39): Jj, Kubalda zahrál líp než se čekalo, ze začátku to bylo fakt ošklivý, ale po pár zápasech se do toho dostal a hrál skoro jak před rokem. Snad se mu podobnej comeback povede i v NHL (ideálně jinde než v Ottawě). Ty dříči jsou jak píšeš. Palát za mě náš nejlepší hráč MS (z těch co hráli všechno) a Kämpf byl taky hodně vysoko.

Jo a nesmí se zapomínat na Honzu Sčotku, ten se stal včera legendou :D Vlastně 3 týdny mimo sestavu, už bylo jasný, že na soupisce nebude, ale Honza Rutta přines osobní oběť a “dovolil” mu hrát finále a stát se mistrem světa :) A hrál včera dobře, vlastně nebylo poznat, že tam je někdo jiný a to taky každý nezvládne ;)
Mě stejně nejvíc baví příběh Pavla Zachy. Roky nejezdil, pozvánky k repre odmítal. Až teď ho nejspíš i Pastrňák přemluvil k příjezdu a hned bere zlato. Jsem zvědavý, jestli v dalších letech bude jezdit nebo už mu to stačilo a už ho v reprezentaci neuvidíme :D
Krásný hokej. Po obrovské době zlatá medaile a po ještě větší době (39 let) zlatá medaile při domácím MS. Ze začátku jsem klukům tolik nevěřil, často se i dříve stávalo, že vyhráli zápasy a ve čtvrtfinále skončili. Tentokrát mě hodně překvapili.

Letošní tým funguje skvěle jako celek. Letošní trenér taky skvělý. Si vzpomínám na toho trenéra, asi 3 roky zpět, který se ani neusmál když dali Češi gól. Teď tam je zřejmě nějaký šikovný trenér.

Tak uvidíme co bude za rok. Kdo z vás kvůli tomu finále nešel do práce v pondělí? :D
Já si teda musím hlavně sypat popel na hlavu za Kubaldu. Za mě pořád zdaleka nedosahoval svého potencionálu, ale na to, jak špatnou sezónu měl, tak vyškrábl něco, co týmu taky pomohlo ke zlatu a za to mu patří snad ještě větší obdiv, než kdyby tam každý zápas poslal fíka... Že rozhodne Pasta po tom, co nebodoval 3 zápasy předtím, to už je prostě pohádka a důkaz toho, proč hráči jako on, Nečas nebo i Zacha musí přijet, když ta možnost je. Já jsem na medaili věřil, dokonce jsem věřil i v to finále, ale zlato jsem pořád raději bral trošku skepticky, nicméně po postupu přes SWE už to bylo fakt víc na naší straně. Super zážitek.

Za mě je ještě trochu těžší vidět, jak hrozně moc práce udělají hráči jako Palát či Kampf, ve srovnání s Nečasem či Pastou, ale právě díky takovým hráčům má možnost i třeba Kubalík ze sebe dostat něco, co rok hledal. Fakt bomba, jak si to celé sedlo.
Jen se přidám ke gratulacím klukům, včera to byly opravdové emoce. Nevím jestli tu je někdo, kdo si pamatuje na Nagano, ale ta podobnost tam prostě byla a já ji cítil už od výhry s Amerikou a včerejší gol Pasty mi to hrozně připomněl. Skvělý tým, kterému jsem ze začátku moc nevěřil, ale postupem času mne opravdu překvapovali. A Dostál je opravdu talent, snad mu to půjde i tak nadále, ale i on má na to velkou zásluhu, že jsme vyhráli. No ještě jsem plný emocí i když se dneska vstávalo do práce trochu těžce :D
Krásný příběh. Nevěřil jsem (myslel jsem, že vypadneme už s USA), ale po té včerejší parádě se Švédskem už to dneska snad nemohlo dopadnout jinak. Supr :)
Gratulace Klukům!!

Pořadí DH MS v hokeji 2024
 1. Strady 38b
2. Všivák 32b
3. Zoltan  30b
4. rikuhahl 28b
     Le0nidas 28b
5. Jumas 27b
6. S4TW 26b
7. strejdafido 17b 

Bohužel mi nepřišla žádná sleva na Choice a jsem lehce bez peněz, tak tentokrát nic nebude.
Děkujeme za účast :D
Tohle je obrovský. Člověk poslední roky nevěřil, že je ten titul ještě možnej. Jasně náš hokej na tom neni dobře, ale tohle může pomoct nastartovat zlepšení. Nádhera.
Toe prostě vtipný jak na to koukám online a je tam to zpoždění takže vždycky slyším dunění baráku a řev ještě než to tam padne xD