Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

DH Masters 2018 - 3. turnaj

3. turnaj DH Masters 2018 je tu. A bude to masakr...



Na přelomu června a července (june/july) proběhne třetí letošní turnaj ze série DH Masters. Opět se můžete těšit na online zápasy 1v1.

1. místo – kredit 25 euro
2. místo – kredit 15 euro
3. místo – kredit 10 euro

Jako vždy se uskuteční také tipovačka a divácká tipovačka.

Organizace

Turnaj proběhne o víkendu 30. 6. až 1. 7. 2018. Je nutné se do něj předem registrovat (stačí mi poslat krátkou zprávu do DH pošty). Deadline pro registraci je pondělí 25. 6. 2018 23:59:59.
Facebookové události - konec registrace a termín turnaje

Seznam aktuálně zaregistrovaných je k dispozici zde: odkaz

Obecné informace naleznete na stránce facebookové skupiny a na turnajovém webu.

Co se bude hrát?

Hra pro třetí turnaj DH Masters 2018 je free 2 play bojovka Brawlhalla.


Pokud máte rádi hry jako Mortal Kombat nebo Street Fighter V, máte hbité prsty a rychlé reflexy, tak s registrací rozhodně neváhejte.

Základní tipy pro hru:

Pravidla

- Není dovoleno využívat chyby hry. Máte-li pochybnosti, zda je nějaký trik legální, raději se mi včas ozvěte.
- Hrajeme duely 1v1 na 3 životy a s časovým limitem 5 minut. Zápasy v základní skupině budeme hrát na dvě mapy (tedy 2 zápasy na 3 životy, celkem maximálně 10 minut), tedy výsledek 2:0 nebo 1:1. V playoff pak budeme hrát na 2 vítězné zápasy (výsledek 2:0 nebo 2:1). Zda to bude single elimination, double elimination nebo jinak, to rozhodnu po ukončení registrací.
- Je povoleno používat všechny postavy, které jsou v danou dobu zdarma. Ve hře probíhá pravidelná rotace hrdinů, takže je možné, že pokud si teď někoho natrénujete, tak o turnajovém víkendu tam nebude. To nejsem schopen nijak ovlivnit, takže se s tím zkuste poprat :) Postavy, které nejsou zdarma dostupné pro všechny, nejsou povolené.
- Level postavy ani hráče není omezen. Je povoleno mít na postavě maximálně jeden čtvereček navíc oproti výchozím statistikám.
- Arénu volte vždy náhodnou (random), hra vybere za vás.
- Hra automaticky nahrává replaye. Po skončení zápasu mi je prosím zašlete spolu se screenshoty se závěrečnou tabulkou na e-mailovou adresu kwoky@seznam.cz. Do předmětu e-mailu uveďte "DH Masters" a svoji přezdívku na Databázi. Replaye jsou povinné a jejich nedodání bude ohodnoceno trestnými body. Soubory s replayi najdete ve svém počítači ve složce C:\Users\uživatel\BrawlhallaReplays.

Příprava před zápasem proběhne následovně:
- Přidejte si soupeře na Steamu do přátel.
- Oba spusťte hru.
- Jeden z vás založí místnost takto: V hlavním menu vyberte Custom game room - Create room - Private room.
- Nahoře klikněte na Settings a nastavte místnost takto:

Mód: Stock
Match time: 5:00
Lives: 3 (tedy ten, který zemře potřetí, prohrává)
Max players: 2


Hráč, který nezakládal místnost, se připojí přes ikonu Friends vpravo nahoře v hlavním menu (ikona "hlavičky"). Klikne na soupeře a vybere možnost Join.
Vyberte si postavu (je nutné ji potvrdit) a spusťte zápas (defaultně klávesou C).

Doplňující info
Ve hře není health bar v pravém smyslu, ale každý hráč má v pravém horním rohu ikonu s barevným pruhem. Čím víc úderů hráč dostane, tím víc se jeho proužek obarví. Pokud je bílý, tak na něj mají údery malý vliv. Jakmile je oranžový nebo červený, pak na něj mají údery mnohem větší efekt (odletí dál). Pokud hráč zemře, jeho barva pruhu se vrátí zpět na bílou.

