Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

DH Masters 2017 - 4. turnaj

Dlouho očekávaný turnaj v CS:GO je konečně tady.



V říjnu se odehraje další ze série turnajů DH Masters. Poprvé si zahrajeme hru, která není zdarma.

Organizace

Turnaj proběhne o víkendu 14. - 15. 10. 2017. Je nutné se do něj předem registrovat (stačí mi poslat krátkou zprávu do DH pošty). Deadline pro registraci je čtvrtek 12. 10. 2017 23:59:59. Maximální počet hráčů je 32.

Seznam aktuálně zaregistrovaných je k dispozici zde: odkaz

Veškeré další organizační informace (bodování, pravidla, rozlosování do skupin apod.) budou uvedeny na stránce facebookové skupiny.

Co se bude hrát?

Ve čtvrtém turnaji DH Masters 2017 budeme hrát známou střílečku Counter-Strike: Global Offensive.


Čekají vás duely 1v1 na speciálních aim mapách. Budeme mít k dispozici soukromý server.

Server

Na turnajový server se dostanete tak, že pustíte CSGO a do konzole napíšete tyto dva příkazy:
password dhm2017
connect 82.208.17.102:27915


Mapy

Hrát budeme pouze tyto mapy:
aim_map_noawp (M4+AK47)
aim_map_usp_s (USP)
awp_india_csgo (AWP)
Mapy můžete stáhnout zde (6 MB), ale není to nutné. Po připojení na server se vám stáhnou samy.

Průběh zápasu

- Hráči se připojí na server. Server automaticky zahájí zápas, ale toho se neděste, ještě se nehraje.
- Jeden z hráčů změní mapu (mapa bude předem vylosovaná)
- Oba hráči se vyjádří, že jsou ready a spustí nahrávání dema (record nazev).
- Jeden z hráčů přes menu ve hře restartuje mapu (Call vote - Restart map). Hra odpočítá několik sekund a po zahájení kola se již jede naostro.
- Hrajeme na maxrounds 30, tedy na 16 vítězných kol. Po polovině (15 kol) se mění strany. Pokud zápas skončí 15:15, pokračuje se prodloužením na 6 kol, tedy na 4 vítězná. Pokud i prodloužení skončí nerozhodně (18:18), pokračuje se dalším prodloužením a dalším tak dlouho, dokud se nerozhodne. Pokud se bude prodlužovat opakovaně, vyhrává hráč, který jako první získá 30 kol (tedy např. 30:29).
- V základní skupině hrajeme dvě mapy (tedy výsledek 1:1 nebo 2:0). Bodování za jednotlivé mapy je 3-2-1-0 (výhra - výhra v prodloužení - prohra v prodloužení - prohra).
- V play-off budeme hrát na 2 vítězné mapy (tedy výsledek 2:0 nebo 2:1).

Nahrávání dema

Demo (replay) nahrajete tak, že na začátku (než začnete hrát) otevřete konzoli a napíšete příkaz
record nazev
kde "nazev" je název souboru (zvolte pokaždé jiný). Soubor se uloží do adresáře Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\csgo

Po skončení zápasu

Hráč ukončí nahrávání dema příkazem "stop" do konzole, nebo odpojením ze serveru/vypnutím hry.
Po skončení zápasu mi zašlete na e-mail kwoky@seznam.cz screenshoty s výsledkem a také nahraný záznam (tzv. demo).
Screenshot stačí jen od jednoho z hráčů, ale demo musí zaslat oba dva. Za nedodání dema budu udělovat penalizace, tak si na to dejte pozor.

Doplňková pravidla a organizace

- Hráč může používat všechny zbraně, které se nachází na mapě nebo je dostane na začátku kola do ruky. Za CT stranu je povinné použít jako výchozí pistoli USP-S. Je zakázáno nakupování, používání granátů a používání vesty a helmy. Všechny tyhle nepovolené věci by měly by znemožněné nastavením serveru, ale pro jistotu to výslovně uvádím, aby nedošlo ke zmatkům.

