Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Cestování a koníčky

@Tulareanus (17.11.2019 16:08): To už je naopak pěkné :). Projel si to tam celé nebo určitou oblast podrobněji?

@90210 (17.11.2019 17:27): Určitě, ale chce to trochu umět řeč a být pokročilejší cestovatel.

A o Židovské autonomní oblasti si zde psal, pak jsem si to trochu nastudoval, zajímavý úkaz. Rád bych koukl do Kazaňe (kde fandím Rubinu), Irkutsku nebo "Koryak Nature Reserve". Ale je toho tolik, že by to člověk nestihl za několik životů :).
@Drolin (16.11.2019 21:48): Rusko a byvaly zeme Sovetskeho svazu toho skryvaji fakt hodne, specialne dnes, kdyz je vsude tolik preturistovano a jezdi se prakticky jen Gruzie/Armenie, pripadne jeste Cernobyl tour. Je tam napr.neco jako "zidovsky stat".

Je tam mensi vopruz s vizy, ktery se nedostavaj klasicky na letisti po priletu, ale jinak urcite doporucuju.
@RomcaT (17.11.2019 11:05): Také na to nejsem zvyknutý, když jsem ze severu a mám okolo Český ráj, Kozákov nebo Krkonoše (Mladé Buky). Vždy to byl pak šok jet na prázdniny do HK :)). Ale na druhou stranu, kolem Poběžovic u Holic to mám velmi rád (také to již není placka). Ale jak píšeš, na kolo to je kolem Hradce více než vhodné.
@Drolin (17.11.2019 09:01): taky s tím mám problém když jedeme do Hradce a nikde žádný kopeček. Jsem holka ze Šumavy a kopce prostě do krajiny patří. Akorát teda spatřuji pozitiva když se jedeš v Hradci projet na kole. To je fakt jen vyjížďka a nešlapej jak debil nahoru a dolů ;o)
@Tulareanus (16.11.2019 23:38): Ta rovinatost je možná až děsivá.

Jižní poloha, a dokonalá rovinatost dělají z Kalmycké republiky ideální zemědělský kraj.

Mě stačí rovina u HK... žít bych tam dlouhodobě nechtěl :). No a o Arménii jsem měl představu, že je z velké většiny kopcovitá.
Stranded In Russia's Creepiest Village

Zajímavé!

Kalmycko je republikou Ruské federace. Nachází se severně od Kaspického moře. Její rozloha je 75 000 km² (přibližně jako Česká republika), počet obyvatel je ale jen 289 400. Je jediným evropským regionem s převahou buddhistů.
Tip na turistiku

Kokotské rybníky lákají nejen romantiky

Jeden z prvních informačních panelů upozorňuje na pramen Čůráček, ke kterému je třeba sejít ze stezky o pár desítek metrů níž. Jak už jeho název napovídá, není nijak silný, zato teče i v době, kdy dlouho neprší.
@S4TW (05.11.2019 15:42): Zdá se, že jsem objevil prvního člověka, kterému nechutná Krakonoš. :-) Když si vybavím letošní květnový slunný víkend v obci Mladé Buky na Trutnovsku, okamžitě se mi 12-ka Krakonoš vybaví. Zároveň s tím i teráska u rybníka včetně vynikající hospodské gulášovky. ;-)
U nás na vesnici asi nejvíc jede Mordýř 11 z místního minipivovaru. Sehnat ho ale jinde bude asi problém. Po republice to bude v pár pivotekách. Určitě je v pivní ambasádě v Pardubicích pravidelně, pak samozřejmě tady v okolí. Točil se i před vstupem letos na Brutal Assault. No každopádně to piju skoro furt, když bydlím u zdroje. :) A to jsem dřív tolik ležáky nepil, spíš IPA a jiný sladší piva v hospodě, tohle je jeden z mála ležáku menší stupňovitosti, co mi nechutná jenom jako hořká voda.
No, to mi tak připomělo, že dvě nejhorší piva, která jsem měl (respektive, která mě osobně nejméně chutnala) jsou Krakonoš a Krušovice (u těch to mám zkreslené tím, že jeden čas byli na každém fesťáku, takže úroveň takového piva načepovaného na festivalu je sama o sobě dost nízká, ale stačilo do ní nalejt Sprite a šlo to)... :-)
@Chuck (05.11.2019 15:04): Přesně tak, v Turnově jde o jasnou volba :). Škoda, že v Praze Rohozec příliš není.

