Putování s Mylem Steamwitzem začíná, když jeho raketa míří do hvězdného systému Altairian na lov pokladu, který by ho mohl učinit bohatým. Jak už to ale v příbězích bývá, cesta je mnohem nebezpečnější, než čekal. Dostane se do podzemního světa plného cizích technologií a pastí, který obývají podivná stvoření chránící cenné krystaly. Pokud nebude opatrný, může skončit jako mnoho z těch, co jeskyně navštívilo před ním.
Hra je plošinovkou v EGA grafice, ve které hráč sbírá krystaly a snaží se vyvarovat úskalím v podobě nepřátel či nástrah prostředí. Mnohdy je třeba zapojit mozek k řešení logických puzzlů. Byla rozdělena na tři epizody a 16 levelů, z nichž první byla zdarma, ostatní až po zaplacení registračního poplatku. Každá epizoda má svůj jednoduchý, ale vtipný příběh a grafické ztvárnění. Při pečlivém zkoumání jeskynních kobek můžete narazit i na pár easter eggů.
Crystal Caves se drží duchu ostatních her od Apogee té doby, jako například Duke Nukem, nebo Secret Agent.
@leebigh (12.09.2020 11:23): Zajímavé. Co všechno dneska nezremakují :).
Nejatraktivněji na mě však působí to nová čtvrtá epizoda.
Nejatraktivněji na mě však působí to nová čtvrtá epizoda.
Pro: nelinearita, průchod levely vyžaduje přemýšlení, rozumně se zvyšující obtížnost
Proti: hra ničím nevyniká a nedokáže překvapit