Seznam map pro zápasy v základních skupinách

Skupina A:
H34D vs Karasman - aim_map_noawp + AWP
H34D vs d4necek - aim_map_noawp + AWP
H34D vs Garion - AWP + aim_map_noawp
Karasman vs d4necek - USP + aim_map_noawp
Karasman vs Garion - USP + AWP
d4necek vs Garion - USP + aim_map_noawp

Skupina B:
Steve vs Crash - USP + aim_map_noawp
Steve vs Fatality - USP + AWP
Steve vs Gordon - aim_map_noawp + AWP
Crash vs Fatality - USP + aim_map_noawp
Crash vs Gordon - AWP + aim_map_noawp
Fatality vs Gordon - aim_map_noawp + AWP

Skupina C:
Laurona vs PRIVATE MARTIN - USP + aim_map_noawp
Laurona vs Kunick - AWP + aim_map_noawp
Laurona vs Drekt - aim_map_noawp + AWP
PRIVATE MARTIN vs Kunick - USP + aim_map_noawp
PRIVATE MARTIN vs Drekt - USP + AWP
Kunick vs Drekt - USP + aim_map_noawp


Průběžné výsledky můžete sledovat ZDE.

Do nedělního vyřazovacího pavouka (single-elimination) postoupí dva nejlepší z každé skupiny a k tomu dva hráči ze třetího místa. O tom, kteří dva to budou, rozhodne následující klíč:
- počet bodů
- bilance +/- v získaných kolech
- počet prohraných kol
Pokud se ani pak nerozhodne, odehraje se dodatečná mapa.

Hráči se do pavouka seřadí takto:
A1 vs X3b
B2 vs C2
B1 vs X3a
C1 vs A2

X3a je nejlepší ze třetích míst, X3b je druhý nejlepší ze třetích míst. Pokud se v pavoukovi hned potkají s někým ze své skupiny, můžu rozhodnout o jejich prohození (pokud to bude mít smysl).

Play-off

Mapy se budou hrát v play-off v tomto pořadí:
- aim_map_noawp
- poražený vybere druhou mapu
- pokud je skóre nerozhodné (1:1), hraje se třetí zbývající mapa

Graficky znázorněného pavouka najdete na stejném místě, kde výsledky ze základní skupiny. Vlevo dole si překlikněte zobrazení na List2 :)

Příjemnou zábavu! :)

Tipy do začátku se dozvíte v tomto videu: odkaz

Pokud jste od minule zapomněli, o čem tu píšu, v úvodním článku od DH Masters 2017 si to můžete připomenout. :)

Kwoky

Chcete, aby byl na DH blogu uveřejněn i váš článek? Pošlete nám ho na e-mail clanky@databaze-her.cz.


Diskuze ke článku

Bohužel ani tentokrát v tipovačce nikdo neuspěl. Příště bude poslední možnost a když ani tak nikdo neuhodne, budeme cenu losovat ze všech účastníků DH Masters 2017.

Stanovuji termín posledního letošního turnaje na 25.-26. 11. 2017. Hru se dozvíte 25. ráno. Připravte si nahrávání obrazovky a rychlé prsty. Budete je potřebovat :)
@Kwoky (19.10.2017 00:38): :D to je tak když čekám až někdo přijde! :)

Jinak já také děkuji za zápas, jen mě mrzí že jsem pak už neměl čas na další výzvy o žebříček, za nejzajímavější zápas považuji AWP mapu proti fatalitě, který to teprvé nainstaloval a já měl tak malou šanci ho porazit, nakonec mě ale zdolal. :)
To že jsem hrál ale proti favoritům mi nevadí, CS se dá dobře naučit pouze hrou proti lepším.
Pro stanovení termínu posledního turnaje jsem založil anketu. Je možné vyplnit nejen "můžu", ale pokud kliknete podruhé, tak se to vyznačí jako "ano, pokud to jinak nejde". Anketu najdete zde: odkaz
Doplnil jsem tabulku s celkovým pořadím - odkaz

Trochu se nám to zamíchalo. Na prvním místě se uvelebil Fatality. Jediný, kdo mu ještě může matematicky sebrat výhru, je Drekt, tak doufám, že se o to pokusíš :) A vy ostatní se v posledním turnaji snažte být lepší než Fatality, ať to ještě trochu zdramatizujeme :)

O třetí flek se ještě taky strhne mela. Je vás tam víc než dost, kteří ještě máte šanci - horkými favority jsou Garion, Psyx a H34D, ale z bojů ještě rozhodně není vyřazený ani Crash, Steve a Karasman (plus matematicky ještě další kandidáti).