Krakonoše mají myslím v Rovensku, také skvělé, a v létě jsem měl ještě více Trautenberka - a ten také patří mezi ty lepší co znám.
@RomcaT (05.11.2019 14:41): Svijany také nemají kapacitu obsloužit půl světa, když už je pomalu mají na každém rohu v Bulharsku a dalších státech. Kvalita šla celkově dolů, takže já preferuji nyní daleko lepší Rohozec.
@RomcaT (05.11.2019 14:41): Na Gambrinus posledních pár let nedám dopustit, svijanská 11-ka se mi pije pořád dobře jak lahvová, tak točená, ale v jedné liberecké hospůdce čepují 13-ku a na tu se pokaždé fakt těším. Jinak já tu sice vyprávím o pivu, ale přitom doma v lednici žádné nemívám! Málokdy mě totiž napadne si nějaké lahvové rozdělat, takže když už, vychutnám si ho příležitostně jedině v hospodě a samozřejmě točené. ;-)
@Chuck (05.11.2019 02:36): Svijany mi kdysi chutnaly moc. Poslední léta mi přijde jako by byly s přídavkem jarove vody...a to jsme nezdivali i na pivobrani do Svijan. Na vejsce jsem pila Staropramen - jedině točený. Plzeň mi nechutná vůbec. Ještě občas když mám chuť na dobré točené tak sáhnu po Stele, ale to jen výjimečně. A Gambac jedenáct taky jde pít.
@Garret (05.11.2019 11:34): yep, na kozlíka chodím na tankového do restaurace Žíznivý kozel a je bezva. Taky jich dám 8 velkých a jdu domů po svých úplně na pohodu. Druhý den je to horší...dřív mi stačilo se ráno trochu prospat a byla jsem jako rybička. Teď když piju tak mi celý druhé den není úplně do skotaceni...někdy i den po... Je fakt že po tankovém Kozlu to není nic hroznyho to jsem spíš taková unavenejsi, ale blbě mi není.
@Toaleťák (05.11.2019 11:07): Přiznám se, že hejty na Starobrno jsem nikdy nepochopil. Řadím to do šedivého středu spolu s vetšinou ostatních "mainstreamových" českých piv. 11° Medium bych možná dokonce i označil za dobré pivo. Nezabijte mě pls.
@Toaleťák (05.11.2019 11:07): Starobrno jsem neměl, nemůžu soudit. pokud je i z tanku hnusný, OK. ale takový Ostravar taky nemá buchvijakou pověst a z tanku je naprosto fenomenální. říznu jich osm, necítím se opilý a druhý den ráno bez problému ready.
@Garret (05.11.2019 10:59): No jo, jenže jsou zdánlivě nedobrá piva a pak také speciální kategorie: Starobrno. Další možností je tedy prokládat pití třeba takového Starobrna kloktáním Listerinu. Na 2 loky piva 1 klokt Listerinu fialového :-D.
i zdánlivě nedobré pivo může chutnat úplně jinak z tanku. když jsme tady začali chodit do tankoven před několika lety, na klasické točené už vůbec nechodíme. dám si ho výjimečně, když nemám jinou možnost, ale vždycky je to spíše menší zlo... jinak z těch menších domácích mi neskutečně chutná Rohan 11°. je to jako citronový birel bez citronu a s voltama :-) na kolo ideální, ani po dvou točených mi z toho není těžko
Já mám naopak zkušenost, že Kozla může každý... za mě takové to dobře pitlené pivo, které ničím zvlášť nenadchne, ale nezklame... Já osobně jsem na sladší piva, proto je pro mě top Polička 11, ale rád experimentuji a zkusím vše, dřív jsem hodně mohl Budvara, ale už ho nepiji vůbec..

@Tulareanus (05.11.2019 00:52): jop, přesně tak... jak je tam všechno jiné, tak to působí mnohem dobrodružněji, dokonce to tam i jinak smrdí... ještě jsem teda nebyl v Indii, tak nevím, co to doopravdy znamená smrad :-)... a přesně, finančně je to paráda, takže když se něco trochu nepovede, tak to vyřeší prachy, ačkoliv zrovna Malajsie už se dost blíží levnějším evropským destinacím (nicméně co se týče peněz, tak v tomhle směru mi nejlevnější přišla Ukrajina)... no a teplo v listopadu je příjemný bonus, to je pravda, ale chceme se jet podívat i do kopců, kde by mělo být v noci snad i pod 10 stupǹů...
Kozel je pro mě hnus chutnající po umělém sladidle. Imho málo lidem, zvláště chlapům, chutná. Ale v jedné hospodě, kam jsme leta chodili, jej měli překvapivě dobrého točeného.
@RomcaT (05.11.2019 00:30): S Kozlem s Tebou souhlasím, 11-ka je nejrozšířenější točené pivo v Liberci, kde bydlím, přitom mi ale přijde, že ať se zeptám kohokoliv, skoro pokaždé se dozvídám, že zas tak oblíbené není. :-) Zmíněn nebyl Kozel nejspíš proto, že se tu mluvilo hlavně o pivech nabízených na Vysočině, kde asi zas tak moc nabízené není, nebo jsem si toho v Třebíči nevšiml. Možná to někomu může připadat barbarské, ale mám-li si vybrat točenou Plzeň nebo Kozla, volím jednoznačně Kozla. ;-) Jinak na Liberecku asi nejvíc frčí Svijany, hlavně 11-ka, i když na ni místní poslední léta nadávají taky, ale já jsem opět tou světlou výjimkou. :-)

