Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

FIFA Football 2005

FIFA Soccer 2005, FIFA 2005

12.10.2004
10.11.2004
--
0 hodnocení Platformy
Žánr

Forma
placená hra
Rozsah
samostatná hra
Multiplayer
ano

FIFA Football 2005 představuje třetí ročník pro kapesní konzoli Game Boy Advance a druhý pro Nokii N-Gage (na kterou je to zároveň i díl poslední). Další kousek ze série fotbalů FIFA. Oproti svým předchůdcům přichází  FIFA Football 2005 a mnoha změnami, s novými režimy, více týmy, novými možnostmi ovládání a novým grafickým enginem. Přičemž jediný největší rozdíl mezi verzemi na handheldy je, že verze pro N-Gage obsahuje 3D stadióny, zatímco GameBoy Advance verze pouze 2D. Hráči jsou 2D na obou platformách.

Hra využívá nový 3D grafický engine, který umožňuje variabilní perspektivu kamery. Při běžném hraní je zachován pohled ze shora podobný těm z předchozích her, ale na výběr jsou tři různé úrovně přiblížení. Při penaltách, rohových kopech a okamžitých opakovaných záběrech je kamera umístěna na příslušná místa.

Všechny obsažené ligy (16) z FIFA Football 2004 se vracejí, navíc s několika novými: Brazílie a Mexiko, plus nižší ligy z Anglie, Německa, Francie, Itálie a Španělska. Celkem tedy 23 lig. K dispozici je také 12 týmů ze zbytku světa a 39 mezinárodních týmů.

Hra obsahuje tyto herní režimy: Přátelské zápasy, Multiplayer pomocí propojovacího kabelu, Ligu a několik Turnajů: Americas Club Championship, International Cup a Ladder Tournament. Novinkou jsou národní poháry zahrnutých lig. Poprvé se objevuje režim Kariéry. V tomto režimu převezmete kontrolu nad jedním klubem až na pět sezón a můžete ho dovést k národnímu a mezinárodnímu vrcholu. Každá sezóna má své vlastní cíle, které je třeba splnit. Za splnění určitých podmínek v odehraných zápasech získává manažer body prestiže, za něž se mu uděluje hvězdičkové hodnocení, které zlepší výkonnost mužstva.

Exkluzivním prvkem, který se v hlavním verzích FIFY nevyskytuje, jsou výzvy. K dispozici jsou comebackové a rutinní výzvy, z nichž každá představuje určitou situaci z reálného zápasu a chce po hráči hráče, aby zopakoval nebo vylepšil skutečné výsledky. Odehráním všech přednastavených výzev se odemkne editor vlastních výzev, který hráči umožní vytvořit libovolnou situaci. Ovládání se stalo komplexnějším díky přidání tlačítka levého ramene jako modifikátoru, který umožňuje průnikovou hru, 1-2 přihrávky v útoku a vracení se posledního muže dozadu nebo zapojovat víc brankáře do obrany.

Samozřejmost je oficiální licence FIFPro na skutečná jména hráčů a klubů.


Diskuze ke hře

Doposud o hře nikdo nediskutoval.


Nejlépe hodnocené komentáře

Doposud ke hře nikdo nenapsal komentář.