Nezapomeňte si změnit v nastavení ovládání klávesu Y za Z podle Vašeho rozložení klávesnice (vpravo nahoře Options - Controls - Change controls).


Příjemnou zábavu! :)

Kwoky

Chcete, aby byl na DH blogu uveřejněn i váš článek? Pošlete nám ho na e-mail clanky@databaze-her.cz.


Diskuze ke článku

Ja dakujem všetkým za super zápasi a musím povedať že som nečakal že v tak nabitej skupine niečo uhrajem.
Máme odehranou polovinu skupiny B a už víme, že z prvního místa postoupí Steve, který vyhrál 5 map (jednu mu sebral Red). Skupinu B budeme dohrávat od 15:30 a myslím, že to bude stát za to. Hlavně v zápase Red vs Walome očekávám drama až do konce.

Máme dohranou celou skupinu C, ze které s pěti vyhranými mapami postupuje Drekt a se čtyřmi RemixSvK. Remix dokázal v přímém souboji porazit HolyMeatballa, který tak se třemi výhrami nepostupuje.

Nepostupujícím děkuji za účast a předvedené výkony.

Aktualizovanou tabulku najdete zde: odkaz
Během šesti her jsem si velmi rychle připomněl, jak moc jsem tu hru hejtoval. A PC ovládání je hrozný. :D
Obeslal jsem své dnešní soupeře s žádostmi o přátelství - to divné jméno a škaredá ikonka jsem já. C:
@Steve (29.06.2018 23:32): Jo ty rukavice, to je všechno pěkně logický. Útok do vzduchu, útok na dálku, útok na blízko. Kdybys mě v tom prvním zápase tak rychle podruhý s rukavicema nezvalchoval tak by byla výhra moje. Ty Katary to už je vyšší dívčí, tam jsem jen mačkal jen C...je to hodně o aktivní hře :D

Každopádně jsem dal dneska i hru za kostlivce, ten to má taky docela logický ale jak říkáš, chce to s ním víc časovat a pohybovat, nelze jen spamovat tři útoky podle postavení soupeře.
@Red (29.06.2018 23:24): Hele já ho zkusil jednou a vůbec mi nesedl, tak jsem postupně skončil u Mirage. Ale když jsem viděl, že ho hrajou všichni, testnul jsem to taky a vyhrál jsem 6 zápasů v řadě. Řekl bych že ty dýky a rukavice jsou pro nás amatéry asi lepší volba, je to celkově snazší proti protivníkům, co neumí uhýbat.

@Kwoky (29.06.2018 23:11): Jen pro úplnost, killem myslíš smrt soupeře, žejo :D Mě tam při souboji s Redem lagnul net a byla z toho dost nepěkná sebevražda.
Jinak mě překvapilo kolik lidí si vybralo stejně jako já Caspiana, já si prostě řekl, že lidi budou zkoušet postupně postavy a když jim někdo sedne tak se k tomu šestýmu nedostanou. Tak jsem dal postavu od konce bez zkoušení dalších, a vypadá to že většina lidí měla podobný nápad:D
@Kwoky (29.06.2018 22:44): To mi přijde docela škoda, že Kiwizak nedostane druhou šanci když to bylo takhle těsné. Mohla by být nějaká baráž mezi druhými a třetími z jiných skupin, i když z pohledu organizátora to chápu.

Jinak jsem dnes poprvé potrénoval 1vs1 a musím říct že jsem prohrál všechny zápasy až na ten jeden soutěžní, takže jsem docela rád že mám aspoň jednu výhru. Člověk by řekl že to je jen mačkání náhodných tlačítek, ale ty rating zápasy mě vyvedly z omylu.
Známe postupující ze skupiny A. Jsou to Laurona a Crash.

