Pardon, nějak jsem dnes prošvihl čas, kdy jsme měli hrát. Rodinné aktivity příliš rozptýlily mou pozornost.

Jako další termín navrhuju středu nebo čtvrtek. Co vy na to? Dáme UT a do příštího týdne zkusím rozchodit ten Half life 1.
Dnes jsme si to rozdali na férovku s Garretem. 3x mě vyklepl, ale bojoval jsem statečně :)

Další hra by mohla být opět v neděli. Dáme UTčko a domluvíme se na dalším. COD bych si s vámi někdy zahrál hodně rád, k tomu ještě máme na seznamu HL1 a Quake Champions: Doom Edition
Připomínám dnešní hraní. Přijďte si zahrát mapu crossfire a dostat kuší do hlavy :)
Další hra by mohla být ve středu 2.9. od 21:00. Výběr hry tentokrát nechám na vás: odkaz
Otestováno. Dá se připojit na můj server i s originální hrou ze Steamu. Tak vy, co hru vlastníte, jen zapnete Radmin, připojíte se a je to vše.
Počítám se čtvrtkem a UT.

A zařadíme do playlistu novou hru - Call of Duty 1 :)

Podařilo se mi s pomocí dvou ochotných pomocníků (za což děkuji) zprovoznit server. V neděli 30.8. ve 21:00 bychom to mohli rozjet. Opět bude potřeba VPN Radmin pro připojení. A k tomu ještě přidat herní klíč do registru.

Návod na zprovoznění:
1. Hru stáhni na stránce https://cod.pm/ . Zajímá nás verze 1.5 bez datadisku.
Přímý odkaz ke stažení: https://de.dvotx.org/dump/cod1/Call%20of%20Duty%20-%20R%201.5.zip (cca 1,2 GB)

Stažený soubor si rozbal do složky s hrami. Doporučuji nějakou krátkou cestu, např. C:\Hry\Call of Duty, bude to důležité později.

2. Vytvoř si zástupce na plochu ze souboru CoDMP.exe.

Klikni na zástupce pravým tlačítkem, zvol Vlastnosti a do pole „Cíl“ doplň na konec (za uvozovky) mezeru a text
+set cl_motd 0
a ulož.
Má to vypadat tak, jako na obrázku: https://cod.pm/img/Target.png
Prý tahle úprava předchází možným problémům.

3. Nyní vložíme do registru drobný záznam s herním klíčem pro multiplayer.
Otevři v Poznámkovém bloku nový soubor a vlož do něj následující text:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Activision\Call of Duty]
"InstallPath"="C:\\Hry\\Call of Duty"
"InstallDrive"="C:"
"Language"="1"
"Version"="1.5"
"codkey"="GGUE3E84YYKX4P2SA44D"

Změň cestu v InstallPath na skutečné umístění, kam jsi hru rozbalil. Stejně tak uprav i řádek InstallDrive, pokud máš hru na jiném disku než C.
Ulož soubor pod názvem key.reg.
Pak na něj dvakrát klikni („spusť ho“) a Windows se zeptají, jestli chceš přidat záznam do registru. Ano, chceš.

4. Spusť hru zástupcem na ploše
!!!POZOR!!!
Měl by vyskočit dotaz od Firewallu - povol hře přístup. Když to nepovolíš (nebo dotaz nevyskočí), je nutné během hraní Firewall vypnout nebo nastavit pravidlo ručně. To je trochu drbačka, takže doporučuji rovnou povolit a neměl by s tím být problém.

VPN - Radmin:
Název sítě: DH UT 2004
Heslo: ut2004dh

Discord:

Pokud by byl nějaký problém, nebo byste to chtěli vyzkoušet, jestli vše funguje, kontaktujte mě ideálně na Steamu. Těším se.
@Kwoky (20.08.2026 02:30): Ad čtvrtek: To nemůžu :(

Ad pondělí: Pokud se nikdo jiný nepřihlásí, tak bych mohl cca ve 22:00, ale budu hodně unavený, protože to bude náročný den. Ale jednoduché pokyny bych měl být schopen plnit :D
Mám menší problém s časem... Byl by problém, kdyby další hra byla ve čtvrtek 27.8. ve 21:00? UT2k4