@Kunick (18.10.2017 23:09): To by asi nikdo nechtěl sledovat :)
@Kwoky (18.10.2017 21:36): ale co se třeba neomezovat jen na CS. Co třeba udělat DH Masters Galavečer, kdy by jsi byl nucený před kamerami absolvovat všechny hry - nejprve solo projití TioLt, pak by jsi si dal zápas v SC2, pote kartičkový duel ve Faerii, následně bys ukázal zač je toho UPS, a následně to završil záhadnou poslední hrou. A přitom by jsi vyhlásil vítěze, provedl losování případné výhry v tipovačce a pod. Podle mě by to byl luxusní stream!!
@Kunick (18.10.2017 20:45): Jo, přesně :-D

@Kwoky (18.10.2017 21:36): Ono se to fakt těžko odhaduje. Já jsem třeba sám sebe na top3 určitě netipoval, protože jsou tu aktivní hráči, a skupiny se mi zdály na první pohled celkem vyrovnané. Resp. asi jen u danecka jsem vůbec netušil, jak zahraje.

Bys otočil na 1-2 :-D

@Kunick (18.10.2017 20:19): Drekt sice skončil 7., ale s Headem ve čtvrtfinále sehrál docela vyrovnanou partii (až na první mapu), tam určitě šanci měl. Pak jsme spolu po turnaji hráli nanečisto a i když jsem vyhrál, tak to byly taky velmi těsné hry (např. USP skončilo 16-14 si pamatuju).
@Kwoky (18.10.2017 21:36): No Crash s Gordonem to fakt nevychytali, když tam měli oba finalisty :( Ale nějakej rozumnej seeding fakt dost dobře nejde udělat. Leda tak z průběžnýho pořadí v celkovém hodnocení, ale to ti o FPS skillu moc neříká, že :D
@Kunick (18.10.2017 20:19): To s losováním skupin zkusím do příště vylepšit, aby byly trochu vyrovnanější a nesešli se skilleři v jedné z nich.

Obecně je super, když od vás mám zpětnou vazbu. Když někdo dokáže přijít a říct "Hele, je to blbě, protože A, B a C. Udělej to takhle, bude to lepší.", tak jsem nadšený. Neříkám, že tomu vyhovím, ale rozhodně mám o čem přemýšlet.

@Fatality (18.10.2017 20:39): :) No nevím. S Crashem jsem prohrál na pistolky a s H34Dem to bylo při rozehrávce tak vyrovnané, jsem s ním sehrál dvě prodloužení v aim_map_noawp. Takže těžko říct. Asi bych se zastavil někde uprostřed.
@Kwoky (18.10.2017 09:16): Sry za špičkování - holt někdo ten zlý být musí. Jinak super turnaj, bál jsem se, že tu budu dostávat kanáry, ale nakonec to není až tak složitá hra. Ale jak jsem psal už dřív - měli jsme špatnou skupinu. Vždyť vítěz Drekt je až 7.. prostě doplatili jsme na pavouka.

A už takový klasicky evergreen našich turnajů - škoda Karase.

P.S. A co ty sám? Hráče z které příčky by ses odvážil vyzvat?
Kuck kuck :) Děkuji za trpělivost. Asi bude lepší, když to vyhlásím teď aspoň nějak, než dnes v noci pořádně. Tak zatím aspoň takto.

Celkové výsledky turnaje v CS:GO dopadly takto:

1. Fatality
2. Steve
3. d4necek
4. H34D
5. Garion
6. PRIVATE MARTIN
7. Drekt
8. Gordon
9. Kunick
10. Laurona
11. Crash

Všem účastníkům děkuji, že se zúčastnili a turnaj mohl proběhnout. Drobné problémy se sice vyskytly, ale naštěstí to nebylo nic zásadního.

Hráčské výkony byly na vysoké úrovni, až jsem překvapený, jak dobře vám to šlo. Mohli jsme vidět řadu vyrovnaných zápasů a pěkných killů. Tvrdě se bojovalo nejen o vítězství, ale také uprostřed tabulky i na jejím konci.

