@
Tulareanus (01.03.2023 11:51): " tak ten extrémizmus a príčina problému je naopak na tej ultrapravicovej strane", to je ovšem také dojem, který stejně tak může pramenit z tvé sociální bubliny.
Jako za mě by bylo super, kdyby to, že se hra odehrává v 18. století, bylo nějak více promyšlené, jak ta éra, respektive tehdejší společnost, mohla ovlivnit společenství kouzelníků, protože to přece jen neexistuje zcela odděleně od mudlovského světa, nýbrž paralelně, tj. mohla by tam být zakomponována spousta zajímavých historických detailů a partikulárních souvislostí, což by danému settingu dodalo hloubku a bylo by to jistě přesvědčivější/důmyslnější, než když je ten čarodějnický svět vlastně neměnný v čase, odtržený od souvislostí reality.
Ale na druhou stranu lze kdykoliv použít ten sofismus, že ve fantasy je přece vše dovoleno a obzvláště ve světě, kde se hraje pravidly nesmyslný sport a žijí obrazy a fotky a není v tomto ohledu z originální předlohy v čem čerpat, neboť tuto nadstavbu nemá, je to vlastně validní. Trend je takový, že fantasy i historie jsou přizpůsobovány době, ve které žijeme. Trend je to podle mě odporný, ale zrovna v tomto případě bych považoval za naivní očekávat, kdyby byl zvrácen na půdě AAA titulu Harry Pottera, už tak kontroverzní značky, jejíž podstatou je navíc pohádkovost.