Stranger of Paradise je akční RPG, které se v herních mechanikách odkazuje na hlavní sérii. Hráč si postupně odemyká povolání s jejich unikátními schopnostmi a zbraněmi. Ta pak může během soubojů libovolně přepínat. Jejich levelováním lze navíc sestavovat vlastní komba a obdržet speciální útoky či buffy. Společně s hráčovou postavou se v boji vyskytují i jeho spojenci. Těm je možné dávat dodatečné příkazy. Podporován je i multiplayer, kdy lze s pomocí až tří dalších hráčů hrát hlavní příběhovou linii nebo plnit vedlejší úkoly.
Příběh je alternativním převyprávěním úplně prvního Final Fantasy titulu. Sleduje osudy Jacka, kterak se jako jeden z legendárních Válečníků Světla pokouší zničit Chaos. Děj se volně drží předlohy, přičemž si klade za cíl temnější pojetí, než bývá u série Final Fantasy zvykem.
Hra se postupně dočkala tří rozšíření – Trials of the Dragon King, Wanderer of the Rift a Different Future.
@Peach (01.12.2024 00:36): S ostatnima hrama mam dost problémů i bez DLC, Nioh jakž takž a Wo Long jsem zatim vzdal u nějakého bosse.
Pro: Nesmírně zábavný a návykový gameplay pramenící z mimořádně vydařené variability a podpůrných mechanik; hudba
Proti: Teoreticky všechno ostatní, je jen otázka, jak moc to člověku bude vadit