Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Letní soutěž s Databází-her

Hektické období zkoušek ve školách skončilo, mezi VIP osazenstvem je minimálně jeden nový bakalář a jeden promovaný inženýr (pochlubte se v diskuzi, pokud jste letos také ulovili nějaký akademický titul), a tak nastává správný čas zase věnovat trochu lásky naší databázi. A začínáme soutěží.

Připravili jsme si pro vás video, ve kterém jsou záběry ze 30 různých her, jež jsou označeny čísly. Na vás je uhodnout, o jaké hry se jedná a poslat nám jejich názvy. Vaše odpovědi spolu s poznámkou, zda můžeme váš výsledek zveřejnit v dalším blogovém článku (pokud nechcete, výsledek vám pošleme pouze na váš účet), posílejte DH poštou na uživatele DH soutěž do 15. července do 20:00.

U některých her budeme schovívaví a přičteme vám bod, i když neuhodnete přesně díl série (např. místo NHL 2003 napíšete NHL 2002). Pokud by ovšem nastal případ, kdy by dva lidé měli stejně bodů, výhodu bude mít samozřejmě člověk, který odpověděl nejpřesněji.

A o co že se bude hrát? Ohodnocena budou první 3 místa a výherci si budou moci vybrat hru/hry na službách Steam nebo GOG v hodnotách:
1. místo: 500 Kč
2. místo: 300 Kč
3. místo: 200 Kč

Pokud máte z nějakého důvodu odpor k těmto službám a nemáte/nechcete si zde vytvořit účet, je možné vyjednat si i poslání krabicové verze hry (myslete ale na poštovné). První tři místa nesmí být dělená (výherci budou jen tři), v případě rovnosti bodů bude rozhodovat přesnost odpovědí, bonusová otázka ("Z jakého slavného seriálu je znělka hrající mezi záběry?") a pokud by to i poté byla plichta, upřednostníme člověka, který má větší počet DH bodů (a pak že na nic nejsou, cha!).


Diskuze ke článku

10 z hlavy, bylo by to 11, kdybych tušil, jaký díl z jedné nejmenované nekonečné série to je...
Hehe, poznala jsem s naprostou jistotou jednu a u dalších 5 je to jistá domněnka :-D. Moje znalosti z oblasti počítačových her jsou žalostné :-D.
@Garion (29.06.2012 11:55): No, on to byl spíš tak trochu vtip. To rozpětí žánrů je dost velké na to, aby jeden člověk hrál všechno :-D RPGčka jsou ještě v poho, i akce a adventury, ale ty závody fakt nedávám, to jsem i línej googlit:-)
@Danny (29.06.2012 04:48): Já jen že mi to malinko přijde jako takovej cheat, tak jsem se radši zeptal. S pomocí googlu se dá najít prakticky všechno. Ale je pravda, že to stejně nejde nijak ohlídat, i kdyby se chtělo.
Konečně mám všechno - dlouho jsem si lámal hlavu s jedničkou, ale pak jsem na nejspodnější dnu googlu vyškrábal, že vznikla Memphisovi jako odpadní produkt při programování DH!
Pracovní název prý zní: Destroy the Kettle and the Other Freaks:-D
to si vzal kde že jdou měnit??? v tom případě je to soutěž o smradlavém hnědém ničem, ne o ceně :DDD
Poznám tak deset, to ani nebudu posílat. A bohužel, takové ty fantasy hry pro mě vypadají všechny stejně:)
@Danny (29.06.2012 04:48): Nevím teda v čem, když odeslané odpovědi jdou do ukončení soutěže pozměnit, ale už to nepotřebuji. Odpovědi jsem už odeslal a "I'll Take My Chances". :-)
Skvělý konečně jsem se taky dočkal soutěže a já z toho vim velký kulový :D. Přesto jsem odpovídal poctivě, co jsem nevěděl to jsem nenapsal, s čím jsem si nebyl stoprocentně jist tak jsem využil pomoc v databázi. No nic tak snad někdy příště :-).
@JohnCZ (28.06.2012 21:59): Samozřejmě, že můžeš googlit, co je to za dotaz? Vždyť nemáme možnost ti to jakkoliv zakázat a jak se píše, co není zakázáno je povoleno :-)

@Eru (28.06.2012 22:56): Na tohle ti odpovídat nebudu, to by lidi odesílající později byli zvýhodnění oproti těm prvním. Musíš vystačit s informacemi, co mají všichni.
Mám dva dotazy k soutěži. Jsou to všechny počítačové hry? A pokud ano, tak jsou všechny na DH? Děkuji.
rovných 10 a u jedné mám tušení
u těch závodních her by mělo stačit napsat "závody" :)
Asi tak 18 jsem na 100% poznal. Některé znám od vidění, jen si nevybavuji název a u jiných vůbec netuším... hmm, googlit se mi to ale nechce.
Tyjo! Chybí mi nějaký dvě starý vykopávky, o kterých jsem v životě neslyšel :P A u dvou si nejsem jistý dílem. Na první pohled jsem poznal cca půlku, jinak jsem byl nucen googlit, protože "obrázky" si pamatuju, ale názvy ne.

Btw jak je to s googlením? Je tahle soutěž myšlena jako poznávací - tzn. z fleku a nebo je googlení jakoby v pravidlech? Kdyžtak bych zaslal jen odpovědi ke hrám, které jsem poznal bez dohledávání názvů.
edit: s pomocí Googlu jsem to vytáhl na dvanáct, ale fakt nevím (prakticky všechny jsou staré hry, v nových a indie se nevyznám. To snad ani nemá cenu posílat:)
Konečně nějáká soutěž, taky to zkusím, ale zase tak velký znalec taky nejsem :).
28/30. Jestli dvě zbývající budou zrovna ty, které všichni znáte, budu se tlouci do hlavy.
Poznal jsem 10 her, vsechny stary hry. U tech novejsich nemam ani sajn, bohuzel narozdil od toho kvizu z minylyho srazu, kterej mi Karasman postavil na miru (kdybych tam byl, tak bych vyhral), tohle neni moc pro me.
No, tak jsem odselal odpoved. Myslim ze je to nadejne, nakonec jsem vsude neco napsal :)
Soutěž supr, ceny motivující.

Jen mě štve, že dvě hry jsem hrál a nepamatuju si název.

edit: a až se odhalí názvy, rád si zahraju :)
To je hodně špatný, když jsem nabeton poznal jen čtyři hry a tuším další čtyři... většinu z nich jsem v životě neviděl, natož abych je hrál... sakra vypečená soutěž tohle, tak to má být!
Neodpovídejte Sayovi, jen se snaží získat nápovědu :)

Chválím výběr her - je to opravdu hodně pestré. Dobrá challenge.
Tak jsem to sepsal a mam teda 21/30. Zbytek bude tezky orisek :(

A vubec, je tam malo novych her, blah blah blah!
Dobrá práce.

Jen chybí nějaký "killer" titul, který by nikdo neuhodl :).
Heh, 9 her akorát odněkud znám, ale ještě bych musel hledat názvy. Tak nic, no=)
Hmm, tak jsem na to kouknul a tak 8 her netusim, takze mam asi smulu :) Ale jinak palec nahoru :)