A stejné je to i u této hry, děj hry mě provázel skrz shodné scény s těmi filmovými, a ač je název jenom Quantum of Solace myšlenkami se vrátíte i do dílu předešlého, Casina Royale se všemi zloduchy, Bond Girls a pomocníky s jejich skutečnými hlasy, a to je velmi potěšující. Ano, možná jsem trochu zaujatý, ale mě tato hra bavila a velmi dobře se mě hrála. I když je jasné, že se jedná jen o tunelovou FPSku s ne moc chytrými nepřáteli, tak některé pasáže jsem si užil. Patří k nim třeba sniper část ve vědecké komplexu nebo parkur a těchto momentek je ve hře povíce a fanoušci Bonda si rozhodně přijdou na své, jako já.
Technická část celé hry je na velmi vysoké úrovni, u grafiky se počítalo s každým detailem, Benátky. Nádherná je, jak už bývá zvykem, úvodní píseň, intro a typickým „ta ta da tá“ a taktéž zvuková stránka, jak samotného namluvení, tak i dopravních prostředků, zbraní nebo okolního ruchu. A jelikož jsem věděl, že se jedná o port z konzolí, s povděkem jsem přivítal, změnu v klikacích scénách (stiskni v pravý čas správnou klávesu), zde je to šalamounsky vyřešeno pomocí myši a ten starý způsob je ponechán jen v jediné minihře, dá-li se to tak dá nazvat, v otvíraní elektronických zámků. Po vzoru dnešních trendů je zde zakomponován také krycí systém, který je podle mě o něco lepší než v Mafii II, s malými chybkami v ovládaní.
A jediné co hře ubírá body je fakt, že se jedná jen o střílečku, s téměř nulovou interakcí, mohla tu být možnost, třeba zahrát si Texas holdem poker proti Le Chiffrovi atd.. A určitě by nevadilo, kdyby každý filmový díl měl svou hru + chyběly v ní automobilové honičky. Další iritující věcí je velmi citelný koridor, kdy Bond není schopný přeskočit kdekoliv zábradlí, ale jen na místě, které určí samotná hra.
ViRus
Yokolobuna
Jack_Dark
MATADOR
Lukassqd3
Pro: James Bond, prostředí, zbraně, krycí systém, dabing, hudba
Proti: délka, protivníci, koridor