Rád bych poděkoval všem, co mi svědomitě hned po zápase posílali dema a také screeny - ušetřili jste mi tím hodně času. Vy ostatní se snad do budoucna polepšíte.

S cenami, tipovačkou a dalším turnajem se na vás obrátím dnes večer. Také zveřejním všechna zaslaná dema (cca 2 GB, uvidíme, kolik to bude po zabalení do zipu).
...kuck, kuck... nemůžu jít s tebou na pivko ... kuck, kuck... chci stihnout večer vyhlásit výsledky ... kuck ...
@Kwoky (16.10.2017 12:04): Pokud se bere ohled na kolize s českými herními akcemi, 17.-18. 11. je v Praze GDSession (ještě teda nevím, jestli tam letos budu, ale pro jistotu jsem teda taky pro ten druhý týden).
Našel jsem pár balících hlášek na téma Counter Strike :)

"Girl, are you mid? Because you are smoking."

"Can I plant my bomb on your G-Spot?"

"Baby I'll stick it in your assimov."

"Hey girl, want to inspect my Case Hardened?"

"Turn around girl coz imma flash and bang you."

"Can I wallbang your double doors?"

"Girl are you a flashbang? Cuz you're stunning!"

"Damn gurl, you a p90? Cuz I’d spray you."

"Can I rush your lower tunnel?"

"You look factory new, but after im done, you will be well-worn"

"When I turn on my aimbot, I aim straight for your heart <3"

"My AK isn't the only thing that penetrates well"

"If you were a CSGO map you would be de_licious!"

"I don't usually flash my team, but I'll do it for you."

"Don't worry baby, I'm using protection. I bought head armor."

"If I was an M4A1-S, you could unscrew my silencer anytime."

"Girl, is that a molotov under your feet? Cuz you are hot!"

"You're a Mac-10 out of 10"

"You make my heart go 128 tick."

"Are you a Nova? Because you are pure gold."

"There is a reason why everyone calls me "The Grinder"... It's because I have a big black Glock."

"Girl, you are my rare special item."

"I would love to SPAWN on your face!"

"If you were B site, I’d rush you."

"if my body was de_inferno, would you rush this banana?"

"I like my guns how I like my girls, Factory New."
Pro mě jsou oba termíny v pořádku, zvlášť pokud nebudu muset nikoho nahánět.
Děkuji všem za slova chvály. Ale je to ještě předčasné. Čekají nás ještě dva zápasy - o třetí a o páté místo.

A rovnou se zeptám - vyhovoval by vám na poslední turnaj víc termín 17.-19. 11. nebo ten víkend po tom? Jde mi o to, že 17. je státní svátek.
Poslední hra bude stylem "hraj si sám", tedy nebude nutné domlouvat zápasy předem a nebude nutná ani registrace. Takže tlak na vás bude minimální. No, skoro :)
Taky díky za turnaj a boj o třetí místo dáme sice jsem do 21:00 v práci ale snad to klapne.
Díky za turnaj, souboj o třetí místo bych nejraději dal dnes mezi 18-20 hod. Pokud Daneček nebude moct, tak kontumační výhra pro něj, abychom to neprotahovali.
Tak přátelé, už známe vítěze celého turnaje. Ale ještě zdaleka není dohráno.

Na 1. místě se bez ztráty mapy umístil Fatality.
Na 2. místě se umístil Steve.

O 3. místo si to zítra rozdají H34D a d4necek.

Známe také pořadí na konci tabulky.
9. Kunick
10. Laurona
11. Crash
Ještě si dovolím přidat osobní komentář.

Zápasy v základních skupinách byly mnohdy velmi napínavé. Nakonec jen jednou jsme se dočkali prodloužení (H34D vs. Garion), ale nebyla nouze ani o výsledky jako 16:14 nebo 16:13.

Zatím největšími favority na stupně vítězů jsou Drekt a Fatality, kteří přes své soupeře prošli bez ztráty jediné mapy. Velkou šanci na dobré umístění mají také d4necek, H34D a Steve, kteří to ale budou mít trochu složitější. Zejména H34D díky klíči pro postup do pavouka "vyfasuje" hned v prvním zápase Drekta, takže tady očekávám nejtěsnější boj.

