Série Duke Nukem začíná zde, u dvourozměrné plošinovky z roku 1991 složené ze 3 epizod: Shrapnel City, Mission Moonbase a Trapped in the Future. V roli Duka, který se snaží zastavit zlého Dr. Protona, jenž v blízké budoucnosti (v roce 1997) vybudoval svou armádu TechBotů, aby ovládl svět, budete probíhat a hopsat skrze LA (v epizodě 1), podíváte se do tajné měsíční základny Dr. Protona (v epizodě 2) a budete sledovat Dr. Protona až do budoucnosti (v epizodě 3), kde s ním budete bojovat na život a na smrt.
Již od začátku máte k dispozici pistoli, u které lze postupně znásobit množství vystřelených blesků. V bednách cestou nalézáte předměty doplňující zdraví (když střelíte do krůtího stehýnka, nabobtná a dává dvojnásobek zdraví) a různé předměty, které navyšují Dukovo skóre na cestě dál (diskety, rádio..). Další předměty, které musí Duke na své cestě sebrat, jsou barevné klíče otevírající cestu k východu do dalšího levelu, robotí ruka prodlužující plošinu, skákavé boty apod. Vaše kroky monitorují skryté kamery a spravují o vašich krocích Dr. Protona.
neví někdo, jak se dostat k demo misi, do které jste se dostali, když byl duke zabit v první misi? Na plné verzi, kde mám ke spuštění všechny tři epizody, to nefunguje
Pro: Grafika pozadí, střelná zbraň, bez nekonečných jam, nostalgie.
Proti: Není to žádný milník v historii plošinovek, chladná hranatá sci-fi grafika, levely jsou bludiště, všechny nepřátele hra ukáže již v první epizodě.