You Are Empty je akční horor ve stylu Painkillera a Serious Sama s příběhem odehrávajícím se v alternativní minulosti. Ruští vědci se snaží vytvořit supervojáka, místo toho se, díky jejich "šikovnosti", Ruskem šíří nákaza mutující vše živé. Vaši zmutovaní protivníci působí někdy až hrozivě. Narazit v úzké chodbě v nemocnici na kopající zkrvavenou sestřičku, které chybí kus čelisti, není moc příjemné. Hra je nabitá bizarními protivníky jako je zfanatizovaná ruská žena se srpem nebo přerostlé zmutované kuře. Holýma rukama se nemůžete těmto mutantům ubránit, a tak jsou tu různé zbraně jako pistole, brokovnice apod.
Hra se od začátku prodávala za budgetovou cenu s českými titulky, čemuž odpovídá i pokulhávající (hlavně ta technická) kvalita.
Zvláštní hra. Hru mi připomněl JarekTheGamingDragon, který má podobný vkus jak já a označil ji jako hidden gem. Tu hru dobové recenze rozcupovaly a vzhledem k tomu, že mi budgetovky nevadí, a že například podobně špatně hodnocená Legendary je vlastně fajn hrou, tak jsem to zkusil. Ta hra není rozhodně 3/10. Má super atmosféru, záhadný příběh, dost pěkné art videa mezi misemi, i zajímavý level design. Střelba je na rok 2006 horší, ale dá se. Ale co je neodpustitelné, je technický stav. Hra padá každé 3 minuty a hází I 4 různé hlášky. Zkoušel jsem různé řešení, nic nepomohlo. Na to že jsem teprve ve třetině cca 3 až 4 hodinové hře, tak hra spadla asi tak 25. Já už si tu vybral svůj masochismus na celý měsíc, takže končím :D. Ale třeba na vašem PC to poběží lépe. Kdyby hra jela v pohodě, tak zatím solidních 6,5/10. Hidden gem to asi není, ale hra dle mého byla silně podhodnocena. Na myabandonware je i s českým dabingem, takže vhodné do letošní výzvy.
ViRus
Kosi..
Psyx
Najlvin
SimonEndt
Pro: Příběh, prostředí, zbraně
Proti: AI, trochu bezduché střílení