Sedl jsem dnes na testování Call of Duty 1 a budu potřebovat jednoho dobrovolníka na test. Povedlo se mi hru spustit a založit server, ale potřebuju zkusit, jestli se k němu půjde připojit. Postup pošlu zájemci do pošty. Mohli bychom to vyzkoušet ideálně v pondělí 24.8. kdykoliv během dne či noci.
Pro zvědavé - jde o verzi hry z webu https://cod.pm (už řadu let tiše tolerovaný Activisionem)
Dnes se to vydařilo. Mapy, které jsem měl připravené, jsou pro víc lidí, tak potřebujeme další cíle :)

Ve středu hru nezvládnu, musím odjet. Ale v neděli by to zase mohlo klapnout.
Připomínám dnes hrajem HL2DM od 21:00. Otestujeme pár custom map.
Dnešní účast byla přesně 0 lidí :)
Další podobnou herní akci zkusíme za týden, v neděli 16.8. ve 21:00. HL2DM. Lákadlem by mohly být nové mapy, jako je třeba Crossfire :)

A ve středu 19.8. bychom mohli zkusit něco nového. Private navrhoval Call of duty 1. Co vy na to?
@Kwoky (05.08.2026 23:41): já se při prvním hraní sekla v prvním levelu. Tak teď jsem se aspoň dostala o něco dál. V příštím hraní se třeba dostanu až do konce :D určitě dej vědět až se do toho někdy pustíš:)
Další hraní bude v neděli 9.8. ve 21:00. Dáme Half life 2 DM.

@Laurona (05.08.2026 17:49): Hexplore mám na seznamu, co si chci ještě někdy zahrát. Pamatuju, že mi to taky nějak nešlo. Možná jsem se tehdy před lety seknul na stejném místě jako ty :-O
Dáme zítra? Středa 21:00 UT.

A hledám jednoho testera s Half lifem dm, který by si na mě některý den udělal 15 minut.
Ve středu večer (22.7.) bychom mohli dát další hru. Jelikož nebudu mít čas nic testovat a chystat, tak navrhuju rychloakci Krunker.io. Start ve 21:00.

Pak budu pryč, tak dáme pauzu. Další termíny můžou být (ne) 2.8., (st) 5.8. a (ne) 9.8.

Mám tu někoho, kdo hraje Apex Legends a není úplný megaskiller (nechci brzdit svým pomalým sbíracím stylem)? Když bychom byli tři, tak můžeme dát to.
Připomínám dnes v devět HL2. Zkusím tam dát nějaké nové mapy. Snad se vám stáhnou automaticky po připojení na server.
Nejsem si jistý, jestli budu mít čas, uvidím dle situace (a zda je to sobota nebo neděle pro mě teďkonc nehraje roli :)). Aspoň vás opět nebudu zastiňovat svým uberskillem!
Mohu se v neděli přidat? :) Je to HL1 nebo HL2 nebo Death match classic (teď nevím, jestli říkám správně název, ale se facto je to HL1 v enginu HL2 a je to Aky automaticky na stranu, pokud má někdo koupeno HL2)?
Příští středu budu v práci, takže server nezaložím.
Co byste řekli na Half life v sobotu 18.7.? Zkusím tam dát nějaké nové mapy, ať máme změnu.
Tak se prosím omluvuju, ale něco mi do toho vlezlo. Nejspíš to nestihnu.

Kdyby se toho chtěl dnes někdo ujmout místo mě, nebudu se zlobit. Založit server je opravdu jednoduché. Stačí jen naklikat mapy, vytvořil odkaz pro připojení a poslat ho sem nebo do Discordu.
Pokud by někoho mrzelo, že dnes Krunker nehrál, mohli bychom dát v neděli. Netuším ještě v kolik přesně hodin, ale zase takhle nějak později večer (asi až po deváté).

A ve středu dáme zase Half Life, co vy na to?
Dneska bychom mohli dát hru. Přijdete se mnou otestovat Krunker? Není potřeba VPN, ba dokonce není potřeba ani nic instalovat a hrát přímo v prohlížeči :)

Pokyny pro připojení napíšu do Discordu. Pokud tam ještě nejste, tak https://discord.gg/hXB67CQdB5
Dnes je středa, hraní je třeba. Přijďte mi dnes pocuchat fasádu v UT od 20:45 :)
Připomínám, že ve středu hrajeme. Ve 20:45, Half Life 2: Deathmatch. I přes nemoc se těším.