A svíčková a to, co jsi o ní napsala v souvislosti s tátou? Tuhle "úchylku" se lžičkou a ochutnáváním samotné omáčky mám odjakživa v souvislosti s omáčkami obecně, ale svíčková v tomhle asi vede. Mým snem už dlouhou dobu je si dát porci samostatné svíčkové bez knedlíku, abych si ji fakt užil a tím knedlíkem si ji aspoň na chvíli nekazil. :-)
@S4TW (04.11.2019 07:38): Have fun, tiež som posledné roky začal rád chodiť do Ázie a učarilo mi to. Tri veci, čo ma na tom asi najviac bavia sú:
1. je to pre nás exotickejšie ako Európa a tým pádom aj odlišnejšie zážitky
2. V mnohých krajinách je tam leto, keď je u nás zima.
3. Viacero krajín je jednoducho lacnejších, než dovolenky a výlety v Európe.
chlapci chlapci...čtu si tady tu debatu o pivě a mám k tomu pár věcí...za prvé - pěkně děkuji mám teď šílenou chuť a žízeň a za druhé - jak je možné, že jste nikdo nezmínil Kozla? To je pro mě nejlepší pivečko vůbec a já ho mám fakt ráda.

Víno taky dobrý, ale tam jsem ulítlá na slaďárničky typu Pálava... ale nemusí být vždy někdy i dobré suché..

A svíčková...já nevim co s tim chlapi mají, jako i u nás doma je oblíbená a musim jí vařit přesně dle receptu Jumasovo babičky, jinak to prostě není svíčková a ideálně ještě z daňka. A moji kluci jsou doma taky schopni talíře vyblízat do čista.

Jinak s tou lžičkou to jste mě pobavili. Vzpomínám jak jednou můj táta přišel zkalený domů a jen tak na lžičku si dal vystydlou omajdu z hrnce...Máma jí vařila na následující den na oběd a on si sice dal pár lžiček, ovšem tím vyžral skoro všechnu omáčku a děsně se divim proč si máma ráno ztěžuje ;o)))) Teda mě se nic takového doma nestalo, většinou uvařím čerstvou na oběd z tři čtvrtě kila masa a na večeři mi zbyde tak s bídou jedna porce bez masa ;o)
@John Mirra (04.11.2019 17:57): Joj, pro svíčkovou mám abnormální slabost! Zvláštní je, že někteří nemají pochopení pro vyjídání zbytku omáčky lžičkou. :-) To ale samozřejmě neprovádím v restauracích! :-D
@rikuhahl (04.11.2019 08:22): Jo, zrovna orangutani jsou snad top1 na must see... tak snad se poštěstí, v plánu je záchranné centrum, které ale funguje jako takový uzavřený park, takže je šance, že třeba nebudou vidět... ale minimálně v NP Bako bych měl nějaké opičky vidět, tam jsou zase hlavně ty nosaté :-)

@John Mirra (04.11.2019 14:31): díky... já jsem tak nějak dospěl k tomu, že Evropa mě nedokáže cestovatelsky 100% uspokojit, ne, že by nebylo co vidět, ale nepociťuji takové to dobrodružství, napětí, že jsi někde hodně daleko a v neznámém prostředí, prostě Evropa je až moc takový čajíček, možná to bude chtít zkusit nějakou Albánii... :-) třeba Gruzie byla v tomhle směru taky velmi dobrá...
@S4TW (04.11.2019 07:38): GL a HF! :)

My byli o víkendu v Harrachově, ale taky to bylo super :D Chtěli jsme k prameni Labe, ale nakonec jsme tam kvůli náledí nedošli... bylo to fakt docela o hubu, navíc v té mlze a větru.
Tak ve ctvrtek me ceka Malajsie na 3.5 tydne a tesim se hodne, jelikoz JV Asii jsem si zamiloval. V planu je i Borneo, o kterem uz nejakou dobu snim. A jeste v necem je tahle dovolena pro me specialni... poprve v zivote budu slavit narozeniny v zahranici :)
@Fingon (02.11.2019 19:32): Fabriku moc nemusím, ak chceš manželku zobrať na fajn pivo a ešte ste neodišli, tak skúste podniky Richtár Jakub alebo Stupavar. Ak chceš ešte lepšie halušky alebo jedlo podobného typu, tak skúste reštaurácia Modrá Hviezda, je rovno na pol ceste na hrad. :)