Laurona neprohrála jedinou mapu a se skóre 6:0 by mohla být favoritem turnaje (určitě je hrozně ráda, že to píšu) :)

Crash vyhrál 3 mapy a Kiwizak také. Ve vzájemném zápase měli remízu 1:1, takže nakonec musel rozhodnout počet killů. A zde měl Crash celkem o jediný kill více než Kiwizak (14:13), takže je naším druhým postupujícím.

Kiwizak a Bragimu děkuji za účast a těším se na vás příště.

Další dva zápasy odehrajeme ráno od 8:30 a 6 zápasů nás čeká po obědě od 12:30. Tak dojděte na stream.
@Eru (29.06.2018 22:16): Psal jsem "nejspíše", mělo to tak být, v tu dobu se mění i denní questy, ale ty rotace nejsou uplně automatické, dávají je ručně s novým patchem, a takové věci se prostě občas můžou opozdit..

Ale bylo to jen o pár hodin, co je na tom mnohem uctihodnějšího je, že vývojáři fakt sledují odezvu komunity a dělají balancové změny každý týden..
Ve středu odpoledne jsem si vybíral hrdinu, který by mi nevíce seděl. Dnes se přihlásím a jsou tam úplně jiní. To potěší...
Tradičně jsem to nehrál a hrát nebudu, takže moji soupeři to budou mít velmi ízy.

Eru a Rede, máme zápasy 15:45 a 16:00, mezi třetí a šestou nám mají přivézt nábytek, takže budete mít možní štěstí, že se trefěj a kontumačně nade mnou zvítězíte.
Já to snad dnes večer taky konečně zapnu, tak pak hodím echo. Doufám, že tam aktuálně je jeden z mých favoritů (a ideálně žádná z těch OP postav, které mají tu rozkošnou tendenci ustavičně protivníka rejpovat tím jejich mega análním kolíkem).
Co říkáte na tu aktuální sadu hrdinů? Sedla mi akorát ženská část osazenstva, ale ideální to není...
Playoff budeme hrát systémem double elimination (pavouk s vypadáváním po druhé prohře). Budeme dohrávat i zápasy o 5. a 7. místo.

Začátek playoff bych rád dal v neděli kolem 16:00, ale to ještě doladíme s těmi, co postoupí.

Všechny zápasy, které budu sledovat, bych chtěl streamovat na Twitchi a současně komentovat (v rámci možností). Časy zveřejním snad ještě dnes, až mi všichni potvrdí termíny.
@Crash (27.06.2018 06:23): Bylo to kousek výše, přesunul jsem to do sekce Pravidla. Hrajeme v základní skupině vždy 2 mapy a v playoff na 2 vítězné mapy.

Opakování zápasu je taky možnost, ale nerad bych to zbytečně zdržoval. Spíš jsem napsal svůj pohled, abych stanovil nějaké "limity". Samozřejmě se nebráním opakování zápasu, pokud k remíze dojde evidentně neúmyslně (výpadky internetu apod.).
@Kwoky (26.06.2018 21:30): Proč penalizace? A kontumace v čí prospěch? Podle mě by bylo lepší prostě opakovat zápas.

Jo a předpokládám že se tedy hraje na jednu mapu? V pravidlech jsem to nikde nenašel.
@Eru (26.06.2018 16:09): Screenshot z replaye vytáhnout nelze. Ale výsledek ano a navíc poměrně rychle (dá se v tom posouvat čas). Takže chybějící screeny nebudu penalizovat.

Vyzkoušel jsem také, jak se hra chová při remíze. Pokud dojde čas, spustí se sudden death. To znamená, že se oba hráči narodí znovu, přijdou o zbraně a mají oba rudé proužky. Stačí tedy jedna dobře mířená rána a je konec. Sudden death trvá 2 minuty. Pokud se ani po tomto čase nerozhodne, je to skutečná remíza (no winner).
Stav "no winner" budu považovat za odporující fair play a bude následovat penalizace, případně kontumace zápasu. Ale nevěřím, že něco takového u nás nastane.
Tak ve čtvrtek už budou na výběr stejný postavy jako o víkendu?