Herní výzva 2025 - 9. Na život a na smrt
Čas uzavrieť tohtoročnú hernú výzvu s prvou epizódou druhej série Walking Dead. Musím tvorcov z Telltale v prvom rade pochváliť, že séria veľmi dobre pokračuje presne tam, kde sme naposledy skončili. Clementine sa ujmú Omid a Christa a pokračujú na svojej ceste. Veci sa ale samozrejme vyvinú nesprávnym spôsobom a nakoniec bohužiaľ Clementine ostane sama.
Epizóda má svoje silné momentky. V prvom rade je tu časť, kedy sa situácia na toalete veľmi nepríjemne zvrtne a Omid príde nešťastne o život. Najsmutnejšie je ale to, že tento moment výrazne ovplyvní aj vzťah medzi Clementine a Christou, ktorá (z pochopiteľných dôvodov) Clementine z celého vývoja situácie viní. Nie priamo, ale tá horkosť je tam cítiť.
Ešte viac vynikne moment, kedy bude musieť Clementine urobiť veľmi nepríjemné rozhodnutie a aby sama prežila bude musieť usmrtiť psa Sama. Koniec koncov, keď ide o jedlo, dopredu idú základné pudy. A aby veci boli ešte horšie, Clementine bude Samom pokúsaná.
Nakoniec sa Clem zoznámi s novými postavami, ktoré sa postupne stanú jej novým tímom. Bude síce potrebné najprv vyriešiť niekoľko veci, ktoré som ukryl už vyššie do spoilerov a nechcem sa k ním vracať. Každopádne záver prináša ešte jedno zásadné rozhodnutie aké sme mohli vidieť už v prvej sérii Walking Dead. Uvidíme ako to celé ešte vo výsledku dopadne, ale úvod novej série je dobre rozbehnutý.
Vivaldi
Crash
CrisBenton
pajmič
Garret
LuccinyHry
Pro: Příběh, napětí, spousta postav
Proti: Kratší epizoda