Ve skupině C došlo k zajímavému úkazu. Nejen, že Laurona s Kunickem získali stejně bodů, ale měli dokonce stejnou bilanci ve vzájemném zápase (16:6, 6:16). O pořadí ve skupině tak nakonec rozhodovala celková bilance (Laurona -24, Kunick -30), což znamená, že má Laurona lepší výchozí pozici do zítřejších zápasů o pořadí.

Řešil jsem 2x chybějící demo, opakovaně chybějící screenshoty (zapomínáte na to), jeden prohřešek s nesprávnou pistolí a jeden s neoprávněným vstupem do zápasu. Nakonec se vše obešlo bez trestů. Všem děkuji za vstřícnost a pochopení při řešení různých situací. Velmi si toho vážím.

Do zítřka vám přeji hodně štěstí. Jdu nachystat graficky pěkného pavouka, aby to trochu vypadalo :)

@Kunick (14.10.2017 23:11): Ano.
Druhý hrací den za námi. Odehráli jsme vše, co jsme měli, kromě Karasmana, jehož zápasy jsem zatím zkontumoval, abychom mohli pokračovat. Ještě to není trvalé, ale postupující už měnit nebudu.

Složení play-off:
A1 danecek vs B3 Gordon
B2 Steve vs C2 Private Martin
B1 Fatality vs A3 Garion
C1 Drekt vs A2 Head

A zahrajeme si i zápasy o pořadí od 9. místa níž. Nejprve Kunick vs. Crash a poté vítěz s Lauronou.

@Gordon (14.10.2017 22:00): Přesně jak píše Garion. Na řádku najdeš sebe, ve sloupci pak svého soupeře. Pokud jsi vyhrál, je to v průsečíku zeleně. Soupeř to vidí na svém řádku opačně.
Pro info. Řešil jsem s Lauronou nedodání jednoho dema. Resp. dodala ho, ale bylo jen asi minutu dlouhé a končilo hned po začátku mapy. Nutno říct mapy, kterou prohrála. Rozhodl jsem se v tomto případě neudělit penalizaci. Mám pro to řadu argumentů, pokud by se chtěl někdo dohadovat. A dávám to vědět předem, ještě před tím, než se bude rozhodovat o postupu do play-off.
Fatality mě sice zdolal 2:0, ale nebojte, mám připravenu výmluvu :D Jinak strašlivá dávka štěstí. Navíc jsem zkoušel první mapu hrát jen nohama a druhou poslepu. Ale i tak, gg wp.
Head má jednu výhru v prodloužení (proti Garionovi 19:16), ale nepodařilo se mi to zadat do systému. Takže se Headovi zobrazuje o jeden bod míň než by měl mít.

Asi se protentokrát vyprdnu na toornament a přepíšu to do Excelu :)
EDIT: Excel zde (teď na tom dělám): odkaz
První hrací den je za námi. A že to byla jízda. Hned ve 3 zápasech hráči už už sahali po prodloužení, ale nakonec to vždy skončilo 16:14.

Už víme jistě, že ze skupiny C postoupí na prvním místě Drekt, který všechny své zápasy vyhrál bez zaváhání.

Steve už má postup ze skupiny B také v podstatě jistý, ale zde ještě není dohráno a Fatality naskočil do turnaje se solidní razancí. Tak uvidíme.

Skupina A si zatím šetří zápasy na zítra - máme odehraný pouze jeden ze šesti.
Sem zvědav na Steve VS Fatality, to jsou u mě zatím favorité, pokud nebyl někdo z ostatních skupin taky borčík... :)
Večer jsem byl nečekaně vytáhnut na pivo, ale já tam stejně dlouho nevydržím, takže pokud nepřijdu nalitej jak motyka (rozuměj nedám si jedno, ale dvě piva), tak budu ready až přijdu (odhadem po desáté). Pak až v sobotu večer po osmé.
Tak k nahrávání dema: Po skončení první mapy a změně na druhou se nahrávání ukončí, ale automaticky se začne nahrávat další demo nazev_2.dem, takže nemusíte nic řešit.
@Kwoky (13.10.2017 11:15): A dá se nějak dopředu zjistit, že někdo na serveru hraje, abychom tam ostatním nelezli v průběhu zápasu? Já jen že dost lidí to chce hrát dneska takže večer tam asi bude fronta.